FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565  Następny
  Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre.
Wersja do druku
shugohakke Płeć:Mężczyzna
Najstarszy Grzyb

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 22-06-2012, 22:53   

Godzina 23:42. Wchodzę na strych rozwiesić pranie. Wokół cisza jak makiem zasiał, temperatura ze względu na późną porę już znośna, atmosfera, jak to na strychu bywa - przyjemna i spokojna... I wtem szłyszę cymbałki ^^

Jak tu się nie cieszyć?

Swarga Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-06-2012, 20:16   

Pojechałem na 2 cmentarze dzisiaj rowerem, robiąć łącznie 70 kilometrów. Mało brakowało, a ta podróż niczego by mi nie dała. Jechałem po to, aby odnaleźć groby 2 par praprapradziadków. Jednych nie znalazłem, natomiast drugich znalazłem, ale nie było tam lat życia babci, więc niczego nowego się nie dowiedziałem. Awaryjnie przewidywałem również poszukiwanie grobu prapraprapradziadków, ale już pewnie go nie ma. Poza i tym i taki miałbym z tym problemy, bo nazwisko było w akcie bardzo niewyraźnie napisane, i to zarówno w wariancie polskim jak i rosyjskim. Przypadkiem jednak znalazłem grób pradziadków. Sfotografowałem, bo pomyślałem, że może trafi się ślepej kurze ziarno. W drodze na drugi cmentarz właśnie zajechałem do wsi, w której ci pradziadkowie mieszkali. Ich sąsiad powiedział mi, że te groby co znalazłem, to są ich. Dowiedziałem się także, że urodzili się w tej samej parafii, w której mieszkali, a jako że dziadek urodził się w 1907 roku to jego akt urodzenia jest dla mnie dostępny, więc się dowiem, jak się nazywali prapradziadkowie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 23-06-2012, 21:07   

Bo w tym roku jest wyjątkowo dużo świetlików (。’▽’。)♡

Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 24-06-2012, 15:34   

Bo całkiem przypadkowo jadąc dziś na zajęcia odkryłam świeto ulicy Dąbroszczaków u nas (nie interesowałam się tym eventem wcześniej). Cuda nie widy. I cuda na kiju. Wszystko dosłownie, więc wracając postanowiłam nieco uważniej się porozglądać i odkryłam... planszówki. Nauczyłam się grać w go, wygrałam 3 rundy na 5 (pierwsze!), namówiłam towarzystwo od go na pojawienei się na Avangardzie (być może). Ale wiecej. Obok mieli Muchkina i Neuroshime Hex xD
Tak więc 3 godziny mojego życia rpzepadły na granie w to wszystko z kompletnie nieznanymi mi ludźmi. Pomogłam im obalić 2 kilogramy truskawek. Wiecej, jakbym nie miała na co pieniedzy wydawać; oczywiście kupiłmam sobie ręcznej roboty kocie uszka (jiz...) i ozdobne pałeczki.
Koniec końców odkryłam Olsztyńskie podziemie planszówkowe i zostałam zaproszona nawet. Yey! To było random, ale było fajne xD

Numer Gadu-Gadu
408121
Silla Płeć:Kobieta
małe i wredne

PostWysłany: 24-06-2012, 20:31   

Bo wypiłam za dużo kawy, a jak wypiję za dużo kawy, to chodzę jak po kilku piwach. I mam z tej okazji taki dobry humorek, że och i ach. I to nic, że mam jutro egzamin z historii literatury, na który się jeszcze nie uczyłam. Ale na liście lektur jest Sapkowski, więc jest dopsz!
I dzięki temu forum odkryłam coś tak genialnego, jak seria Avatar *___*
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
6409692
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-06-2012, 12:10   

Czwartkowy egzamin zaliczony. Zero przygotowań, nie byłem nawet pewien jak się przedmiot nazywa poprawnie, bo w planie zajęć, harmonogramie sesji i na kartce było co innego.

No to dzisiaj jeszcze jeden >D

Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 25-06-2012, 13:49   

lolololol powiedziałam w końcu tej głupiej babie, że się wyprowadzam, a ta mi wyjeżdża z tekstem, że mam zapłacić za internet za 3 miesiące, chyba ją pogięło. No ale mam jej teraz przekazać, że tatuś jutro z więzienia wychodzi i jak bardzo chce, to może sobie z nim na ten temat pogadać. Piszę w życiu bo śmiechłam z całej sytuacji.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-06-2012, 14:02   

Crofesima napisał/a:
mam zapłacić za internet za 3 miesiące

Jak z góry to rzeczywiście naiwnych szuka, bo chyba takiej umowy z nią nie zawarłaś. >]

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 25-06-2012, 14:15   

Oj bo ty jej nie rozumiesz. Złośliwie chciałaś mieć internet i teraz ona biedna z tym internetem zostanie :<

Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 25-06-2012, 14:19   

BOReK napisał/a:
bo chyba takiej umowy z nią nie zawarłaś.

