Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-12-2005, 14:04
|
|
|
wa-totem napisał/a: | - Bo jedna z najlepszych edytorek fansubów w AnimeYuki (a ostatnio też i niezła choć początkująca Timer'ka) okazała się rówieśniczką mojej mamusi... o.O Zaprawdę powiadam wam, MPAA musi zginąć jeśli amerykańscy prawie-emeryci zasilają szeregi fansuberów anime... |
Ty się nie śmiej... Ja niedawno wyczytałem w jakimś artykule (średnio mądrym, ale sensownym), że boom internetowy z lat 90 zaczął się od tego, że siedzące w pracy przy komputerach urzędasy, naukowcy i technicy zaczęli masowo odchodzić na emeryturę i nie mieli się czym zająć...
Więc zajęli się robiem stronek.
Zresztą - zobacz, na co ja się skarżę w temacie alternatywnym. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-12-2005, 16:21
|
|
|
Bo pada śnieg i jest ślicznie. Poza tym wcześniej widziałem duże stadko jemiołuszek^^. W związku z tym nie mam już ochoty, by kogoś zabić, choć nie obraziłbym się na możliwość obicia po mordzie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-12-2005, 16:25
|
|
|
Bo mam dostateczny na semestr z niemieckiego!! JEE!!
Średnia 3.6 ^^V (Tak, wiem że mogło być lepiej, ale i tak jestem zadowolona XD") |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 20-12-2005, 16:43
|
|
|
Ja byłem zadowolony, jak w szkole z niemca dostaem dopa zamiast pały :)
(na maturze i tak zdawałem angielski ;) ) |
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 21-12-2005, 19:05
|
|
|
Bo jest śnieg!
Bo jest ŚNIEG! *_*
BO JEST ŚNIEG! *_________________*
(kocha śnieg... Bardzo kocha...)
Bo udało mi się wybrnąć z najgorszego wypracowania jakie pani od polskiego nam kiedykolwiek zadała. Stwierdziłam, że albo tego nie napiszę, albo napiszę komedię. I tak zrobiłam (nawiasem mówiąc pisałam to na przerwach, bo mi się w domu nie chciało). Wyszła komedia, acz mdła... "Opis przeżyć wewnętrznych. Pierwsza miłość" Ble, ble, bleeeee
Bo jutro czwartek (wigilja klasowa), po czwartku jest piątek, sobota, niedziela, poniedziałek... i tak dalej aż... *__*
Bo w końcu mam na chwilę komputer! *^^*
Bo wracając od skrzynki na listy urwałam sobie sopla sprzed sanepidu i jakąś jedną czwatrą zjadłam...
Bo równie dobrze mogłabym się poużalać na drugim topicu, ale mi się nie chce ^_^
Bo... bo... bo całej reszty pozapominałam i znów nic mi się nie chce, ale jakoś mnie na razie to nie obchodzi. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 21-12-2005, 19:35
|
|
|
Bo niedługo święta
Bo już była wypłada (kilka setek, na dwie, czy trzy mangi starczy spoko ;) )
Bo zamówiłem dwie "wampirze" mangi - "Hellsing" i "Vampire Princess Miyu" ^^
i powinny one dojść akurat na wigilię :D
Bo na razie skończyłem przegrywać empetrójki - moja dyskografia powiększyła się
o parę albumów ^_^ .
Bo naściągałem właśnie z neta kilka piosenek SailorMoon (moon revenge też ^_^), coś mam ostatnio fazę.
http://www.liquidlight.co.uk/our_work/rightmix/rightmix.php - udało mi się gościa zmusić do zionięcia ogniem XD
Bo został mi tylko jeden dzień pracy przed przerwą świąteczną :DDD |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-12-2005, 19:39
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Bo mam dostateczny na semestr z niemieckiego!! JEE!! |
W temacie niemieckiego: Bo kobitka z uczelni oddala mi ostatnio poprawiona interpretacje wiersza ;)
Jedno zdanie Ci zacytuje, brzmi po prostu uroczo ;p Rozkoszuje sie nim od paru dni, czytajac to sobie na glos:
Der Mann ist fast überglücklich, sucht nach einer weiteren Steigerung seines Glücks, weil er noch glückseliger glaubt werden zu können, daher dieser vorgeschlagene „Freudentausch“ [Hervorhebung von der Autorin; K.P.].
