Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sport |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-04-2005, 13:03
|
|
|
Hm... Sporty ==' To będzie kiepsko =='
Generalnie przez ostatnie kilka lat nie ćwiczyłam na wf-ie. Powód: wielka kłótnia z wuefistką, a potem to już przyzwyczajenie... Poza tym chora ambicja. Z racji wady wzroku nie byłam w stanie osiągnąć lepszych wyników niż na tróję - a tego bym nie zdzierżyła. Toteż postanowiłam sobie zrezygnować...
W tym roku sytuacja się zmieniła. Na wf muszę chodzić, żeby mnie dopuścili do egzaminu DSD (egzamin z Niemca). Toteż chodzę. I jakoś leci... Poza tym uprawiam
1. jazdę na rowerze, rolkach czy innych rzeczach z kółeczkami, a bez motorka
2. Łyżwy - jak znajdę czas, pieniądze i akurat zima będzie =='
3. Wspinaczkę po schodach
4. Noszenie koleżanek na plecach - w chwilach fazy (a potem mam potężne zakwasy) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 11-04-2005, 13:08
|
|
|
ok co do sportów zapomniałem dopisać jeszcze orzucaniu w dal workiem ze smieciami bo jakaś debilka ze sklepu nieopodal śmietnika wmontowała sobie zamek i krate do niego (po cholere nie wiem,ale wiem zato że worek ze smieciami był by efektywny na zawodach olimpijskich:P) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-04-2005, 13:59
|
|
|
Cytat: | Sportu wyczynowo nie uprawiam |
Zobaczymy co powiesz, jak twój ojciec zacznie w końcu te świnie hodowaćXD. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-04-2005, 15:55
|
|
|
Cytat: | Zobaczymy co powiesz, jak twój ojciec zacznie w końcu te świnie hodowaćXD. |
Nic nie powiem. Wezmę rower i spędze wakacje na rajdzie dookoła Polski utrzymując się tylko z tego, co zdołam ukraść. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 11-04-2005, 18:18
|
|
|
ja cwicze bo lubie^^
nyu w zimie lyzwy:)
ale z was leniwa grupka :D |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 12-04-2005, 10:29
|
|
|
Atam od razu leniwa. Ja uwielbiam sport, ale oglądać w TV. Praktycznie wszystko, od piłki nożnej, poprzez skoki narciarskie aż po bilard i curling, zarówno sporty drużynowe, jak i lekkoatletykę i sporty walki, co prawda czasami wyjdę na boisko, lecz kondycja już nie ta ;p |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2005, 12:32
|
|
|
W lecie na rowerze po górach. Zaś w pozostałych porach roku... bieg za uciekającym autobusem, szybkie uczenie się, wkurzanie rodzinki... :P |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-04-2005, 16:08
|
|
|
A ja znalazłam sobie świetną rozrywkę... DDR, czyli skakanie po strzałkach w rytm muzyki. Kto był na Bace, ten widział. Skacząc tak sobie nieregularnie raz na tydzień, dwa schudłam od wakacji osiem kilo. W tej chwili mam playstation i matę do skakania, pożyczyłam grę, strach się bać na myśl, jak będę wyglądać za tydzień. Zakwasów nie stwierdzono, za to odciski już mi się na stopach porobiły. Polecam tą zabawę z całej siły, kapitalna - tylko uwaga, wysoce uzależniająca. :>
A teraz wracam do sportów wyczynowych - uczenia się o reakcjach SN na jutrzejsze koło. Jak na razie mam o tym pojęcie zerowe. To jest dopiero adrenalina! XD |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 15-04-2005, 19:31
|
|
|
czarnulke mam.. ale problem z miejscowa na mate.. miejsce miedzy jednym tapcznem a drugim wynosi ok 50 cm..-_-" wiec to nierealne><' telewizor na scianie przywieszony...
wole na swiezym powietrzu;) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Kurosaki Ichigo
|
Wysłany: 21-06-2006, 19:20
|
|
|
Jako sportowiec to ja jestem zabiegany :) . Lubię bardzo dużo dyscyplin sportowych i choć nie chodzę na żadne treningi to gram w:
1.Siatkówkę
2.Piłkę nożną
3.Koszykówkę
4.Piłkę ręczną
Oczywiście lekkoatletyka też nie jest mi obca. Biegam codziennie po 2 godzinki. Jeżdżę na rowerze i ćwiczę w domu (pompki, brzuszki, stanie na rękach itp.).
