Miłość w fanfikach |
Wersja do druku |
Ly
|
Wysłany: 08-09-2003, 19:05 Miłość w fanfikach
|
|
|
Chciałabym poruszyć temat par w pisanych przez nas fanfikach. Otóż usłyszałam że nie za bardzo aprobujecie związek X/F. Ja osobiście uwielbiam o nich czytać i sama piszę w takim zestawieniu ale nie wiem czy ktokolwiek to przeczyta. Jakie parki lubicie najbardziej? |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-09-2003, 19:48
|
|
|
Wystarczy przejrzeć jakieś starsze kłótnie z niejakim Ysengrinnem, żeby zauważyć, że ja jestem całkowicie za Z/A ^^
Za to bardziej niż do F/X skłaniam się ku F/V...
I jeszcze mała prośba... Wspomniana wyżej kłótnia. Niech ten temat się w kolejną taką nie zamienia, bo to nie ma sensu.
Temat odklejam, jako że w przyklejonych trzymamy ostatnio tłumaczenia i to tu nie pasuje jakoś :P |
|
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 08-09-2003, 19:55
|
|
|
Miłość w fanfikach? O Slayers? Yea ^^!
Oczywiście Xelloss & Zelgadiss XDD moja ukochana para... ^^
A poza tym... hmm... mam pewien bardzo osobisty fanfik trochę powiązany ze Slayers, ale nie ośmielę sie go opublikować :P jest zbyt kontrowersyjny... no i połowe zdążyłam poukatrupiać ^^ |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 08-09-2003, 20:07
|
|
|
Eeee... ja osobiście bardzo lubię tę parę.. bo są słodcy, świetnie do siebie pasują i ten teges... Ale nie cierpię czytać większości fanficków z ich udziałem (są wyjątki - Ryuu, to o tobie ^___^), bo są paskudnie przesłodzone i wypaczają jak leci charaktery bohaterów. Oczywiście nie twierdzę, że ja sama tego nie robię^^" (to jeden z głownych powodów dla których ani nie publikuję, ani nie kończę swoich prac). Ale... jeżeli ktoś potrafi tak przedstawić tę dwójkę, że będzie to naturalne i zgrabne, to stanę sie jego wierną fanką do końca życia *.* |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 08-09-2003, 20:19
|
|
|
Yumegari, mówisz o panie Chimerze i Mister Mazoku? Lubisz takie ficki? ^^ As you wish, moja ty muzo XDDD napiszę coś krótkiego dla ciebie...
Tia... zboczenie yaoi mi zostało...
A poza tym cute jest para Xelloss i Lina ^^ |
|
|
|
|
|
Nibilondiel
|
Wysłany: 08-09-2003, 20:23
|
|
|
Ja uwielbiam parkę X/F i jeśli by ktoś miał to chętnie przeczytam o nich Fici. ^^ |
_________________ Dopiero zaczynamy kochać to co odejdzie... |
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 08-09-2003, 20:36
|
|
|
A mi najbardziej podoba się para Xell&Lina :P I także Zell&Lina ^__^ Bardzo ciekawe komplikacje... |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-09-2003, 21:36
|
|
|
heh.. ja się wybije... moja ulubiona para :) Gourry i Sylphil :D tylko czy ktoś oprócz mnie cos o nich napisał... heh! nie spodkałam się... eeeeeee... zresztą i tak ich pozabijam zanim do czegoś dojdzie sesesese... |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 09-09-2003, 11:22
|
|
|
Ja tak samo, jak Ruro - Xel/Lina i Zel/Lina. Ale mój ulubiony, najbardziej zakręcony fik, to Sylfiel/Lina. Boski! ^__^ |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 09-09-2003, 14:38
|
|
|
