FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 142, 143, 144 ... 563, 564, 565  Następny
  Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre.
Wersja do druku
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 04-08-2007, 18:01   

Bo kupiłam torbę w kolorze jasnolulusiowym.
Bo byłam u fryzjera (wizyta sama w sobie przyjemna, ale jej skutki chyba powinny pójść do zupy...).
Bo słoneczko przyświeca a nie przysmaża i jest ładnie i przyjemnie.

G.F.

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
ghostface Płeć:Kobieta

PostWysłany: 04-08-2007, 20:05   

Salva napisał/a:
Uwielbiam czytać niektóre dyskusje ... Szkoda tylko że tak mało tego ostatnio na forum.

Ja też bardzo lubię takie dyskusje. Zawsze, gdy jakaś seria bardzo mi się spodoba, albo jakoś mnie poruszy, to aż mnie nosi, żeby ją z kimś obgadać albo zobaczyć, co ludzie piszą na ten temat na forach/blogach.

A dyskusje o Death Note w temacie o parkach i w tym drugim wspominam jako jeden wielki koszmar ^^ Naprawdę. Te dyskusje były boskie, ale tak cholernie absorbujące!! Haha, nie wiem, może za bardzo mnie kręcą takie spory, albo to już specyfika tej serii, że tak sobie można bajać bez końca i nie dochodzi się do żadnych wniosków. W sumie o niewielu seriach mogę z takim zapałem dyskutować.

Salva napisał/a:
próbuję coś takiego uprawiać (dopiero teraz sobie to uświadomiłam) w komentarzach do recenzji

A ja sobie uświadomiłam, że nie czytam recenzji. A więc to tam się toczą wszystkie dyskusje, a tu się tylko wpada i pisze oglądam to i to :p A tak poważnie, Salva, przeglądałam dzisiaj ciekawe anime-blogi, takie z luźnymi przemyśleniami zamiast streszczeń, i pomyślałam o Twoim zeszycie. Skoro lubisz pisać, może wrzucisz to na bloga?

Żeby nie było zupełnie offtopowo:
Bo wyciągnęłam swój rower i zarąbiście się jeździ!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 04-08-2007, 22:50   

ghostface napisał/a:
A dyskusje o Death Note w temacie o parkach i w tym drugim wspominam jako jeden wielki koszmar ^^ Naprawdę. Te dyskusje były boskie, ale tak cholernie absorbujące!! Haha, nie wiem, może za bardzo mnie kręcą takie spory, albo to już specyfika tej serii, że tak sobie można bajać bez końca i nie dochodzi się do żadnych wniosków. W sumie o niewielu seriach mogę z takim zapałem dyskutować.

Może i były koszmarem ale jak to się potem fantastycznie czyta ! Zgadnij kto był tą jedną z tych 4 osób ^^

Cytat:
A ja sobie uświadomiłam, że nie czytam recenzji. A więc to tam się toczą wszystkie dyskusje, a tu się tylko wpada i pisze oglądam to i to

Z dyskusjami wyganiają na forum, a po wygonieniu dyskusja zdycha... Ja próbuję i za każdym razem jak skończę serię to piszę obszerny komentarz (mój rekord to komentarz o Fruits Basket, cholernie długi, cholernie niegramatyczny i jak go teraz czytam to aż mnie skręca jakie ja błędy robiłam...), ale zazwyczaj nie kończy się to dyskusją. A szkoda. Z tym, że faktycznie mało jest serii o których można rozmawiać aż tak obszernie. Ja na temat Death Note teraz też bym dużo napisała... Ba chętnie bym się pokłóciła co do paru rzeczy, ale wszystko rozbija się o to, że nie ma z kim.

Kolejna osoba proponuje mi pisanie bloga, tylko pytanie zasadnicze jest jedno, kto by to czytał ...? Kogo obchodzi, że mnie się spodobało jak zachowuje się cesarz w rzeczonym Saiunkoku i że przypomina mi Tamakiego ? /autentyczne ostatnie zdanie z mojego zeszytu/ ^^

Bo oglądam znowu Bleacha.
Bo mój ukochany jedyny D-technolife i nierozerwalnie mi się z tym kojarzący Ishida ! Bo Ishida ogólnie ! Bo Ichimaru !!! Bo Nanao-chan i jej Taichou, moja ukochana para taichou-fukutaichou z Bleacha ! Bo Ichigo ! Bo Hanatarou ! Bo Houki Boshi !
Bo cieszę się, że wzięłam się za Saiunkoku Monogatari. Podoba mi się niesamowicie ^^

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 04-08-2007, 23:55   

Salva napisał/a:
pytanie zasadnicze jest jedno, kto by to czytał ...?

