Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Momoko 
wiosna jest miau

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-10-2007, 21:50
|
|
|
Bo poprawił mi się trochę nastrój. Przy odrobinie szczęścia poprawi się jeszcze bardziej.
Bo manga Spiral jest dobra. I od samego początku fabuła się w sposób znaczny różni od wersji animowej. A ładne to i czyta się dobrze...
Może przestaną mi się śnic pijawki czające się na drzewach (swoją drogą, będę musiała to kiedyś opisać:)? |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
 |
|
|
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-10-2007, 22:22
|
|
|
Bo naprawdę lubię spędzać czas z paczką moich znajomych. Oni są niesamowici.
Bo skończyłam nagrywanie Gurren-Lagannowej płytki dla DraNKi. Teraz tylko poczekać na BAKĘ i ją tam złapać ;)
Bo jutro przyjeżdża moja big sister i razem ruszamy w piątek na podbój *khe khe* konwentu.
Bo moja nowa, lśniąca i stopero-podobna MP3 od Thomsona (która była zaskakująco tania, a jest na baterie AA!) jest taka zacna! Teraz muszę ją jakoś nazwać. Skoro komputer został okrzyknięty Okitą to... Hijikata? Ta eMPetrójka wygląda na naburmuszoną. Całkiem pasuje. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-10-2007, 00:11
|
|
|
Cytat: | Może przestaną mi się śnic pijawki czające się na drzewach (swoją drogą, będę musiała to kiedyś opisać:)? |
... O, mi się dziś śniło, że jedna wypełzła z zupy i wlazła mi do ucha_^_. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-10-2007, 16:42
|
|
|
Bo moshi !!!!!!!!! *___*
Padłam z zachwytu i nie mogę się podnieść. Schowałam zaraz jak zobaczyłam, przecież ja nie będę robic nic innego tylko się wpatrywać bez przerwy !!! Grimmi jest fanserwiśny ?! W którym miejscu ?!!!! Czy Ty widziałaś TO co zrobiłaś ? TO jest fanserwiśne !!! Właśnie się rozpływam z zachwytu ! Moshi jesteś kochana !!!! I jeszcze moja ukochana i jedyna Mai i to w TAKICH kolorach... Przepiękne... Mój Grimmi może iść się utopić !!! A oczka, oczka sa w porządku ^^ Jutro będą skany obojga ^^
Bo rodzicielka wypatrzyła mi sukienkę na studniówkę. I jest świetna, nie ma dekoltu, i ma taką spódnicę jaką chciałam żeby miała... Śliczna jest, tylko jest cała czarna i wyglądam troszkę jak na pogrzeb. A biorąc pod uwagę że jestem blada z natury będę robić za śmierć. |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 04-10-2007, 18:48
|
|
|
Doszło?! Jestem zszokowana, czyżby na poczcie ktoś oszalał?! Jednak poplamiona koperta przyniosła szczęście, muszę pamiętać żeby następnym razem też taką kupić.
Salva napisał/a: | Grimmi jest fanserwiśny ?! W którym miejscu ?!!!! |
Moja droga, w każdym ;)
Salva napisał/a: | Czy Ty widziałaś TO co zrobiłaś ? |
Owszem, całkiem możliwe że za długo patrzyłam, takie zboczenie zawodowe :)
Salva napisał/a: | Mój Grimmi może iść się utopić !!! |
W żadnym wypadku!
Wiesz że niedługo nas tu wezmą za kółko wzajemnej adoracji?
Salva napisał/a: | Bo rodzicielka wypatrzyła mi sukienkę na studniówkę. I jest świetna, nie ma dekoltu, i ma taką spódnicę jaką chciałam żeby miała... Śliczna jest, tylko jest cała czarna i wyglądam troszkę jak na pogrzeb. A biorąc pod uwagę że jestem blada z natury będę robić za śmierć. |
Zawsze możesz iść na solarium i nie żartuję w tym momencie, ostatecznie nikt nie każe Ci się zrobić na pomarańczkę - chyba że przysięgłaś sobie tak jak ja, że nigdy nie pójdziesz. Poza tym nie przejmuj się, ja też jestem blada jak ściana i na studniówce miałam czarną sukienkę - o dziwo to był jeden z nielicznych przypadków, kiedy byłam zadowolona ze swojego wyglądu (dużo zależy od oświetlenia - ciiii!)
