Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-10-2007, 17:52
|
|
|
Bo. To. Żyje. I. Wreszcie. Ma. Internet.
HA!
/me back. |
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-10-2007, 18:30
|
|
|
Bo prace nad plakatem ruszyły mi z miejsca i to w takim tempie, że aż sama jestem w szoku !
Bo Honey pozbył się problemów z głową ! Bo króliczek wyleczył się z wodogłowia, a Mori nareszcie ma szyję !!! Bo jak tak dalej pójdzie już niedługo to skończę, tzn szkic. Pytanie potem co dalej i czym to pokolorować... Czy zna ktoś jakieś dobry pisak czy coś w ten deseń którym dałoby się ładnie obrysować kontury ? Nie chcę żeby to się mazało, i żeby wyglądało estetycznie. Takie coś czego się używa do robienia lineartów i innych tego typu rzeczy... Zwykłym pisakiem ja się boję... No i czego użyć potem do kolorowania ? Farby odpadają, pastele suche /otrząsa się ze zgrozy na wspomnienie własnej reprodukcji obrazu która do dzisiaj siedzi i maże się coraz bardziej paprając wszystko dookoła.../ no cóż nie bardzo mi pasują. Kredki bambino ...?! |
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 18-10-2007, 18:35
|
|
|
Salva napisał/a: | Czy zna ktoś jakieś dobry pisak czy coś w ten deseń którym dałoby się ładnie obrysować kontury ? |
Ja zwykle obrysowuję piórem. Albo długopisem, jak pióra nie ma pod ręką ;] |
|
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 18-10-2007, 18:57
|
|
|
Salva napisał/a: | Pytanie potem co dalej i czym to pokolorować... Czy zna ktoś jakieś dobry pisak czy coś w ten deseń którym dałoby się ładnie obrysować kontury ? Nie chcę żeby to się mazało, i żeby wyglądało estetycznie. Takie coś czego się używa do robienia lineartów i innych tego typu rzeczy... Zwykłym pisakiem ja się boję... No i czego użyć potem do kolorowania ? Farby odpadają, pastele suche /otrząsa się ze zgrozy na wspomnienie własnej reprodukcji obrazu która do dzisiaj siedzi i maże się coraz bardziej paprając wszystko dookoła.../ no cóż nie bardzo mi pasują. Kredki bambino ...?! |
Salva ja używam do lineartów cienkopisów kreślarskich - duży wybór grubości, szybko schną, aktualnie mam dwu firm: Snowman i Staedtler, tego pierwszego używam już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona.
Co do kolorowania to nie mam pojęcia, zależy co lubisz - kredkami trochę to zajmie (ale jesteś cierpliwa), najfajniejsze byłyby akwarelowe bo dają duże pole do popisu, ew. farby (akwarele lub plakatówki), tylko że w tym momencie nie masz możliwości zmazania jak coś nie wyjdzie. |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 18-10-2007, 19:10
|
|
|
Bo zapowiada się, że skończę mój twór już dzisiaj !!! ^^ Jestem w pozytywnych szoku ^^
O widzisz dziękuję moshi ! Nie wiem co prawda jakiej grubości będzie najlepiej to zrobić ale nie czymś zupełnie cienkim . Ile kosztuje ta przyjemność ?
Co do kolorowania to właśnie się waham, poczekam chyba aż zrobię cały szkic i obrysuję. Nie pokolorowanie ich nie wchodzi w rachubę. Ten plakat jest zbyt atrakcyjny żeby ich nie pokolorować, zresztą każdy z nich trzyma "swoje" róże ! Jak ja mogę tego NIE pokolorować, chociaż z tymi różami to będzie największy problem, żeby to narysować... No i na oczach się nie wyżyję... bo albo zrobię wszystkim z ołówka albo kolorowe... Z drugiej strony jest to jakiś arugment za kredkami normalnymi, nie zrobię oczu pastelami ani farbami bo nie umiem. Największa polka będzie z napisem, bo planuję zrobić też napis (tzn nie planuję, ale mi za dużo miejsca wyszło u góry i trzeba to czymś zapchać...) |
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-10-2007, 19:16
|
|
|
GoNik napisał/a: | Bo. To. Żyje. I. Wreszcie. Ma. Internet. |
Łaaa, nareszcie wróciłaś! Super, stęskniliśmy się ;) Gratuluję internetu.
Bo... hm. Bo nareszcie nagrałam płytę dla kolegi, o. I mam kasę na komórce. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-10-2007, 19:28
|
|
|
Salva, Do kolorowania kredki bambino jak najbardziej mogą być, jeśli nie masz pod ręką nic lepszego (rzuć okiem na starsze prace Kat_ki, ona wyczynia z nimi cuda-niewidy XD), acz stanowczo bardziej nadają sie do tego kredki akwarelowe (na przykład nieśmiertelne Koh-I-Noory - około 40-50zł za 36 kolorów) lub zwykłe kredki ołówkowe, ale raczej te drogie, ze sklepu z przyborami do rysowania. Najtańsze mają tragicznej jakości grafit i często są strasznie twarde - niszczą papier, a przy tym nie dają odpowiedniego nasycenia barwy.
Do farb raczej nie należy się zabierać kiedy nie ma się wprawy... O tym akurat przekonałam się sama .___. Albo będziesz żałować, że zmarnowałaś taki rysunek, albo jakimś cudem uda ci się...
Dzięki Crof :3 (btw. HA! wiem wreszcie jak wyglądasz! na zdjęciach z Baki wyszłaś uroczo, mwahaha!) |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 18-10-2007, 19:53
|
|
|
Salva napisał/a: | O widzisz dziękuję moshi ! Nie wiem co prawda jakiej grubości będzie najlepiej to zrobić ale nie czymś zupełnie cienkim . Ile kosztuje ta przyjemność ? |
Najcieńszy jaki mam to 0.05, na tak duży plakat zdecydowanie się nie nadaje, najlepsza grubośc to od 0.3 wzwyż, poproś panią w sklepie żeby zaprezentowała Ci grubość lini, nie powinno być z tym problemu. Za Snowmany płaciłam chyba ok. 6 - 7 zł za sztukę, Steadtler był droższy, ponad 10 zł (ale to ten najcieńszy). Co do kolorowania, słuchaj GoNik - słusznie prawi :) |
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

