Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
[Poniekąd OFFT] Od jak dawna piszecie? |
Wersja do druku |
Crys
|
Wysłany: 12-03-2009, 16:48
|
|
|
To i ja się wepchnę, a jakże, tym bardziej, że gdzieś o moim "pisarstwie" już wspominałam.
Zaczęło się w podstawówce, ale od pisania opowiadań o smokach (ta miłość do smoków trwa nadal). Pierwsze było o smoku, który się wykluł z jajka, które wypadło z ogromneeego lustra, które się znajdowało w moim domu. Czyli wyszłam od rzeczy istniejących do smoka, który żywił się żelkami i białą czekoladą (czasem wcinał owcę).
Poootem zakochałam się w Pilocie Pirxie. I sobie wyobrażałam, że też jestem pilotką i pisałam...
Potem pojawił między 6tą klasą podst. a 1szą gimnazjum miks - Tolkien, Dragon Ball i Sapkowski i Rowling z Harrym Potterem. Nieśmiało przyznałam się koleżance, że mam w głowie swój świat hpowy, a ona pokazała mi swoje ff'y osadzone w świecie DB.
I tak pooooszło. 650 stron a5 osadzonych w świecie DB, które były czytane tylko przez ową koleżankę. Marysuowatość jest tak porażająca, że za każdym razem jak do tego wracam to wyję ze śmiechu.
Potem Slayersi, potem Gundam Wing a potem już zaczęłam kreować swoje światy, głównie ESPerowskie :D Ale nikt już tego nie czyta. Z rzadka jedno opowiadanko komuś pokażę. No bo niestety nie umiem pisać ;)
Oczywiście zawsze wymyślałam nowych bohaterów, którzy spotykali się ze starymi, a nie operowałam tylko i wyłącznie na starych :) |
|
|
|
|
|
Shlizer
prawie jak admin =p
Dołączył: 09 Mar 2009 Skąd: wziąć na piwo? =p Status: offline
|
Wysłany: 12-03-2009, 17:18
|
|
|
Ja z kolei piszę od kilku lat (początek liceum, czyli ze 4 lata już będą)..
Dorobek jest całkiem spory ilościowo, ale ponieważ nie czuję, żeby to było godne rozpowszechnieniu to niewiele osób widziało moje wypociny.. =)
Co piszę? Różne rzeczy - od własnych tłumaczeń piosenek, poprzez wiersze, felietony, czy też opowiadania..
Ostatnio obmyśliłem nowy zarys fabuły kolejnego opowiadania i być może jak się sprężę to napiszę i zamieszczę.. o ile stwierdzę, że warto.. =p
EDIT: Byłbym zapomniał.. kiedyś też prowadziłem serwis o M&A, w którym wraz ze znajomymi zamieszczaliśmy swoje recenzje.. ponadto swego czasu byłem współpracownikiem Action Mag Książki z CD-Action i można znaleźć tam moje prace.. do tego czasem owe recki autoryzowałem do umieszczania na stronach WWW (kilku webmasterów się do mnie zgłaszało).. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|