Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 26-11-2007, 17:02
|
|
|
Bo nie było tak źle, teraz już tylko z górki bedzie. Dostałam w maire dobre oceny i 4 za zadanie z faka z fizy /me sie cieszy. I sie zanosi ze bede miaął 4 na półroce z fizy /me sie jeszcze bardziej cieszy xD |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-11-2007, 17:24
|
|
|
Bo znalazłem w starych "Literaturach na Świecie" Kącik Tłumacza" Roberta Stillera. To coś podobnego do kresowego "Kącika Złamanych Piór" z Fenixa i MiMa - i to chyba wystarczy za wszystko. |
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 26-11-2007, 17:29
|
|
|
Bo napadało nieco śniegu :) |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-11-2007, 18:28
|
|
|
Bo wreszcie dokończyłam pisanie piosenki - parodii na studniówkę oraz nawet dopisałam jeszcze jeden limeryk. Bo pierwszy raz wykorzystam niedawno nabytą umiejętność kamiennej obojętności do ostatniej chwili i kategorycznie zażądałam bycia wykonawcą mojej piosenki (tzn teraz spokonie do tego podchodzę zacznę panikować kilka godzin przed studniówką, ciekawa rzecz jak mało mnie to w tej chwili obchodzi). Pominąwszy fakt, że nie chciałabym żeby ktoś spaprał moją twórczość swoim wykonaniem (moja klasa składa się z wybitnych antytalentów w tej dziedzinie) powodów racjonalnych brak... Chyba tylko tyle, że ten jeden jedyny raz chcę udowodnić mojemu wychowawcy, że nie jestem takim nieużytym, głupim tchórzem za jakiego mnie w moim mniemaniu uważa. Więc chcę to zrobić sama, i dlatego sama napisałam tekst i dwa limeryki o nim ! Ano ten limeryk dzisiejszy ma nieco mało sensu ale i tak mi się podoba. Pierwszy raz w życiu sekunda po sekundzie od napisania pierwszego słowa pojawiały się w mojej głowie następne. Dokładnie jakbym go miała ułożonego wcześniej. TAKIEJ weny to ja jeszcze nie miałam. Zaczęłam przeglądać cały mój dorobek limerykowy liczący teraz sztuk siedem, prócz tego jeszcze pomniejsze wiersze - parodie exemplum Oda do piżamy pisana w 3 klasie gimnazjum i jakaś zbudowana jestem. Podoba mi się moja twórczość. I podoba mi się, że mi się ta twórczość podoba.
Bo znalazłam dwa zdjęcia z zerówki. Mamunia powinnaś wiedzieć co to dla mnie znaczy... Nigdy w życiu nie kwiczałam tak do zdjęcia... xD No mało co widać, ale jest i świadomość że jest, jest szalenie budująca i aktualnie rozpływam się z zachwytu, chociaż obiektywnie rzecz biorąc mój zachwyt jest wysoce nieuzasadniony.
Bo od wczoraj, kiedy mamunia uszczęśliwiła mnie mailem mam nieustającą wenę i cały czas mam ochotę pisać. Waham się tylko czy przekierunkować to na recenzje, z którymi zalegam (i okropnie się czuję, że tyle zwlekałam) czy na pisanie kolejnych limeryków tudzież kolejnych zwrotek piosenki... czy na odpisywania na jeszcze innego maila. Znowu weny literackiej nadszedł czas. Ciekawe kiedy Lulu się w końcu doczeka narysowania bo czeka i czeka i doczekać się nie może. Host Club zresztą też.
Well, życie jest piękne. A nawet jeszcze piękniejsze !!! ^^ |
|
 |
Grabarz 
*Crossfire*

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 26-11-2007, 18:34
|
|
|
Bo jedna dziewczyna powiedziała że jestem słodki, ostatni raz coś takiego słyszałem w dzieciństwie. |
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-11-2007, 11:43
|
|
|
Na łacinie nie było tak strasznie, jak się obawiałem, że będzie.
