Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-09-2007, 18:56
|
|
|
Salva napisał/a: | Bo używam właśnie w niecnych celach lakieru do paznokci. Bo ja lubię używać rzeczy nie przeznaczonych do pewnych celów, do pewnych niecnych celów. Bo chociaż śmierdzi to to nieziemsko, mama jeszcze nie odkryła, co robię z tym lakierem.
|
Salva, a co konkretnie robisz? Bo jeśli to, co myślę, to ja chcę zobaczyć rezultat! Bo mnie korci od pierwszej wizyty u kosmetyczki, tylko że sama mam dwa lakiery na krzyż... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Mara 
High

Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 19-09-2007, 19:22
|
|
|
Bo zmieniam szkołę.
To się może wydawać dziwne, ale w pewnym sensie "wracam na stare śmieci" bo nowe zdecydowanie mi nie odpowiadały, niech wiec się starymi staną i bóg z nimi. Albo coś innego.
Yaaaay, jak się cieszę^^
Znikam, będę musiała nadrabiać, odrabiać i w ogóle, bo mają inny program, w zasadzie chemię już zaczęłam, ale zycie jest piękne^^ przynajmniej dzisiaj i nawet marudzenie wychowawczyni mnie nie zraziło^^
<no, może trochę...>
<trochę bardziej>
<ale na razie nie o tym chcę myśleć> |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-09-2007, 20:06
|
|
|
Mai nie sądzę żeby ktokolwiek był w stanie zgadnąć co ja z tym lakierem robię... I to nie ma absolutnie żadnego związku z jakimikolwiek zabiegami upiększającymi. Nie używam tego rodzaju akcesoriów w ogóle zgodnie z przeznaczeniem, dlatego się ukrywam. Niecne machinacje mają bliski związek z ołówkami, by nie rzec że razem z lakierem są niemal nierozłączne... ^^ A co Ty miałaś na myśli... ? |
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 19-09-2007, 20:15
|
|
|
Salva! Ja cię koham! Bardzo bardzo! A niby o czym miałam myśleć jak nie o wypróbowaniu "jak toto wygląda na papierze"? ;) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 19-09-2007, 21:21
|
|
|
Pudło... ^^ Acz blisko. Co prawda eksperymenty też robiłam, ale jednak tym razem głównym celem było co innego... Jeszcze mi to z gimnazjum zostało... No zobaczymy czy trafisz ? ^^ Ma to bardzo bliski związek z ołówkami... |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 19-09-2007, 21:42
|
|
|
Czyżbyś "lakierowała" swoje prace - tak jak obrazy pokrywa się werniksem? Czy po prostu łączysz ołówek z lakierem, tworząc coś nowego?
Lepiej odpowiedz albo pokaż, inaczej czeka Cię dłuuuga noc, pełna Grimmjowa, Renjego, Urahary, Sasuke (specjalnie poszukam "ślicznych artów" z tymi panami, na pewno nie będą na nich walczyć) i filmów yaoi. (evil śmiech). Moshi nie lubi niecnych niespodzianków Salvy (wiesz że Yasuhara jest skończony, teraz kończę Mai). |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 19-09-2007, 21:57
|
|
|
Moshi jesteś okrutna... Zwłaszcza ten Nie-Walczący-Ale-Kto-Go-Tam-Wie-Co-Robiący-Sasuk mnie przekonał...
Nie nie lakieruję swoich prac. Kiedyś sobie ot tak próbowałam, ale zniechęciłam się. Irytuje mnie okropnie zapach. Czasem pewne rzeczy należy rozumieć dosłownie, ja maluję lakierem. Owszem. Nie po powierzchni do tego przeznaczonej. Owszem. Ale to wcale nie znaczy że na kartce, to znaczy że na ołówkach ^^ Wynikło to z mojej frustracji ponieważ posiadam ołówki z tych samych że tak powiem serii i wybitnie mnie wkurzało mylenie (bo ja dokładnie nie patrzę po jaki ołówek sięgam na blat) ołówka 8B i 2B... Wobec tego co zrobiłam ? To co kiedys nałogowo robiłam na lekcjach w gimnazjum jak mi się nudziło, zdrzierałam to kolorowe, tą powłoczkę i ołówki kolorowałam sama, lakierem do panokci... ^^ Uwielbiam surowe drewno, i oówki też chcę takie mieć. A jak one potem ślicznie wyglądają, pkryte przeźroczystym lakierem i na górze różowym, perłowym. Szalenie efektowe są.
xD Pewnie nie tego się spodziewałyście... ale malowanie NA ołówkach to też sztuka :P |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 19-09-2007, 22:01
|
|
|
Wiesz że przyszła mi do głowy taka myśl, to byłby mój następny strzał, ja tam lubię moje ołówki i ich czarne/szare "powłoczki", w każdym razie współczuję, jeżeli nie cierpisz zapachu lakieru do paznokci tak jak ja...