Oczywiście, że nie, nie mówiąc o tym, że ona sama wcześniej podniosła mi nagle ni z gruchy ni z pietruchy czynsz o 50zł + wprowadził się Mój Cudowny Współlokator, co też nie było zgodne z naszą "umową". Zresztą skąd ja mam wiedzieć, że nie będę komuś w ten sposób sponsorować surfowania po necie, bo sama 15min wcześniej mówiła, że Mój Cudowny Współlokator być może przeniesie się do tego pokoju, bo tutaj jest internet.
lol :'D

歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 25-06-2012, 14:36   

Crofesima napisał/a:
ona sama wcześniej podniosła mi nagle ni z gruchy ni z pietruchy czynsz o 50zł + wprowadził się Mój Cudowny Współlokator, co też nie było zgodne z naszą "umową"

W sumie, jeśli umowę zawarłyście "na gębę", to możesz się cieszyć, że tylko takie numery zrobiła >.>
Po ostatnim razie myśmy się zbiorowo przekonali, że porządna umowa jest szalenie ważna jako zabezpieczenie nie tylko dla właściciela :/

Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 25-06-2012, 15:23   

Buuuu, koniec laby, ale... Było bosko! Tydzień zwiedzania, seanszenia się w kinie, próbowania różnych dobrych rzeczy i w ogóle! I podobno mam dobry wpływ na ludzi, a przynajmniej na jednego ludzia. Było cudownie, chcę więcej i koniecznie muszę to powtórzyć. Dziękuję Evilku! :)

Edit: Łooo, jaki ja mam duży monitor...

Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 26-06-2012, 09:38   

GoNik napisał/a:
W sumie, jeśli umowę zawarłyście "na gębę", to możesz się cieszyć, że tylko takie numery zrobiła >.>
Po ostatnim razie myśmy się zbiorowo przekonali, że porządna umowa jest szalenie ważna jako zabezpieczenie nie tylko dla właściciela :/

Teraz kurde widzę jaka byłam naiwna, chyba za bardzo ufam starszym ludziom, a potem mnie robią w chu....dopachołka?.....

Enyłej, chciałam jak najdłużej odkładać rozmowę na temat tego internetu, a sama kobieta jak na początku na moją informację zareagowała zaskakująco spokojnie i miałam wręcz wrażenie, że z jakąś dziwną ulgą, tak teraz kiedy tylko mnie widzi to się mnie pyta, czy jestem pewna i radzi mi, że mam się zastanowić nad przeprowadzką, bo będę tego żałować (HAHAHAHAHA). Tsundere babcia. A przed chwilą wpadła do pokoju i znów była wielka dyskusja, w której po raz kolejny powoływała się na milion innych znajomych, którzy przy wyprowadzce płacili za internet, a za mieszkanie płacą tyle samo albo więcej niż ja, a mieszkają w gorszych warunkach i nie korzystają z dóbr tak jak ja. Hitem była historia o facecie pracującym na kolei, który płaci ponoć za wynajem mieszkania NA WEEKENDY 600zł miesięcznie. Nawet jeżeli to prawda, to szczerze mu gratuluję. Zapytałam czemu po prostu nie śpi w hotelu, bo wyszłoby przecież taniej, ale się zmieszała, ojej.
No a przy okazji mnie zjechała, że powiedziałam jej tak późno o wyprowadzce i tak mnie kurcze korciło, żeby jej powiedzieć, że teraz żałuję, że jej powiedziałam W OGÓLE. W każdym razie kiedy tylko zaczęłam się jej bardziej stawiać, to oczywiście od razu uciekła tłumacząc się, że teraz nie ma czasu na rozmowę i kończąc "ale za internet mi na pewno zapłacisz........ i zobaczymy za co jeszcze".
???????????????????????????????????????????????
Wow. Jeżeli ona myśli, że dołożę się jej za wodę (bo w którymś momencie z jakiegoś powodu musiała dopłacić 2000zł za samą wodę, nikt nie wie czemu, stąd zwiększyła mi opłaty o 50zł miesięcznie, na dodatek sugerując, że to moja wina [bo jako jedyna się kąpię codziennie, za co powinnam zostać spalona na stosie]... a co najlepsze, w tamtych miesiącach, w których to 2k zostało nabite na licznik MNIE W OGÓLE W MIESZKANIU NIE BYŁO), to... nie, aż brak mi słów.

Brak
mi
słów.

歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 26-06-2012, 10:06   

Crofesima napisał/a:
bo w którymś momencie z jakiegoś powodu musiała dopłacić 2000zł za samą wodę

A babcia wcześniej komuś wynajmowała pokój? Znowu będzie gdybanie: skoro jest standardowym przypadkiem "a wodę do spłukania sedesu to nakapię sobie w misce w kuchni z niedokręconego kranu", to miała szansę mieć nadpłatę. W momencie, kiedy pojawiłaś się ty - pomiot szatana myjący się codziennie, spuszczający po sobie wodę i (le gasp!) robiący pranie, nadpłata powiedziała "papa!". Rozliczenia na ogół są za okres przynajmniej pół roku, także zdążyło się nazbierać.

Chociaż to nadal nie tłumaczy, dlaczego 2k. My we czwórkę za wodę miesięcznie płacimy około 260zł - długie prysznice, pranie, częste zmywanie i generalnie nieprzejmowanie się zużyciem included. Nie sadzę też, żebyśmy mieli jakieś superniskie stawki za metr, centrum miasta jakby nie było >.>
Jakoś nie wierzę, że specjalnie zostawiałaś na cały dzień odkręcony kran, bo chyba tylko to miało szansę nabić rachunek...

Crofesima napisał/a:
za wynajem mieszkania NA WEEKENDY 600zł miesięcznie

To i tak jest nieźle. Słyszałam o przypadkach, gdzie ludzie za weekend dawali się na 300zł naciągnąć (a w zasadzie tylko w pokoju spali), bo pokutuje jakieś dziwne przeświadczenie, że pokój w hotelu/hostelu/bursie jest be, niedobry i tam dopiero z człowieka zedrą majątek. Hyhy.

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 26-06-2012, 10:15   

A kto w ogóle podpisywał tę umowę o internet?

Numer Gadu-Gadu
8137449
Strona 561 z 565 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi