Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 11-05-2008, 22:38
|
|
|
Salva napisał/a: | korsarz nie mam najmniejszego zamiaru uczyć się systematyki po łacinie i nie rozumiem czemu miałabym się uczyć ^^ |
Jeśli biologia spodoba ci się tak bardzo, że zechcesz pójść na studia w tym kierunku - będziesz musiała >] |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-05-2008, 14:39
|
|
|
Cytat: | Wychodziłam dziś z kuchni i chciałam przejść przez przedpokój, gdy ze strychu usłyszałam: *tuptuptuptuptuptuptuptup*. Zaintrygowana zaglądam na schody, a tam z góry zagląda na mnie z niewinnym wyrazem pyszczka koteczka. Okazało się, że wlazła przez okno na dachu. Wygłaskałam i wyskrabałam *_* |
Mamunia, a co Ty w tej kuchni robiłaś i ILE tego wypiłaś, że Ci kot tupał...? xD
korsarz nie mam najmniejszego zamiaru bliżej wiązać się z biologią ^^ Moja miłość jest platoniczna... Co prawda gdyby weterynarię na AR otworzyli wcześniej mogłabym się zastanawiać nad bliższymi związkami, ale aktualnie nie mam zamiaru na bliższe i bardziej energiczne kontakty ^^
Bo... KONIEC i była genetyka na maturze i ! I biochemia ! I nie wiem z czego ja się cieszę, skoro chemii nie lubię żywiołowo. Ale akurat tego co było się uczyłam i jestem zadowolona !!! |
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 12-05-2008, 15:09
|
|
|
Salva, cała nadzieja w tym, że teraz wprowadzą egzaminy wstępne na studia ^^ bo inaczej, skoro zdawałaś biologie... >.>
Bo brat wczoraj zainstalował polecenie "pmount" i mogę zamontować odtwarzacz mp3 pod dowolnym menagerem okienek (koniec przymusowego przechodzenia na XFCE4 :D )
Bo bratu spodobał się soundtrack od Haibane Renmei :)
Bo znajoma brata zaczyna czytać mangii. Zaczęła od... "Hellsinga" >D
(chociaż lepiej to. niż by miała przeglądać pierwszy tom "Chobits"... ^^' ) |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-05-2008, 16:30
|
|
|
korsarz ujmę to inaczej... Mam swoje plany ale one zdecydowanie nie obejmują uczenia się systematyki ^^ Do przyszłego zawodu zupełnie inna dziedzina mi będzie potrzebna i inny zasób wiedzy, acz zahaczający o biologię... Żeby była gdzieś psychologia zwierzęca nie zastanawiałabym się ani sekundy ;__; |
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 12-05-2008, 16:42
|
|
|
Nie wiem, jak to jest na weterynarii/psychologii zwierząt, ale u mnie na biologii medycznej jest systematyka roślin i zwierząt. I zupełnie nie wiem, do czego miałoby mi się to przydać w późniejszym zawodzie... Ale zdać muszę >.> |
|
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-05-2008, 23:51
|
|
|
Salva napisał/a: | Mamunia, a co Ty w tej kuchni robiłaś i ILE tego wypiłaś, że Ci kot tupał...? xD |
Co Ty chcesz od mojego soczku pomarańczowego? XD
A tupała, tupała. Poduszeczkami tupała!
Bo zwierz wrócił piękniejszy i zdrowszy. Po czym zlizał całą maść z łapy.
Bo nie ma jeszcze 24 a ja mogę już iść spać. Nie martwiąc się, że na jutro czegoś nie zrobię. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Agon 

|
Wysłany: 13-05-2008, 10:46
|
|
|
Bo się wreszcie wyspałam od niepamiętnych czasów... ^^ I słoneczko tak ładnie świeci za oknem ^^ |
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 13-05-2008, 12:47
|
|
|
Bo w końcu doszła zamówiona w urodziny książka :D |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-05-2008, 14:28
|
|
|
Dzień zaczął się kiepsko. Przespałem jakąś godzine, większość czasu spędziłem kręcąc się w łóżku. Wyglądało na to, że czeka mnie doba niezwykłych wręcz dokonań dziennikarskich (tzn. nic nie napisze, nic nie zrobię). Nie myliłem się...
...bo szef wysłał mnie na konferencje prasową. Konferencja była w takim lokalu, gdzie innym sposobem nie postawiłbym stopy. Nawet gdybym zarabiał milion dolarów: po prostu szkoda by mi było kasy. Same drinki, które podali nam po wejściu kosztowałyby pewnie z... Nie mam pojęcia... Dużo. Poczęstunek też był odpowiedni.
Kocham tą prace. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-05-2008, 16:23
|
|
|
Bo 5 z egzaminu z literaturoznastwa - nie było tak źle, jak się obawiałem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Mateo 

|
Wysłany: 13-05-2008, 17:12
|
|
|
Gratuluję ^^ |
|
|
|
|
 |
Amarth 

|
Wysłany: 13-05-2008, 17:14
|
|
|
Bo mleko czekoladowe.
Bo arbuz.
Bo dziecko nie przychodzi dzisiaj do mnie na korki (co prawda inne przyjdzie jutro, ale przynajmniej dzisiaj mam spokój).
Bo praca już napisana, materiały gotowe. Muszę jeszcze tylko to złożyć do kupy, zanieść do druku i oprawić.
O, i gratulacje, Keii. |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-05-2008, 19:01
|
|
|
Wzięło mnie dziś na oglądanie i słuchanie (tak,w latach osiemdziesiątych robiono cudne piosenki) openingów ze starych kreskówek, które oglądałem młodym będąc. Znalazłem już Transformers, G.I. Joe, Bionic Six, M.A.S.K., Turbo Teen, Wojownicze Żółwie Ninja, Lady Oscar, Sabre Raider and Star Sherrifs, Starcom (to leciało w Polsce i było genialne!), Ulisses, Shagma (tak, znalazłem też Taniec Piratów!), Załoga G, Bravestar, Galaxy Rangers, He Man.
Z takich to tytułów Grisznak się uczył angielskiego i niemieckiego, bo tylko część ich leciała w naszym kraju. Żeby było śmieszniej, niektóre teksty, łącznie z mówiony wstępami (jak w przypadku np. Shagmy), pamiętam do dziś. Powróciły wspomnienia... |
|
|
|
|
 |
Amarth 

|
Wysłany: 14-05-2008, 03:31
|
|
|
Bo w tej oto godzinie zakończyłam pisanie mojej pracy dyplomowej. Nienawidzę jej, tak. Gardzę nią, a i owszem. Zapamiętam sobie przez jakie męki musiałam przechodzić, żeby ją napisać. Zapamiętam walki z kapryśnymi wykładowcami i jeszcze bardziej kapryśnym OpenOffice'm, który usiłował mi przeszkodzić.
Jeszcze tylko to wydrukować i będę wolna (co prawda tylko do czasu obrony, ale to zawsze coś). |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 14-05-2008, 09:23
|
|
|
Bo ostatnio mam jakąś wyjątkowo dobrą passę do szlifowania gitarowego skilla. Dzisiaj w ciągu kwadransa opanowałem podstawy "Głów Lenina" Elektrycznych Gitar, ale to można też zwalić na wyjątkową prostotę ich utworów. ^^ |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|