Oj, zdziwiłabyś się ^^ Ja już pisałam, że chętnie bym sobie Twoje przemyślenia na temat różnych serii anime poczytała, śmiem też twierdzić, że nie tylko ja. Mnie interesuje do kogo jest Tamaki podobny, swoista reklama, która pozawala wyselekcjonować serie "do zapoznania się z" xD Jednak teraz najbardziej interesują mnie dwie rzeczy: zapiski z czarnego notatnika oraz te notatki, które powstaną po tym, jak obejrzysz Code Geass.

Bo miałam dziś chwilkę czasu (no, w sumie to nie miałam, ale wyłuskałam na siłę) i mogłam trochę pooglądać.
Bo jutro też wolne.

G.F.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 05-08-2007, 00:07   

Mamunia jeszcze Ouran chciałaś... Wiem bo przez Ciebie przekopuję oba moje zeszyty i systematycznie przepisuję draństwo na komputer. Ja uwielbiam czytać moje zeszyty więc to nie jest problem dla mnie ^^ Zobaczysz, jak to dostaniesz w łapki to uciekniesz po przeczytaniu pierwszewj strony. Jakby to ująć ? Mój sposób pisania, kiedy piszę dla siebie i wiem o co chodzi jest delikatnie mówiąc nieco na bakier ze stylistyką i ogólnie przyjętymi normami. Poza ortografią. A nie chcę tego pisać jeszcze raz, dostaniesz oryginał ^^ Razem z wszystkimi błędami ^^

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 05-08-2007, 01:51   

*o*
*_*

Bo będę mogła poczytać ciekawe rzeczy o moich ulubionych anime. Bo poczytam sobie o Tamakim, Kyouyi, L i Lighcie, a i inni się zapewne przytrafią.

Nie martw się, nie ucieknę. Pisz, pisz tak, jak jest w oryginale. Wiesz, czasami ja też jak coś piszę (nie ograniczając tylko do tematyki M&A, ale ogólnie) to robię to tak, że tylko ja zrozumiem, o co mi chodzi, problem jest tylko taki, że najczęściej później muszę to oddać jako pracę zaliczeniową...
W każdym razie na pewno nie będzie mi przeszkadzać Twój sposób pisania ^^

/me już nie może się doczekać.

G.F.

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 05-08-2007, 15:55   

Bo właśnie cały czas od kilku godzin przepisuję i przepisuję i końca nie widać (a to dopiero pierwszy z 3 zeszytów...), a mimo to sprawia mi to naprawdę sporo przyjemności.
Bo dzisiaj zapowiada się fantastyczny wieczór z anime. Aktualnie oglądam moje ukochane odcinki Bleacha, cały czas robię powtórkę z Ghost Hunt. Dokończę sobie Fate Stay Night... Żyć nie umierać !

Mamunia a co powiesz, żebym ja Ci wysłała na razie pierwszy dzień, Ty sobie przeczytasz i zobaczysz czy ci się spodoba... Co prawda ja tego mam już naprawdę dużo, ale jeszcze raz muszę to przeczytać i zabawić się w korektora (jak dostaniesz pierwszy dzień to zobaczysz dlaczego, ja tam muszę moje dodatkowe komentarze wpisywać...) ^^

Powrót do góry
cintra Płeć:Kobieta

PostWysłany: 05-08-2007, 15:58   

Sakura_chan napisał/a:
<macha do cintry>Gdańsk pozdrawia i życzy udanych zakupów na jarmarku :)

już z powrotem - było cudnie! zakupy i owszem udane. Kupiłam prześliczne i oryginalne kolczyki (wydałam na nie ostatnie pieniądze ;P). A byłaś może na koncercie na ścianie ratusza (był w piątek wieczorem)? Był fantastyczny! ^^

Irian Baratai napisał/a:
I pilnuj torebki na jarmarku X___X

Torebka upilnowana - a przynajmniej jeszcze nie zauważyłam, że czegoś mi brakuje. ^^

Bo wróciłam cała i przeżyłam tłuczenie się 5 godzin w pociągu.
Bo piękna pogoda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tsunami Płeć:Kobieta

PostWysłany: 05-08-2007, 21:04   

Salva, strasznie Ci zazdroszczę oglądania tego 'dobrego Bleacha'. Dzięki Tobie mam ochotę jeszcze raz zobaczyć początki i przypomnieć sobie, jak fajnie kiedyś się poznawało. Przy okazji, jeśli wolno mi cokolwiek sugerować, także poprę pomysł, byś założyła bloga i dzieliła się w nim przemyśleniami na temat serii, które oglądasz. Twoje refleksje są bardzo ciekawe w odbiorze.

Numer Gadu-Gadu
7189608
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 05-08-2007, 21:34   

Bo dotarłam do domu bez żadnych przeszkód (ustawiczne wydłużanie drogi powrotnej poprzez wynajdywanie dróg wojewódzkich w alternatywie do zapchanych, dziurawych krajówek się nie liczy; standard, gdy ja robię za pilota i trzymam w łapkach mapę), a za to natrafiliśmy na przepiękny kościółek z XIII wieku. Co prawda nie mogliśmy go dokładnie obejrzeć bo ślub był akurat i łypano na nas podejrzliwie, ale co tam:).

