Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-03-2006, 16:57
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Czy tylko mi się te "Lunapary" z Orwellowską nowomową kojarzą? (I skąd im się to do diabłą wzięło? Zaprawdę, nie potrafię wykoncypować...) |
To nie jest nowomowa. "Lunapar" to staroswieckie okreslenie na dom publiczny. Nie wiem, z ktorego wieku. |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-03-2006, 17:15
|
|
|
Wiesz, stosowanie archaizmów na wypracowaniach jest w wielu szkołach uważane za błąd stylistyczny (w mojej również =="). Poza tym, ja naprawdę nie wiem, co wulgarnego jest w określeniu "agencja towarzyska" _^_ |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-03-2006, 17:17
|
|
|
GoNik napisał/a: | bo nec 4550 |
Ooo, ta pani wie, co dobre ^_^.
Mai_chan napisał/a: | W ŁODZI JEST WIOSNA!!! |
Ta pani też :D. Dzisiaj miałem dylemat pt.: "czy zakładać kurtkę?". Ostatecznie wziąłem, bo po co ryzykować deszczyk :P. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Vardamerethiel
A może terere? :)
|
Wysłany: 28-03-2006, 17:50
|
|
|
- Bo kwitną przebiśniegi!
- Bo już prawie nie ma cholernego śniegu w górach. :]
- Bo wreszcie odebrałam kumplowi swoje płytki, i mam jakieś pięćdziesiąt zaległych odcinków „Naruto” do pooglądania! :D
- A przede wszystkim - bo tak!
I jak wspominał ktoś wcześniej - piwo w lodówce to też bardzo zadowalająca perspektywa. :D |
_________________ "...Dobre słowo poparte naładowaną bronią, zdziała więcej niż samo dobre słowo..."
Al Capone |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 28-03-2006, 18:12
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Wiesz, stosowanie archaizmów na wypracowaniach jest w wielu szkołach uważane za błąd stylistyczny (w mojej również =="). |
Wiem. Mnie akurat za stosowanie archaizmow zjezdzal znajomy z grupy fansubberskiej. Nie wiem, dlaczego, ale w pewnym okresie mialam taka maniere wplatania slow typu "zatem", "azaliz" itd. itd. :) oraz stosowania udziwnionego szyku w zdaniu.
Mai_chan napisał/a: | Poza tym, ja naprawdę nie wiem, co wulgarnego jest w określeniu "agencja towarzyska" _^_ |
Tez nie wiem, doprawdy ;) Przeciez to sympatyczna nazwa: miejsce, gdzie mozesz milo spedzic czas. W towarzystwie. Grajac w karty np. ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-03-2006, 18:19
|
|
|
Varda napisał/a: | korsarz napisał/a: | "Agencje towarzyskie, to brzmi dość wulgarnie, więc powiem "lupanary"" - J. Kaczyński. (bodajże). Facet chyba jeszcze wulgaryzmów nie słyszał :3 . |
Lunapary. |
Lupanary. Od lupa - wilczyca, dawne określenie prostytutki. Nie mylić z lunaparkiem;P. Tak samo jak nie należy mylić sutenera i sutereny;>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 28-03-2006, 18:31
|
|
|
O, w takim razie w jednej ksiazce jest blad. |
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 28-03-2006, 19:16
|
|
|
Bo dziś było cieplutko na dworzu!
Bo wczoraj dostałam 6 z klasówki z francuskiego (nie wiem w jaki sposób, bo głupoty pisałam w zadniu na 6 ^^" )
Bo w wakacje jadę do Pogorzelicy z przyjaciółmi, których widziałam może z rok temu!! :D |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-03-2006, 08:28
|
|
|
Cytat: | Lupanary. Od lupa - wilczyca, dawne określenie prostytutki. Nie mylić z lunaparkiem;P. Tak samo jak nie należy mylić sutenera i sutereny;>. |
To określenie jest bardzo stare Varda. Nie wiem, z którego wieku... Mogę tylko powiedzieć, że przed Chrystusem.
W nocy padał deszcz!
Jest błoto!
Dużo błota!
Nie ma śniegu!
Mogę nareszcie wyrzucić buty zimowe i założyć takie, które się nie rozlatują! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 29-03-2006, 08:32
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Mogę nareszcie wyrzucić buty zimowe i założyć takie, które się nie rozlatują! |
A widział ktoś buty Kaczyńskiego w "Szkle kontaktowym"? :3
Zegarmistrz napisał/a: | Jest błoto!
Dużo błota! |
I co w tym fajnego?
Zegarmistrz napisał/a: | Nie ma śniegu! |
At last! :D |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-03-2006, 09:03
|
|
|
Maieczka w temacie o książkach napisał/a: | Utwierdzam się w przekonaniu, że mój mąż musi umieć jeździć samochodem, bo ja tego tałatajstwa prowadzić nie będę.
|
Melduję, iż od dzisiaj warunek ów spełniam i przestaję być rycerzem wyłącznie spieszonym;P. Czyli wreszcie zdałem ten cholerny egzamin! Gloria In Excelcis! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-03-2006, 12:50
|
|
|
Gratulujemy, Ysen, gratulujemy :)
bo ciepło jest, nawet jeśli usiłuje padać :D |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-03-2006, 14:07
|
|
|
Gratuluje! Gratuluje! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-03-2006, 15:36
|
|
|
Ysen - Goooood! :D
Bo byłam dzisiaj w antykwariacie i nabyłam sobie "Wielkiego Rybaka" Lloyda Douglasa drogą kupna. Jak spojrzałam z tyłu na cenę, to kazałam sprzedawcy jeszcze raz na głos mi przeczytać, bo to jakiś kant musi być...
5 zeta za książkę. Radujmy się.
Bo u alergologa zapisano mi pierońsko drogi lek, po czym uprzejmie poproszono o zaprezentowanie swoich łokci praktykantom... XD Jako podręcznikowy przykład atopowca. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Amra
This is not the end...
|
Wysłany: 29-03-2006, 17:21
|
|
|
Ysen, świetnie! Gratuluję!
Bo śniegu nie ma u mnie już prawie w ogóle!
Bo dzień jest coraz dłuższy!
Bo robi się cieplej!
Bo nareszcie idzie wiosna! :D |
_________________ Save me from the nothing i've become... |
|
|
|
|
|