Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 01-10-2008, 14:24
|
|
|
Planów jeszcze nie ma, ale za to są już terminy zjazdów. I ten tydzień mam jeszcze wolny :D |
|
|
|
|
 |
Amarth 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-10-2008, 14:31
|
|
|
korsarz napisał/a: | Planów jeszcze nie ma, ale za to są już terminy zjazdów. I ten tydzień mam jeszcze wolny :D |
Szęściarz. Ja pierwszy zjazd mam w tym tygodniu, więc już w ten weekend przejdę przez Piekło i z powrotem.
Bo spodziewałam się, że dziś będzie naprawdę żałosny dzień, a tymczasem poza kilkoma zgrzytami mija mi całkiem przyzwoicie. |
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 01-10-2008, 16:08
|
|
|
Bo udało mi się w końcu napisać całkiem praktyczny skrypt
Kod: |
#!/usr/bin/python
import os
print "1. HD\n2. CD\n3. Radio\n"
wybor = input("twoj wybor: ")
if wybor==1:
print "Oto dostepne albumy:\n"
os.system('ls Muzyka')
album = raw_input("wybierz album: ")
track = "mplayer Muzyka/"+album+"/*.mp3"
os.system(track)
elif wybor==2:
os.system('mount /media/cdrom0')
os.system('ls /media/cdrom0')
katalog = raw_input("wybierz katalog: ")
sciezka = "ls /media/cdrom0/"+katalog
print "Oto dostepne albumy:\n"
os.system(sciezka)
album = raw_input("wybierz album: ");
track = "mplayer /media/cdrom0/"+katalog+"/"+album+"/*.mp3"
os.system(track)
elif wybor==3:
radio = raw_input("podaj strumien: ")
track = "mplayer "+radio
os.system(track)
else:
print "Nie wybrano zadnej opcji"
|
I działa :D mogę teraz muzyki słuchać w trybie tekstowym w razie zwieszenia się AmaroKa ^_^
Wymaga tylko lekkiego dopracowania - działa dobrze, gdy w nazwach albumów nie ma spacji, tylko "_" - mniejsze ryzyko, że wyskoczy błąd "nie ma takiego pliku ani katalogu" gdy wstawię spację nie tam, gdzie trzeba, no i łatwiej przepisać :) |
|
|
|
|
 |
Easnadh 
a wee fire

|
Wysłany: 01-10-2008, 17:25
|
|
|
Bo uwielbiam wczesną jesień. I taką pogodę, jaka jest za oknem, z szarymi chmurami, wiatrem i spadającymi pomarańczowo-złotymi liśćmi.
A poza tym moja zdolność rozpoznawania seiyuu ewoluowała. W niektórych przypadkach już nie muszę słyszeć głosu postaci, wystarczy, że ją zobaczę. Kliknęłam sobie na Tanuki Anime z ciekawości na "The Third: Aoi Hitomi no Shoujo" (o którym to anime przedtem w życiu nie słyszałam), patrzę na screeny, widzę srebrnowłosego bisza i jakoś tak nagle, bez chwili wahania mówię sobie: "To musi być Koyasu Takehito". Sprawdziłam, i co? I miałam rację ^_____^ |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 02-10-2008, 21:03
|
|
|
Bo tknięty intuicją zrobiłem szybki wieczorny wypad zakupowy i NARESZCIE znalazłem odpowiednie buty, jednolicie czarną fajną koszulę i kolejny pasujący krawat. Doooooobry wieczór, doooobry. XD |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-10-2008, 16:40
|
|
|
Bo mimo, że moja sąsiadka jest skończoną kretynką, która nie ma za grosz szacunku dla drugiego człowieka, mimo że musiałam wstać dzisiaj o czwartej nad ranem, to był dobry dzień. Mam nadzieję, że pierwsze wrażenie nie było mylne i studia okażą się tak interesujące, a ludzie sympatyczni jak mi się wydaje. Pani w dziekanacie okazała się nadzwyczaj miła i pomocna i oby tak zostało. Nawet trochę żałuję, że nie było dzisiaj żadnych wykładów i prawdziwe zajęcia zaczniemy dopiero w przyszłym tygodniu (szczegół, że ten semestr to same nauki pomocnicze), chociaż dzięki temu wróciłam do domu wcześnie i odespałam sobie wczesną pobudkę. Dawno nie byłam tak podbudowana i pełna zapału ^_^ |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-10-2008, 17:14
|
|
|
Bo trzy blachy pasztecików warte były pół dnia w kuchni. Nikt mi już nie ośmieli się zarzucić, że nie potrafię ich robić. |
|
|
|
|
 |
Asthariel 
Lis