Jestem strasznie okrutna (Sasuk i Itachi połączeni "braterską" miłością). |
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 19-09-2007, 22:05
|
|
|
Spodziewałyśmy, spodziewałyśmy :P Tak czy siak, ja chcę zobaczyć efekt.
No dobrze, a teraz przywołuję się do porządku. Drogie panie, kończymy offtop ^^" |
O męcę twórczej:
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 19-09-2007, 22:41
|
|
|
Bo nareszcie miałam chwilę czasu żeby siąść do recenzji Ourana. Co prawda mam wrażenie, że wychodzi mi tego strasznie dużo, ale zobaczymy. Mam ochotę pisać i idzie mi całkiem nieźle. Ciekawe czy korektor mojej małej twórczości będzie podobnego zdania... Uparłam się, że zrobię jedną konkretną rzecz z tą recenzją i jak na razie udaje mi się prześlicznie wybrnąć z problemów. Mimo że język polski temu nie sprzyja. Zastanawiałam się kiedyś czy nie zrobić recezji alternatywnej anime, ale okazuje się że na mandze też się można wyżyć. Jeśli dobrze pójdzie jutro ją skończę... ^^ |
|
 |
cintra 

|
Wysłany: 19-09-2007, 22:51
|
|
|
Bo ładny wieczór, ładna muzyka... tylko szklanka po herbacie pusta. ;P
Bo spotkań ze znajomymi ze szkoły ciąg dalszy - tym razem koleżanka z gimnazjum, spotkana przypadkiem na mieście. ;)
Jutrzejszy okulista ma jeden plus - będą wyrabiane nowe okularki (hura, moje stare wyglądają jakby po niech walec przejechał....).
A, i jeszcze jutro jadę z tatą wyrobić mi konto w banku.
.... w sumie to dobre rzeczy dotyczące w większości jutra, ale już się cieszę. ^^
a, widziałam zwiastun "Tsubasa RC: Tokyo Revelations". 15 sekund m.in. z Kurem I Faiem, ze słynną już w pewnych kręgach (czyt. fanek teorii KxF ;)) sceną chwytającą za... ramię. Kto widział, wie o co chodzi (po prawdzie to nic wielkiego, ale radość sprawia ;)) |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 19-09-2007, 23:58
|
|
|
Bo uparłam się i kosztem zadania z polskiego napisałam recenzję. A teraz się zastanawiam czy w ogóle dobrze zrobiłam przyznając się, że mam Ouran... |
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-09-2007, 00:08
|
|
|
Bo ktoś pisze do mang, a inne ktosie się odgrażają, że będą pisać!
Może wreszcie wskrzesi się tego trupa. |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 20-09-2007, 00:14
|
|
|
Jak się spodoba Ouran mogę spróbować napisać Fruits Basket... Swoją drogą kto by pomyślał, kiedyś manga mnie kompletnie nie interesowała, a teraz pierwsza recenzja jaką napisałam to recenzja mangi. To się nazywa ironia losu.
Bo czuję się dumnie wskrzeszając trupa... ^^ Zobaczymy czy uda mi się go faktycznie wskrzesić czy wykopać mu głębszy grób. |
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-09-2007, 11:44
|
|
|
BUAHAHAHA! Bo Kiraczek przyszedł! *_* Przed minutką! Cudny jest!
I jak jego włosy pięknie wyglądają na rysunku trzymanym we własnych łapkach. Sto razy lepsze niż skan *_*
/me idzie zdzierać ze ściany starego pin-upa z Asuką i Rei aby móc powiesić Kiraczka.
Dziękuję, córcia *_*
EDIT:
Powieszony. Wystarczy, że głowę znad komputera lekko podniosę i mogę go podziwiać *_*
Strzępki dwóch teczek też zachowam (lubię chomikować) na pamiątkę ^^
Przyszło też zamówienie z badge.com ale z wrażenia zapomniałam o tym szczególiku napisać. Podkładka pod myszkę świetnie się nadaje do przylepienia na szybkę.
Bo przeżyłam. Znaczy się, wczoraj w pracy. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|