Poza tym już dziś mogę odebrać nowe okulary, a na dodatek okazało się, że jest jednak szansa na soczewki kontaktowe po normalnej cenie (dzięki temu, że mam stosunkowo mały astygmatyzm). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-11-2007, 13:19
|
|
|
Cytat: | Na łacinie nie było tak strasznie, jak się obawiałem, że będzie. |
A z jakiej okazji ty się uczysz najpiękniejszego z języków?
Bo otworzyłem dziś skrzynkę, a tam w kopercie śliczny fanart yuri z Final Fantasy V! Przyjaciółka z Udmurtii mi przysłała. Wiiiiii!!!! I dodatkowo pocztówkę z Chun Li! |
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 27-11-2007, 13:57
|
|
|
Bo National Geographic z kalendarzem :)
Bo chipsy szynkowe
Bo jeśli dobrze pójdzie, od jutra mam robotę :) |
|
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 27-11-2007, 18:00
|
|
|
@Grisznak - ktoś wymyślił o ile dobrze pamiętam, że wszystkie filologie mają się na UJ uczyć łaciny. Cóż, już ponad rok za mną, parę miesięcy przede mną - nic nie umiem, ale mam nadzieję, że uda mi się zdać egzamin.
Bo mam nowe okulary. I może w weekend nabędę również soczewki. |
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-11-2007, 19:54
|
|
|
Psor na seminarium pokazywał prawdziwe cuda - m.in. tłumaczenie "Zwierciadła Saskiego" na łacinę by niejaki Jaskier (buhaha) z XVI w. oraz tłumaczenie na polski z XVII by niejaki Szczerbic (żeby było śmiesznej tak samo nazywa się niesławny scenarzysta niesławnej ekranizacji "Wiedźmina"). Cuda. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 27-11-2007, 21:24
|
|
|
Bo Final Fantasy XII można już mieć za 77 zł + koszty wysyłki, co pozwoliło mi na zakup tegoż. |
 |
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-11-2007, 22:02
|
|
|
Bo została mi już taka tyci tyci przerwa między ząbkami (ale neistety dziury po 4 pozostały) że może mi niedługo zdejmie aparat haha xD Aaaaa wtedy zjem całe opakowanie gumy do żucia i bede szamać do tego orzeskzi solone! Muwahahaa... |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-11-2007, 22:52
|
|
|
Bo Czerwone Gitary !!!! Bo przepiękne, cudowne, fantastyczne Czerwone Gitary. To działa na mnie stymulująco !!! Dostarcza mi niekończącej się weny w kwestii programu na studniówkę który szedł nam jak krew z nosa. Co prawda natycha tylko w sprawach muzycznych ale i tak jestem zachwycona !
Bo Carmen w wykonaniu Wiśniewskiego, rany kota... coś ślicznego... a ja sobie jeszcze nieopatrznie zaraz po tym puściłam Czerwonogitarową Florentynkę i ogólnie właśnie wycieram łzy ze śmiechu.
Bo jest piękne... bezwzględnie, pada śnieg, mam prześliczny widok za oknem... Jest pięknie...
Bo bieganie z psem po placu przed blokiem, jak ja dawno się z nią porządnie nie goniłam, uwielbiam moją sukę i śnieg... I czemu ja mam taki dobry nastrój kiedy w zasadzie nie powinnam ? Ale mam... |
|
 |
Kusoku 
Zaatakowany pierunem!

|
Wysłany: 27-11-2007, 22:57
|
|
|
bo wreszcie skończyłem mój łobrazek
i sprawdzian z gery mi dobrze poszedł |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 28-11-2007, 13:17
|
|
|
Z tą robotą, to trochę się pospieszyłem - teraz będzie okres świąteczny, więc zatrudnią mnie dopiero w styczniu. Do tego czasu mam się nauczyć obsługi DOSowego oprogramowania. Ale przynajmniej jest jakaś szansa, że to wypali :)
Bo zrobiłem to :3 |
|
|
|
|
 |
|