moją ulubioną, najukochańszą parą są Zel i Amelia. mam na ich punkcie kompletnego bzika ( co mi już parę osób wytknęło^^) potem jest chyba para Zel&Xellos (nie do porównania z tą pierwszą, lecz cóż^^"") obydwoje mają swoje mroczne strony i to mnie w jakiś sposób urzekło, takie całkowita przeciwieństwo Amelii (mówię o Xellosie) nie lubię jednak gdy fanficki są przesłodzone, że jak to niby w mazoku jest ludzkie serce i takie tam...XE wole raczej gdy związek między nimi jst opisany jako wyjątkowo niesczęśliwy dla Zela a dla Xellosa wyjątkowo... hm... zabawny.;)w odpowiednio dla niego okrutny sposób ofkorz:))) na trzecim miejscu byłaby para Xellos i Lina A potem? Hm... morze Xellos&Amelia, Zel&Rezo(!!!) i Zel i Sylpheel. uf to tyle^^
jakby się zastanowić, to lubię kazdą parę poza Zelem i Liną. tak jak ka_tka wspomniała, nie chcę powodować żadnych zgrzytów... po prostu wszystko przetrawię, tylko nie to ><'. Zebyście mnie żle nie zrozumieli to do Liny nic nie mam. sądze po prostu, że...no..wiecie *co się będe tłumaczyć* |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 09-09-2003, 15:06
|
|
|
Przyznaję się bez bicia - para Xellos/Filia nie odpowiada mi zupełnie - jakieś to naciągane i podobne pary zbyt często się pojawiają (czy to w książkach, czy w fickach, czy czymkolwiek innym) - ja cię prztykam ty mnie też ale nikt nie może wiedziec że my się kochamy _^_""" nie powiem, chwilami lubie takie zestawienie, ale nie Xell i Filia!
Moimi ulubionymi parami są Xellos i Lina, Zel i Amelia, oraz dośc nietypowa - Xellos i Sylpheel (co mi odstrzeliło? Ano, zobaczyłam fanarty pani Eugene Ch. na jej stronce i bardzo mi sie spodobało jak razem wyglądali...) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 09-09-2003, 15:31
|
|
|
Szczerze mówiąc, to mi odpowiadają wszystkie pary, tylko nie... a figę :P Nie ma takiej XDDD Świetnie wypadają razem Zel/Lina (ostatnio głowny trned w moich fickach^^) i Xel/Lina, ale i Gourry/Lina też jest niczego sobie^^ Osobiście mnie przeszkadza nic co pisze o miłości w Slayersach. Chyba dlatego założyłam ten fanlisting^^ |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 09-09-2003, 17:12
|
|
|
A ja muszę przyznać, że nie trawię takich kombinacji jak wy - jak jest już Z/A, to nie ma prawa być Z/L czy A/X :P Zresztą ja idę na łatwiznę i lubię to, co mi prawie że na tacy podają ^^ |
|
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 12-09-2003, 21:03
|
|
|
Jas nie jestem zbyt oryginalna - lubię paqrki tzw. podstawowe Z/A, F/X, L/G, S/V i raczej nie skłaniam zainteresowań ponad to.
Cytat: | Ale z yaoui niepodzielnie i ponad wszystkie czasu króluje Sirius Black/ Remus Lupin.
Black not death!!!!! He is death never!!!!
I love him for ever and for always^^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
[edit=Serika] Jeszcze chwila, a wprowadzę oficjalny zakaz wspominania o piątej części Pottera tym forum! *wali głową w mur* |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 13-09-2003, 16:28
|
|
|
mniam mniam^^. ostatnio przeglądałam strony z doujinami Harryego Pottera...hm.. tam tego jest dużo. picuś glancuś:D
I LOVE THEM ALL!! starsza kadra jest super. (powinna byś oddzielna część o nich)
a co do slayersowskich par, już mówiłam, Z&A.
aha, ka_tka, czy mi się zdaje (nie nie zdaje mi się;) czy widzialam twój wpis na ff net? poecałam attachment, mówiłam, że ci się spodoba. my fani Amelci i Zela powinniśmy trzymać się razem^^ |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
|