A to wszystko dlatego że chodzę do klasy sportowej i wymagają ode mnie cudów :) |
_________________ Świat zmienia człowieka, choć człowiek nie zawsze tego chce....
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 16-12-2006, 22:23 Sport
|
|
|
Uprawiacie jakieś sporty? Macie w tym jakieś osiągnięcia?
Ja zajmuję się:
- Jazdą figurową – wstyd co?
- Grałam kiedyś trochę w siatkówkę… do czołówki raczej się nie zaliczam.
- Jeżdżę na desce… ale też tak sobie, bo mój najlepszy trik to hellflip… więc nie ma co się chwalić… deskę raczej traktuje jako środek transportu – coś zamiast roweru… bo w Anglii chodniki ładne wszędzie, to można sobie pozwolić…
- Snowboard – ale to hobby takie moje…
- I wreszcie... Wracam Do Karate… dokładniej do Teakwondo. Ćwiczyłam jeszcze Tsunami i Kapuera ( nie napisze dobrze nazw w życiu… ) Ale raczej widzę się w Trikerstwie… bliżej ujmując to znaczy, że najlepiej czuje się w Teakwondo, gdzie jest wiele układów, trików i przeskoków z użyciem nóg… - do tego z jazdy figurowej mam ruchy :D więc jest ok. :D
Wszystko mnie boli. Zrobiłam sobie ReChrzest bojowy… Samotny trening… Stwierdziłam, że kupa roboty przede mną zanim odzyskam formę. Na razie tracę równowagę przy podstawowym kata ;( Gdzie zaczynasz od dołu, z łuku po prostej bokiem nogę prawą z powietrza hakiem po lewej z pół obrotem, przechodzisz, pół kroku tyłem, prawa oparcie, Lewą ciągniesz w górę, do połowy – znaczy na wysokość brzucha, szybki pół obrót… i dalej to nie pisze co powinno być… bo przy drugim już leżałam na ziemi… więc:
1. Równowaga.
2. Samodyscyplina – skoncentrować się
3. Rozciągnąć z powrotem… bo to, że robie szpagat, to wciąż za mało…
4. Znaleźć dobry klub. ( podobno jest Red Drake w Manchesterze )
_______ |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-12-2006, 23:06
|
|
|
Jazda figurowa wstyd? Co Ty, jak dla mnie szacuken:D
Jeśli chodzi o sporty to 7 lat w judo się bawiłem, w którym osiągnięcia miałem następujące: 1 w mieście, województwie, makroregionie (4 województwa), na Polsce dużo nie powojowałem:) ale z 9 dwa razy chyba byłem (to o tym już wolałbym nie wspominać, ale jak mus to mus:). Teraz tak się składa, że być może w muai thai trochę zaowocuję, bo 1. trening podobał mi się całkiem, całkiem (chyba dopóki jak nos mi nie pójdzie po przykładzie dobrego kolegi z roku). No a poza tym, to kiedy nic specjalnego nie trenuję, domowe hantle i drążek zawsze pełnią swą posługę, co polecam. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-12-2006, 00:00
|
|
|
Scaliłam temat, bo się dublował :) Enjoy |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-12-2006, 10:06
|
|
|
Cytat: | 1. jazdę na rowerze, rolkach czy innych rzeczach z kółeczkami, a bez motorka |
Wszystko co motorek ma, a niekoniecznie koła..
Długodystansowe spacery.
Rower.
Szybkie pisanie ^^V |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-12-2006, 11:23
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Wszystko co motorek ma, a niekoniecznie koła.. |
Piła łańcuchowa? Minigun? Albo dźwiganie pralki :P.
Rower, jeśli działa i jeśli jest z kim jeździć, bo samemu mi się od dawna nie chce :P. Walki już porzuciłem, tylko czasem coś sobie przypomnę. Poza tym na uczelni odkryłem swoje zainteresowanie tenisem stołowym ^^.
No i, jak Bóg i egzaminator dadzą, coś mającego motorek i kółka. Na miejskich ulicach można nieźle zahartować nerwy XD. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|