Bo przesyłka doszła w ekspresowym tempie i adresatka jest zadowolona, cieszę się bardzo i już myślę kogo następnego uszczęśliwić. |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 04-10-2007, 19:25
|
|
|
Cudowna moshi napisał/a: | Wiesz że niedługo nas tu wezmą za kółko wzajemnej adoracji? |
moshi ja myślę, że już biorą...
Kiedy... przecież ON jest PRZEPIĘKNY... Mój ukochany, jedyny... ^^ Tylko mam teraz problem bo ja mam go zaczętego w identycznej pozycji (mam opory przed rysowaniem z Ghost Hunta,za bardzo osobisty stosunek mam do tego anime). Aporpo co Ty z tym zrobiłaś że to tak ślicznie pachnie ? To Twój prywatny zapach czy lakier czy kredki... ? Poza tym oczka u niego wyszły naprawdę dobrze, ja mam po prostu taki sposób. Pewnie gdybym miała to zrobić kredkami to by mi nie wyszło. To nie jest nic trudnego ^^ Oczka są bardzo łatwe do narysowania.
Co Ty zrobiłaś tej poczcie że to tak szybko doszło ? I to jeszcze o nietypowej porze bo o 15 kiedy nic już nie miało prawa przyjść... A ja niby polecony wysłałam i doszedł po 5 dniach...
Nie biorę opcji solarium pod uwagę. Od zawsze pałam do tego niechęcią. Racjonalnych powodów brak.
Bo skończyłam wreszcie mój pierwszy, własny prywatny fanart Satoshi !!! Nareszcie coś mojego ! I to coś co mi naprawdę wyszło ! ^^ |
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-10-2007, 19:49
|
|
|
Cytat: | moshi ja myślę, że już biorą... |
A niesłusznie? :P
Bo wreszcie sobie odpocznę bez niczego z gitarką na działce. Co tam, że to tylko jeden weekend, ważne, że w spokoju i w moim ukochanym lesie :D Od kiedy mp3 ma nie 128 MB tylko 2 GB wszystko stało się jeszcze weselsze :D |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 04-10-2007, 20:04
|
|
|
Salva napisał/a: | Tylko mam teraz problem bo ja mam go zaczętego w identycznej pozycji |
Gdzie tu problem - masz skończyć i pokazać!
Salva napisał/a: | Aporpo co Ty z tym zrobiłaś że to tak ślicznie pachnie ? To Twój prywatny zapach czy lakier czy kredki... ? |
Pięknie pachnie - chyba padnę, zielony lakier do włosów Taft i wierz mi to tak ładnie pachnie bo wywietrzało, po utrwalaniu w moim pokoju było nie do wytrzymania. Ale ja nienawidzę zapachu lakieru do włosów od dziecka, zawsze powtarzam mojej mamie, że równie dobrze mogłaby spryskiwać włosy jakimś muchozolem.
Cytat: | Co Ty zrobiłaś tej poczcie że to tak szybko doszło ? I to jeszcze o nietypowej porze bo o 15 kiedy nic już nie miało prawa przyjść... A ja niby polecony wysłałam i doszedł po 5 dniach... |
Polecony priorytet, teoretycznie doszło tak jak powinno, ale to niespodzianka że poczta zrobiła coś poprawnie. Kobieta w okienku sprzedała mi poplamioną tuszem kopertę, zauważyłyśmy dopiero jak przyszłam wysłać i ona we wszystkie brudne miejsca przybiła pieczątkę "priorytet" śmiejąc się że może dzięki temu szybciej dojdzie... po prostu miałm szczęście :)
Żeby nie było totalnego oftopu - właśnie smażę sobie opieńki i miodówki, i guzik mnie obchodzi że grzyby są ciężkostrawne i nie powinno się ich jeść na noc.
Edit:
Vodh napisał/a: | A niesłusznie? :P |
Nie no, nie przesadzajmy, chyba... |
|
 |
Momoko 
wiosna jest miau

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 04-10-2007, 23:00
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Może przestaną mi się śnic pijawki czające się na drzewach (swoją drogą, będę musiała to kiedyś opisać:)? |
... O, mi się dziś śniło, że jedna wypełzła z zupy i wlazła mi do ucha_^_. |
Sen ten był akurat wynikiem lekkiego przemęczenia, zdenerwowania i uczenia się biologii po nocach. Naprawdę jest taka pijawa, co dorasta do metra długości i skacze (czy też po prostu spada:) na ofiarę z drzewa. Na szczęście żyje to to gdzieś w pobliżu Amazonki...