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-10-2008, 18:56
|
|
|
Bo cudem dorwałem w bibliotece jedną z powieści Mankella o Wallanderze, i świetnie mi się czyta. |
|
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-10-2008, 14:13
|
|
|
Bo na http://www.spicy-wolf.com/ właśnie przeczytałem oficjalną zapowiedź drugiego sezonu Spice & Wolf.
Na razie brak jakichkolwiek dat... ALE!!
Yay~!
丶(^ω^)ノ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Miya-chan 
Aoi Tabibito

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-10-2008, 15:07
|
|
|
Bo Baka! Bo radość ze spotkania dawno nie widzianych ludków z rodzinki :D Singstar, DDR, Minami-ke i noc z biszonenami robiącymi słodkie oczka do innych bizonów! Bo lepienie z plasteliny postaci z anime ze zdrową żywnością (nigdy nie zapomnę Gundama z kapustą w łapce)! I bo breloczek z Kuromi >:D
(Oszywiście były i ciemne strony, ale kto by się teraz nimi przejmował XD) |
|
|
|
|
 |
Irin 
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 05-10-2008, 17:19
|
|
|
Bo weekend, jeden z najpozytywniejszych weekendów ever! Było dużo jenotów do ściskania, dobre rzeczy, ładny kotek i nawet mój sinusoidalny katar wydaje mi się zaletą :D.
Bo zostałam wzbogacona o najwspanialsze prezenty pod słońcem! Niebieskie, zabójcze, idealne do ściskania i tulenia, a poza tym do rysowania, jedzenia (migdały rządzą! A właściwie rządziły...) i picia (mruczeć, mruczeć). I do zwracania na siebie uwagi na ulicy XD.
Jestem szczęśliwa i stara! Ale szczerzyć się do świata będę jeszcze długo.
I piszczeć!
A najgorsze jest to, że i tak nie wyrażę tego, jak mi dobrze, bo mi słów brakuje :D. |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-10-2008, 17:55
|
|
|
Oj tak, oj tak, radość nie do wyrażenia. Sto dwadzieścia procent radości. Dużo ściskania i tulenia. I BARDZO szczerzący się Irinek. I Inne szczerzące się jenoty. Ogólnie dużo radości. I Borek mi przywiózł baśnie, dobry Borek. I śpiewalim Totemowi całą drogę do domu XD Głośno i wyraźnie! I jesteśmy nawet zadowoleni z tego, jak nam wychodziło! I nowy Hameln się pojawił. I śmieszny film fantasy o wielkiej Smucie. A w odtwarzaczu siedzi sobie właśnie najnowsza płyta Katarzyny Groniec. MRRRAU.
Życie jest fajne |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 05-10-2008, 18:00
|
|
|
Bo wprawdzie nie udało mi się zainstalować pod Ubunciakiem kodeków, ale za to zainstalowałem bajer, zwany BKChem - program do tworzenia wzorów z chemii organicznej :) przyda się, jak będę na studia jakieś biochemiczne wypracowania pisał, a na pewno będzie to ładniej wyglądało, niż wzory rysowane odręcznie...
Do tego informuje o błędzie, gdy przekroczę maksymalną wartościowość :D |
|
|
|
|
 |
tilk 

|
Wysłany: 05-10-2008, 18:59
|
|
|
Bo BAKA się nawet udała. Konwent był z rozmachem, wszystkiego było dużo: stoisk, stanowisk do DDR i innych gier muzycznych, konsol, cosplayowiczów i wszelkich innych atrakcji... I ludzi było dużo. Za dużo, prawdę mówiąc, co zaowocowało niesamowitą kolejką do wejścia na początku konwentu, a później przeładowanymi salami przy co bardziej popularnych atrakcjach. Ale to chyba jedyny większy minus. No, może znajomych było nie za dużo, nawet Multiworld nie dopisał, ale stała ekipa inwazyjna była na szczęście w pełnym składzie :)
Oficjalne zdjęcia konwentowe wkrótce. |
Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 05-10-2008, 19:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sola 
ryba
|
Wysłany: 05-10-2008, 19:00
|
|
|
Bo powyższy post Totema. Yay!
I dokopałam się czyj podkład muzyczny jest w nowej ramówce TVN'u. Ha! byłam bliżej niż myślałam, a męczyło mnie to od dawna. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|