...szczegolnie to "glaubt werden zu können". Nie wiem czemu, ale ta konstrukcja niezmiernie mnie bawi ;)
Poza tym mielismy dzis mala impreze wigilijna w pracy. Tyle pysznosci...! :)~ *kot ledwo sie rusza* A w domku wlaczylam sobie glosno koledy i ubralam wreszcie choinke. Ha. |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 21-12-2005, 20:03
|
|
|
korsarz napisał/a: | udało mi się gościa zmusić do zionięcia ogniem XD |
A ja go wlasnie usmiercilam... ^^;
korsarz napisał/a: | Tłumaczenie:
???????????????? __^__ |
Hihihi ;p Wiesz, sama nie wiem, jak to by dobrze brzmialo po polsku...
Cos w stylu: Mezczyzne prawie przepelnia szczescie, mimo to szuka jego dalszego wzmocnienia, gdyz wydaje mu sie, ze moze byc jeszcze szczesliwszy [/moze byc mu bardziej blogo], stad ta zaproponowana "wymiana szczescia" - Taki belkot ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 21-12-2005, 20:40
|
|
|
Miałam taki bełkot po francusku... Nie ma, jak zabijanie przyjemności z czytania poezji. ==' A pola leksykalne w niemieckiej analizie też mają? :>
Bo się właśnie dowiedziałam, że nie mam jutro histologii - jedna wejściówka z głowy - i mogę dzień wcześniej pojechać do domu. Stęskniłam się...
I dołączam do ogólnego hurra dla śniegu. A przed AMG stoi śliczny śniegowy pomnik studenta medycyny... :D Z czepkiem, maseczką i rękawiczkami. :D |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 22-12-2005, 18:32
|
|
|
Bo rano w pracy zdazylam zrobic sobie zielonej herbatki z opuncja, gdy weszla kolezanka z pytaniem, czy mam ochote jechac dzis w teren. No ba! Glupiego sie pytaja... Dogryzlam wiec pierniczka, popilam herbatka i pobieglam.
Szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej... gdyz tak musialam w spodnicy i bucikach na obcasie skakac przez kaluze, starajac sie utrzymac rownowage na oblodzonym chodniku czy blotnistym polu, z papierami i aktami w jednej, a olowkiem i dlugopisem w drugiej lapce.
Hm... a gdy tak wspinalismy sie z moim mentorem ;) po schodach w bloku, stwierdzilismy, ze wygladamy jak para Jehowych, hihi ;p
Z kolei w pewnej wiosce droge wskazywala nam para pijaczkow niczym trzej krolowie... ;)
Podsumowujac: Bardzo, bardzo udana wycieczka krajoznawcza po moim wojewodztwie.
Oraz.... bo juz dawno nie jechalam autem jako pasazer. Mhm, ostatnio podobnie czulam sie tak w lipcu.
Bo jestem juz w domu, w brzuszku cieplo, gdyz przed chwila zjadlam wreszcie cos i ogrzalam zmarzniete stopy - "randka" ;p ze znajomym i gadanie przez godzine o wszystkim i niczym tak, ale niekoniecznie w zimie na lekkim mrozie ;)
Bo w radio slyszalam swiateczna piosenke Britney ;p |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 22-12-2005, 22:04
|
|
|
Bo zalatane ostatnimi czasy dziecko ma chwilę na odetchnięcie. I nie robię nic w związku ze świętami, odpoczywam, o. Dlatego też jak ktoś coś ode mnie chciał - a byli tacy - juuutro, idę odsypiać XD |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-12-2005, 23:42
|
|
|
Kaciu, popieram^^ też będę odsypiać ostatnie stresy.
Ale wracając do tematu:
Życie jest piękne, świat wspaniały, mam w sobie ogromny ładunek szczęścia i optymizmu mimo męczącego dnia, którego połowę przechodzilam z żołądkiem w supełek. Bo wszystko poszlo może nie po mojej myśli, ale o wiele lepiej niż się spodziewałam. I nadal mam nadzieję. A życie jest piękne ^^ Ktoś chce trochę skondensowanego optymizmu? Chętnie się podzielę. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-12-2005, 00:04
|
|
|
Yuby pewnie nie chce, ale mu się przyda;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-12-2005, 00:32
|
|
|
To niech się zgłosi, służę uprzejmie.
Poza tym: duszę Reda! Duszę drania! Już on wie za co :P [ty wampirzy pomiocie, a jednak cie kocham^^] |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|