Bo wreszcie po systematyce. Teraz czas na parazytologię^^. Nie rozumiem wszystkich cykli, ale to zawsze jakaś odmiana.
Bo byłam pierwszy raz na korepetycjach z fizyki i korepetytorka mówiła Z Sensem. Tłumaczyła. Wyprowadzała wzory. Wyjaśniała. I myślę, że powoli zaczęłam coś niecoś rozumieć. Powoli, ale zawsze.
Co ciekawe, jakieś 6 osób z mojej klasy do niej chodzi (poza mną). Hi, hi, nie jestem sama!
Bo pomogłam siostrzyczce w wykonaniu pewnej pracy i czuję się z tym dobrze. O, i powoli zaczynam myśleć o zeskanowaniu jakiegoś swojego rysunku. Co prawda do jutra mi przejdzie, ale zawsze To jakiś postęp.
Bo sposób, w jaki Boułkołowski czyta Mistrza i Małgorzatę mi się podoba. Dobra interpretacja, a ja przy okazji mam pretekst, żeby siedzieć po ciemku w pokoju i udawać, że mnie nie ma. To ostatnie ostatnio bardzo sie przydaje.
Bo kolejny dzień udało mi się zakończyć mniej więcej bez spięć (takie tam drobne iskry, nic więcej_^_). nadal mam cierpliwość. Jestem grzeczna. Baaardzo grzeczna. Nie wiem tylko ile jeszcze zniosę tej przesadnej troski o moje bezpieczeństwo. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
 |
|
|
|
 |
besmirch 
Ariok Animaniak

Dołączył: 29 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 05-10-2007, 02:06
|
|
|
bo wlasnie mam wolne :) i pt raczej "caly" wolny w planach :) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 05-10-2007, 12:48
|
|
|
Bo jednak znalazł się pokój w akademiku :)
Bo nie było żadnego problemu z podbiciem legitymacji i odebraniem indeksu.
Bo naprawdę jestem na drugim roku! :D |
|
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-10-2007, 15:52
|
|
|
Momoko napisał/a: | Bo sposób, w jaki Boułkołowski czyta Mistrza i Małgorzatę mi się podoba. |
Ja niedługo zabiorę się z a Chłopów czytanych przez Sędrowskiego. Mam mało czasu, a w autobusie nie mogę czytać, bo mam chorobę lokomocyjną. Takie rozwiązanie (aby nie tracić nawet najmniejszej chwilki) jest więc dla mnie bardzo wygodne. Pytanie tylko: czy tam są wszystkie tomy, czy tylko pierwszy...Muszę sprawdzić.
Bo od 20.10.07 będę wooooolnaaaaa *_* Całe weekendy na naukę i lektury będę mogła poświęcić (w domyśle: piątek i sobota M&A, niedziela - zadania...Chociaż i tak znowu pewnie będę po prostu jeździć na rano do czytelni, siedzieć tam do południa, a dopiero po powrocie do domu zajmować się przyjemnościami. Ale wreszcie będę miała nieco czasu *_*).
Bo kupiłam sobie "Kulturę języka polskiego" Markowskiego, który to podręcznik wydaje się bardzo przydatny w praktyce i nie tylko na zajęcia, co jest raczej rzadkie. I będzie ciekawy, po fragmentach już widzę ^___^ Poza tym jest nową książką, a ja lubię powiększać swoją kolekcję.
Bo przeklęte moje zamiłowanie do wszelkich rzeczy papierniczych! Żebym nawet najmniejszą bzdurę kupowała...Ale nie mogłam sie powstrzymać, śliczny pamiętniczek ze ślicznymi marginesami...zaprojektowany przez Siesicką...z obrazkami...i skrytkami...
Po kiego diabła ja to kupowałam?! xD
Heh...zrobi sie w nim jakąś listę anime, lub przeznaczy na jakieś uwagi odnośnie oglądanych serii czy coś ^^"
A w ostateczności użyje się go zgodnie z przeznaczeniem. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-10-2007, 16:09
|
|
|
Rozmowa o pracy w nowej gazecie - wszystko poszło jak po maśle, mam tą robotę. |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-10-2007, 18:19
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Rozmowa o pracy w nowej gazecie - wszystko poszło jak po maśle, mam tą robotę. |
W jakiej gazecie? I czy to też tajemnica handlowa, jak u mnie? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-10-2007, 19:16
|
|
|
Na razie tak, ale to rzecz lokalna, więc poza moim regionem nikt i tak nie będzie kojarzył. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|