Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-08-2009, 18:12
|
|
|
tilk napisał/a: | Caaalutki dzień babrania się z meblami. Pół dnia demolki, pół dnia montażu nowych. Może dziwnie to zabrzmi, ale to było... relaksujące. Jak się siedzi całymi dniami przy tych piekielnych maszynach, prosta fizyczna robota robi się wyjątkowo satysfakcjonująca. |
Oj prawda, prawda! Mnie tego od jakiegoś czasu straszliwie brakuje i w przyszłym roku to już na pewno na parę dni pojadę na obóz harcerski drewno piłować...
A tak ogólnie to dzięki bogom, w końcu w domu (jakkolwiek by ten dom nie definiować). Od prawie miesiąca jestem w rozjazdach, z czego tylko zjazd jenoci był wyjazdem z własnej i nieprzymuszonej woli. I jestem bogatsza o nowy garnek na głowę (co tłumaczy się jako kapelusz) i dwie książki. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 29-08-2009, 01:04
|
|
|
Bo człowiek każdego dnia się uczy czegoś nowego (powinnam pisać właśnie długiego posta w zupie, ale wolę tutaj). |
|
 |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2009, 16:42
|
|
|
Bo znalazłem na śmietniku porozrzucane książki, w tym "Straż! Straż!" Pratchetta. Obecnie wszystkie suszą się w moim pokoju ^^" Poza tym, że są nieco zamoknięte i brudne, na szczęście są w dobrym stanie (poza "Zapiskami na pudełku od zapałek" Eco, które mają porwaną okładkę). Mój wewnętrzny bibliofil jest szczęśliwy...
Zastanawia mnie tylko jacy ludzie wyrzucają książki na śmietnik. |
|
|
|
|
 |
Loko 
Aspect of Insanity

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-08-2009, 18:01
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Zastanawia mnie tylko jacy ludzie wyrzucają książki na śmietnik. |
Nie tylko książki. Mój tata znalazł kiedyś koło śmietnika obraz jakiś, mały bo mały ale był. Ani zniszczony ani brzydki, i niech mi ktoś wytłumaczy po co to wyrzucać. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
 |
cehijow 
Sługa Miecza i Korony

|
Wysłany: 31-08-2009, 18:09
|
|
|
Bo zostało mi jeszcze tylko jedno pytanie do odgadnięcia w tanukowym konkursie. |
_________________ Lecz biedny jestem: me skarby – w marzeniach,
Więc ci rzuciłem marzenia pod stopy,
Stąpaj ostrożnie, stąpasz po marzeniach.
William Butler Yeats. |
|
|
|
 |
Easnadh 
a wee fire

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:59
|
|
|
Bo pomimo tego, że najprawdopodobniej zanim ukończę moją uczelnię, to osiwieję, przez te wszystkie niespodzianki, które robi studentom (typu nagłe ważne wiadomości ni z tego, ni z owego, czy też zawiadomienia, które na pewno nie wiszą na tablicy informacyjnej, ani na stronie, ani nikt nam o nich nie mówi oficjalnie, ale krążą jako ploty, które potem okazują się prawdą, wśród studentów), to spadł mi dzisiaj duży kamień z serca. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

|
Wysłany: 01-09-2009, 13:50
|
|
|
Bo się w końcu przeprowadziłam! Było trudno, ręce od przenoszenia tych wszystkich rzeczy bolą mnie do teraz, plecy zresztą również, ale... ufff, mogę w końcu odpocząć! I już bardzo lubię to mieszkanie, zwłaszcza prysznic - jest cudowny. I odpowiednio wysoko.
A waga w łazience pokazuje mi liczbę, która bardzo mnie cieszy. Jeszcze trochę, jeszcze troszeczkę...
No i Internet podłączyłam! Dobra, jest 10 razy wolniejszy niż poprzedni, ale narzekać nie mam zamiaru. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 01-09-2009, 14:12
|
|
|
Bo wyszła stabilna Opera 10 :D
Całkiem ładnie wygląda... I podkreśla pisownię :) . Muszę tylko sprawić jakoś, by podkreślał pisownię w języku polskim, a nie angielskim, bo słowa, które wyglądają mi na poprawne, są zaznaczone jako błędy (prawie cały ten post).
[edit] - w końcu słowniki w innych językach zostały przez Operę udostępnione i teraz można w Operze poprawnie po polsku pisać :) |
|
|
|
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-09-2009, 15:30
|
|
|
Jestem w nowym mieszkaniu, mam klucze, jest internet, wszystko pięknie :3 Szczęście :3 Pozdrowienia ze słonecznej (o.O') Szkocji! |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
Easnadh 
a wee fire

|
Wysłany: 01-09-2009, 17:24
|
|
|
Vodh napisał/a: | Pozdrowienia ze słonecznej (o.O') Szkocji! | /me postanawia zadusić Vodha, jak go tylko dorwie. Tak dla zasady.
;) |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
 |
Shadow Dancer 

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-09-2009, 17:55
|
|
|
Bo znów zobaczyłam moje kochane buźki i będę je widywać codziennie ^^ |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 01-09-2009, 19:06
|
|
|
Eas napisał/a: | /me postanawia zadusić Vodha, jak go tylko dorwie. Tak dla zasady. |
Nie lepiej poprosić o znalezienie odpowiedniego Szkota (najlepiej z zamkiem)? ;P |
|
 |
Nanami 
Hodor.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-09-2009, 19:40
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Eas napisał/a: | /me postanawia zadusić Vodha, jak go tylko dorwie. Tak dla zasady. |
Nie lepiej poprosić o znalezienie odpowiedniego Szkota (najlepiej z zamkiem)? ;P |
...błyskawicznym oczywiście ;) |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

|
Wysłany: 01-09-2009, 19:44
|
|
|
Nanami napisał/a: | ...błyskawicznym oczywiście ;) |
No ba! :D |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 02-09-2009, 08:46
|
|
|
Bo Eaś.
Bo Shingu, rany jaka ta seria jest niesamowicie ciepła i nawet bardzo się opierając nie można się nie dać przekonać do relacji między postaciami. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|