I... ostatni tydzień był cudowny. czuję się jak dobrze doświecona naklejka fosforyzująca. Tylko że teraz będę bardzo tęsknic. z drugiej strony dobrze mieć kogoś za kim się tęskni.

Bo Internet po wczorajszej czkawce wrócił do normy. Czyli ledwie zipie, ale działa.

Bo nadrabianie animowych zaległości, o ile nie jest ich zbyt wiele, jest całkiem przyjemne. Życie toczy się dalej, nawet, gdy nie ma cię w pobliżu.

Bo uporałam się z prawie dziewięcioma setkami postów na forum. muszę się oduczyć czytania wszystkiego, bo w końcu zabraknie mi czasu.

O właśnie. Salva, jeśli zalożysz bloga, będę twoim stałym gościem:)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
longerowa Płeć:Kobieta
bogini w koronie

PostWysłany: 05-08-2007, 22:11   

Bo na Woodstocku było świetnie! :D
Bo mam mnóstwo odcinków anime do obejrzenia i nadrobienia zaległości.
Bo brat nie rozwalił kompa przez te kilka dni i wszystko działa^^

dopisek: Bo Kanda z D.Gray-man ;P

Ostatnio zmieniony przez longerowa dnia 06-08-2007, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 06-08-2007, 17:05   

Bo właśnie wróciłam z niezwykle przyjemnych zakupów.

Nabyłam na nich prześliczną żółtą sukienkę (a jeszcze wczoraj zarzekałam się, że żółtego nosić nie będę^^), taką nieco romantyczną, z kwiecistym wzorkiem. Jest to moją pierwsza sukienka, jaką kupiłam z własnej woli.
Sprawiłam sobie też nowe różowe trampy z cholewką. Stare są już dziurawe, przetarte, spłowiałe i generalnie rozsypują się na proch po dzielnej służbie. Co ciekawe, w sklepie właśnie kończyła się dłuuuga wyprzedaż (wszystkie buty 50% zniżki), dlatego półki świeciły pustkami i lwiej części butów nie było w przyzwoitych rozmiarach. Trampki wyszły praktycznie w całości, oprócz... różowych oczywiście^^. Tak, jestem zua. mhroczna i różowa:)
Oprócz tego standardowy punkt programu, czyli sztuczna biżuteria. Chyba nie mogłabym wybrać się na zakupy i pominąć stoiska z kolczykami, bransoletkami etc. Zaowocowało to ciekawymi kolczykami z krówko-świnką, nowymi gumkami do włosów i kompletem koralików.

Wycieczka zakończyła się wizytą w lodziarni i błogim odpoczynkiem. Dlatego właśnie lubię chodzić na zakupy z siostrzyczką. Nigdzie się nie śpieszę, a ponadto zwykle, gdy ja mam ochotę na lody, ona też ma:)

A teraz siedzę świeżo spod prysznica, w nowej sukience (bo upał jest niemiłosierny) i klikam co popadnie. Lubię to.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 06-08-2007, 19:25   

Bo zainstalowałem Pink Browser 1.0, reklamowany jako "pierwsza przeglądarka internetowa zaprojektowana dla dziewczyn". Jest szybszy od FireFoxa (co jeszcze można zrozumieć, bo bazą jest IE), i jest też szybszy od IE (czego już zupełnie nie rozumiem).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 07-08-2007, 18:23   

Byłam na zakupach z mamą, dawno nie wydałyśmy tyle pieniędzy, ale zabawa była przednia. Wreszcie udało mi się kupić torebkę, a właściwie wreszcie udało mi się zdecydować na jakąś bez marudzenia, w mojej szafie przybła kolejna bluzka, w piórniku spoczywa nowiutki ołówek automatyczny, a w kuchni roi się od różnych dziwnych ingrediencji, z których mam zamiar zrobić użytek i nikogo nie otruć.

Ponieważ zakupy bez wizyty w antykwariacie lub księgarni nie mają dla mnie sensu, musiałam skorzystać z okazji i przywlec do domu kolejne tomiszcze (ku przerażeniu mojej mamy), tym razem padło na "Słownik malarstwa holenderskiego i flamandzkiego", mnie bardzo mało do szczęścia potrzeba...

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 08-08-2007, 13:30   

Bo przyszły długo przeze mnie oczekiwane mangi ^^ Moje ukochane Ouran *__*
Bo Bleach ^^ Bo Ichimaru, bo jego seiyuu... Bo Byakuya i jego seiyuu... Bo Hanatarou... Bo Ishida ^^
Bo mamuni zeszycik się najwyraźniej spodobał ^^ Co mnie baaardzo cieszy ^^

Powrót do góry
Strona 143 z 565 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 142, 143, 144 ... 563, 564, 565  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi