Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-06-2007, 11:48
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | To nie jest fantasy, tylko SF. Dość takie sobie zresztą. |
Na okładce stoi "fantasy" bykami, ale spoko, nie zakładam, że wydawca mógł czytać książkę, którą wydaje. W tym kraju to norma. |
|
|
|
|
 |
cintra 

|
Wysłany: 30-06-2007, 15:42
|
|
|
Podzielę się moją radością - Zdałam maturę! (o ironio, lepiej mi poszło ze nienawidzonego WOSu niż z mojej ukochanej historii).
Bo nareszcie mogę odetchnąć.
Bo byłam wczoraj na filmie "Niczego nie żałuję" - I naprawdę nie żałuję. Dzieki niemu przypomniałam sobie o płytach Edith Piaf, które leżały zakurzone w kącie. ^^' |
|
|
|
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-06-2007, 17:43
|
|
|
Bo najprawdopodobniej sesję mam już za sobą...
Bo Instytut Informatyki robi Wielką, Wielką Konferencję. Zapowiada się ciekawie... |
|
|
|
|
 |
So_Dakki 
~FOXY LADY~

|
Wysłany: 01-07-2007, 16:29
|
|
|
Bo wpadłam do Empiku w ściśle nieokreślonym celu i po wielce żenujących dla mojego kumpla okrzykach euforii, wyszłam zaopatrzona w 6 odcinków Samurai Champloo i 5 odcinków Ergo Proxy na DVD. Po doglębnej analizie zewnętrznej (okładka, pudełko, płyta), jak i wewnętrznej (menu, oprawa graficzna i muzyczna, dodatki, oraz same odcinki - fragmentami, bo czekam aż tatko wróci, żebyśmy mogli wszyscy oglądac) - jestem wręcz zachwycona i oczarowana *_* |
|
 |
longerowa 
bogini w koronie

|
Wysłany: 02-07-2007, 12:15
|
|
|
Bo moja ciężko przygotowywana osiemnastka się udała :D
-"Jak na weselu"! Ja chcę powtórkę!!! |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 02-07-2007, 16:59
|
|
|
longerowa napisał/a: | Bo moja ciężko przygotowywana osiemnastka się udała :D |
Gratulacje ^^. Ciekawe, ile było napojów ;] bezalkoholowych.
Bo ktoś chyba nie chce korzystać z giertychówki, albo nawet na nia się nie załapał. Dla mnie bomba, bo najprawdopodobniej będę temu komuś udzielał korepetycji z fizyki na poprawkę :D. Oczywiście odpłatnie, inaczej bym się tak nie cieszył. Jak to rzekł Jim Carrey w Masce - jeden traci, drugi się bogaci XD. Swoją drogą kto mógł wybrać fizykę i jej nie zaliczyć? Chyba że z przymusu...
Bo narobiłem się jak głupi wół... but I'm happy XD. Mycie dwudziestu beczek mieszczących po 150kg towaru i jeszcze pięnastu niemałych kanistrów po różnych szamponach i perhydrolach to jest wyzwanie na bitych 7 godzin roboty (kiedyś muszą być przerwy :P). Do czwartku będzie dalej to samo. Trochę nużące zajęcie, ale ostateczny widok góry beczek i kanistrów (bo to naprawdę jest wielkie) czyściutkich i pachnących jest wart zachodu. I've been working on the raaaailroooad... XD
Bo wizyta u mechanika zakończyła się stwierdzeniem, że to coś lekko cykające podczas jazdy to klocki i tarcze hamulcowe i najlepiej je będzie po prostu dojeździć i wymienić wszystko. Trochę głupio, bo to lekko irytuje, ale cóż... przynajmniej wszystko działa ^^. Do tego rzut oka na podwozie pozwolił stwierdzić, że wszystko jest w porządku i jeszcze sporo przejedzie bez większych remontów. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2007, 18:50
|
|
|
Bo dałem się wyciągnąć na spotkanie ze Szczuką Kazimierą. Było wesoło...
Zaczęło się od tego, że na stołem za mną siedziała lokalna Partia Kobiet - modelowa Rodzina Radia Maryja (z wieku, wyglądu i zachowania) tyle, że w drugą stronę. Kiedy zaś zaczęła się rozmowa nt. "Feminizm wobec Mitu", Kazia niebacznie zaczęła paplać o rewolucji francuskiej - no cóż, tu Grisznak nie mógł odpuścić. Dalej poszło o symbole mityczne - też było wesoło. Druga połowa spotkania to wykład poglądów politycznych tej pani - jejku, to już nie komunizm czy socjalizm - toż to bolszewizm w leninowsko - trockistowskim wydaniu. Nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać...
Co ciekawe, spotkanie to zorganizowali członkowie lokalnej PO - kolejny dla mnie dowód na to, że słusznie uczyniłem opuszczając szeregi platfusów. |
|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-07-2007, 12:19
|
|
|
O, mógłbyś trochę rozwinąć to (niekoniecznie tutaj, mozesz privem)? Pani (panna?) Kazia mnie trochę fascynuje swoją mentalnością, ale nie niestety wszystkie jej teksty, na jakie trafiłem, składały się w 99,9 % z jadu i chętnie poznałbym tak jej poglądy jak i wiedzę historyczną... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2007, 12:35
|
|
|
A co tu rozwijać, typowy bełkot z gatunku "Złe Samce plus Kościół Katolicki są przyczynami wszelkiego zła". Na dodatek zaczęła o rewolucji francuskiej, mówiąc o bohaterskiej Corday i złej Antosi - a jako fan Antosi tego zdzierżyć nie mogłem.
Czego się spodziewać po członku (pardon, członkini) redakcji "Krytyki Politycznej"? Jak przyjedzie Ojciec Dyrektor to też się chętnie wybiorę, różnicy być nie powinno. |
|
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

|
Wysłany: 03-07-2007, 17:13
|
|
|
Bo mam pracę. Załoga jest miła, a nawet bardzo miła. I pomocna.
Bo dzisiaj skończyłam wcześniej niż wczoraj i jestem z tego powodu nienormalnie zadowolona (nienormalnie-bo tylko w porównaniu z wczoraj mogłabym być z tego zadowolona).
Bo jak zdążę przejrzeć wszystko, co mam do przejrzenia, i zrobię wszystko, co mam do zrobienia, to może uszczknę jeszcze troszkę czasu na anime. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-07-2007, 11:58
|
|
|
A child's greatest period of growth is the month after you've purchased new school uniforms. |
Ostatnio zmieniony przez Salva dnia 21-06-2012, 07:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 04-07-2007, 14:28
|
|
|
Skoro lubisz burze, polecam Łódzki Dzień Niepodległości ^^. Na moim osiedlu chyba połowa mieszkańców pstrykała fotki.
Bo zmieniłaś avka na mój ulubiony! Znowu! Niech mi ktoś powie czemu on mi się tak podoba XD.
Bo pogoda jest idealna - czasem popada, jest szansa na burzę, temperatura idealna. Jest wręcz bosko, tylko chmury mogłyby być bardziej widoskowe. Chociaż lepszych niż w poniedziałek to już chyba w życiu nie zobaczę... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-07-2007, 15:48
|
|
|
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash. |
Ostatnio zmieniony przez Salva dnia 21-06-2012, 07:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 04-07-2007, 18:51
|
|
|
Eeee, to mimo wszystko dość krótko trwało ;]. A następnym razem to chyba wybiorę się w inne miejsce, gdy takie coś nastąpi. Na moim zazielenionym i ciasnym osiedlu ledwo było coś widać. I też bym chciał replay ^^. |
 |
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

|
Wysłany: 04-07-2007, 22:44
|
|
|
Bo kupiłam sobie Samurai Champloo na przyspieszone urodzinki (zasponsorowane przez mamę).
Bo ludzie w pracy są NAPRAWDĘ mili i pomocni, czas mija szybciej i prawie bezstresowo. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|