|
Wysłany: 18-10-2007, 20:01
|
|
|
Moshi - a gdzie zakupiłaś takowe cienkopisy? Aż sama się zainteresowałam. U mnie we wsi to bida... myślisz, że w takim Empik Megastore w jakimś większym mieście bym je dostała? Ot taki wrocławski ma całkiem rozbudowany dział z przyborami dla artystów.
GoNik - OH NOES. One gdzieś są i istnieją?! NO WAI. Nie zgadzam się! Nie chcę! ARGH. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 18-10-2007, 20:13
|
|
|
Nie mam pojęcia jak to wygląda w Empikach, chociaż jeżeli dział jest dobrze zaopatrzony to warto się rozejrzeć - może będą innej firmy, ale też całkiem dobre...
Swoje kupiłam w zaopatrzeniu dla plastyków, chociaż jest duże prawdopodobieństwo że w większym papierniczym też będą.
Lepiej skończmy spamować, bo nas w końcu Moderacja pogoni ;) |
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-10-2007, 20:52
|
|
|
Bo to strasznie wesołe uczucie, kiedy czytasz świetny komiks internetowy (znowu) i nagle odkrywasz, że jedna z bohaterek wygląda niemalże jak siostra bohaterki z twojej własnej opowieści, na co do tej pory jakoś nie zwróciłaś uwagi...
Jeden komiks a tyle radochy...
http://www.forthewicked.net/index.html |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 18-10-2007, 21:23
|
|
|
GoNik napisał/a: | rzuć okiem na starsze prace Kat_ki, ona wyczynia z nimi cuda-niewidy XD) |
Omg O__o Hm, no, ale przynajmniej mam powód do napisania posta, dostałam publiczny komplement, aaa *__*
Kontynuując spam tak-tylko-przy-okazji-powyższego - ja używam do lineartów zwyczajnych cienkopisów Stabilo (tych pomarańczowych), końcówka 0,4. Na małe rysunki rzeczywiście są za grube i trzeba się postarać zakryć część linii kredkami, ale jeśli produkujesz rysunek o wielkości plakatu, to myślę, że to niezły pomysł... No i zaletą jest to, że kosztują 2 zł. I mają duuużą gamę kolorów. Używam czarnego albo szarego, muszę sobie jeszcze brązowy dokupić... Co do kredek, to bambino naprawdę są boskie, ale nie wiem, czy podołasz na tak dużej powierzchni. Niemniej dla początkujących kolorujących - bardzo dobry pomysł. Wychodząc z założenia, że to tańsze narzędzie ćwiczeń (które bywają intensywne i nie zawsze wychodzą), i że jak nauczysz się kolorować nimi i dorwiesz coś profesjonalnego, to efekt może być wyjątkowo powalający... |
|
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 19-10-2007, 14:12
|
|
|
Bo po remoncie mogłam sobei zorbić przemeblowanie. Zrobiłam tak ze mam jedną ścianę pustą haha xD i wpadąłm na pomysł zeby sobei mange z bleacha walnąć. Mama tylko musiała zaakceptować pomysł bo bała się że albo będę miała hentaja albo coś w stylu "happy tree friends". Co najciekawesze manga którą by chciała zebym namalowała to było yaoi - chyba nie umei rozróżniać facetów od kobiet. W każdym razie pomalowąłm ścianę i już dzisiaj moge robić szkic! YaY! tylko teraz farby kupić... ale to może brata naciagnę. XD to będzie największa manga jaką do tej pory zrobiłam - 150 cm x 300 cm. Yatta! |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

|
Wysłany: 19-10-2007, 21:46
|
|
|
Bo koniec. Koniec! KONIEC!
Wreszcie całe weekendy mam na naukę lub czytanie/oglądanie.
Bo teraz znowu w pełni będę mogła docenić dobrodziejstwo jakim są wolne piątki.
Bo jutro odbieram zamówioną ładowarkę do baterii.
Jestem padnięta i śpiąca, ale nie stanowi to już teraz problemu ^^ |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Mara 
High

Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 19-10-2007, 22:04
|
|
|
Bo jutro jadę z klasą i nie boję się tego wyjazdu... aż tak.
Bo trafiłam do elytarnej grupy na fma.com.pl i nawet news zrobili(docenili moją fangirlsowość) i mam szanse na reda(czyli jest jakaś pozycja o której co nieco wiem). |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|