Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
na czym polega ich fenomen?... |
Wersja do druku |
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 05-08-2006, 15:16
|
|
|
No coz ,widac jest zpotrzebowanie na malolaty(jesli chodzi o B27 i TH)A Paris....jaki niby fenomen? |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 05-08-2006, 15:57
|
|
|
a taki że:
z tego co słyszałam na RMFFM ostatnio (ostanio) miała II miejsce w pop liście...;/ dlaczego ludzie na nią głosują? tożto przecież nawet głosu nie ma. ale jednak głosują, poda się innym jej muzyka! kurde, to zagraniczna Mandaryna, nie uważacie? |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 05-08-2006, 16:20
|
|
|
Żaden z nich fenomen usłyszałam o tych "artystach" dopiero jak ludzie zaczęli sobie z nich żarty robić. A z tego, co czytałam najlepszy był wywiad z Blog 27 w Niemczech.
Tola Klara i Alicja Julia - To inaczej Blog 27 ! Specjalnie dla Was zaprosiliśmy dziewczyny do studia ! One zdradzają Wam największe sekrety ze swojego życia !
HEY : Jak mija trasa koncertowa z Tokio Hotel ?!
TOLA : Fajnie, ale my nie jesteśmy w Ich typie !
ALA : Fani Tokio Hotel też nie przyjęli nas z otwarymi rękami ! Jednak nie tracimy nadzieji !
HEY : Jak dogadujecie się z chłopakami z Tokio Hotel ?!
ALA : Troche po angielsku, troche za pomocą tłumacza Tokio Hotel, choć i tak spędzamy ze sobą mało czasu !
HEY : A jak spedzacie wolny czas ?!
TOLA : Ja z Alą głównie ćwiczymy śpiew ! Czasami wyrwiemy się na miasto, niemieckie lumpeksy sa naprawdę w porzo !
ALA : Polacy często ubierają sie w sklepach tego typu ! To normalka ! Ja z Tolą mamy ważny massage do tych, którzy się z nich nabijają ! To nic złego ! Zwykły sklep taki jak Nike, czy Puma !
HEY : A jak utrzymujecie kontakt ze swoimi Polskimi fanami ?!
TOLA : Pożyczamy laptopa od chłopaków z Tokio Hotel i piszemy notatki na naszej oficjalnej stronie www.blog27.pl !
ALA : Ale niestety bardzo rzadko ! Również e-mailujemy z nimi !
HEY : A dużo ich macie w swojej ojczyźnie ?!
ALA : Średnio ... Są to przeważnie dzieci typu 7 - 12 lat !
TOLA : Ale Niemcy oczywiście są lepsi !
HEY : Pod jakim względem ?!
ALA : Polacy nie zawsze są kulturalni, czesto nas wyzywają i obrażają !
TOLA : Ale my wiemy, że to tylko z zazdrości !
HEY : Aha, skoro mowa o fanach, to przypominamy niemieckim fanom, że Blog 27 będzie gościem na czacie 9 marca o 14:30. Zapamiętajcie ten adres : www.kindercampus.de
ALA : Tak, to dla nas przyjemność, że będziemy mogły z Wami być !
TOLA : Myślę, że z Wami będzie nam się gadało lepiej niz z Polakami !
HEY : Dziewczyny, zastanawiamy się dlaczego tak tępicie Polaków ?!
TOLA : Polska nienawidzi nas - My nienawidzimy Polski !
HEY : Ale same powiedziałyście wcześniej, że macie fanów !
ALA : No tak !
TOLA : Ale tak jak powiedziała Ala to tylko dzieci ! Anty fani ciągle nabijają się, że tworzymy muzę dla maluchów !
HEY : Ale przecież same macie 12 lat !
ALA : Rocznikowo 13 !
TOLA : To nie znaczy, że jesteśmy dziećmi !
HEY : Wasz debiutancki singiel jest na 10 miejscu sprzedaży ! Cieszycie się ?!
TOLA : Nie ! Ucieszymy się dopiero jak będzie na 1 ! A będzie napewno ! Wink
ALA : Chciałybysmy być przynajmniej na 3. Bo 10 nie jest naszym szczęśliwym numerkiem !
HEY : A możecie nam coś opowiedzieć o początkach waszej kariery ?!
ALA : Od dziecka śpiewałysmy ! Np. u babci na obiedzie, przed lustrem do dezodorantów, czy tez kolendy w domu podczas świąt ...
TOLA : Wierzyłyśmy w siebie i udało się ! Obie pochodzimy z muzycznych rodzin ! Mój tatuś pracuje w firmie fonograficznej i dzięki temu było nam o wiele łatwiej !
HEY : A jeśli jesteśmy już przy rodzinach to słyszeliśmy, że urodziłyście się w tym samym dniu ! Jak to się stało ?!
ALA : Tak w tym samym dniu, miesiącu i roku ! 27 listopada !
TOLA : A jak to sie stało to same dokładnie nie wiemy ! O ile sie nie mylę była mama, tata i po krzyku !
HEY : Zadałem to pytanie w troche innym sensie, ale zmieńmy temat ! Czy macie chłopaków ?! Wielu się za Wami ugania ?!
ALA : Nie, nie mamy chłopaków ! Wielu Anty fanów zarzuca nam brak gustu, zły wizerunek, głupi styl, a nawet to, że wyglądamy jak wyciągnięte prosto z klubu nocnego ! Ich zdaniem bez Make-Up ja wyglądam jak narkomanka, czy śmierć, a Tola jak dziecko spewcjalnej troski ! Złośliwi ludzie wymyslają też na nas przezwiska typu : Trol, czy Pralka (to mi sie podoba , które nie mają swoich Niemieckich odpowiedników !
TOLA : Właśnie, CHŁOPCY JESTEŚMY WOLNE ! Co do wielbicieli to ciężko, chociaż nie mamy pojęcia dlaczego ! Jesteśmy ładne, mamy kase, sławe ... Ale trudno ... Tak bywa ...
HEY : Dziewczyny, a czy dla Was liczą się tylko pieniądze ?!
TOLA : Jasne, mają dla nas wielkie znaczenie ! Polacy sa naiwni i ściągają teledyski, lub urywki koncertów za kasę ! A przecież mozna je ściągnąć za darmo w sieci !
HEY : Dziewczyny, a czy dla Was liczą się tylko pieniądze ?!
TOLA : Jasne, mają dla nas wielkie znaczenie ! Polacy sa naiwni i ściągają teledyski, lub urywki koncertów za kasę ! A przecież mozna je ściągnąć za darmo w sieci ! Niemców nie da sie oszukać i dlatego mają je bazpłatnie !
ALA : Każde wejście na naszą stronę to dla nas też dodatkowe pieniądze od sponsora ! Przypominamy ! www.blog27.pl !Wydajemy je potem na promocje w różnych krajach !
HEY : Dziewczynki macie nam cos jeszcze do powiedzenia na zakończenie ?!
TOLA : Pozdrawiamy wszystkich Niemieckich fanów ! Kupujcie nasze płyty !
ALA : Trzymajcie się !
LOOOOOOOOOOOOOOOOL |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-08-2006, 16:28
|
|
|
Martita napisał/a: | dlaczego ludzie na nią głosują? (...) ale jednak głosują, podoba się innym jej muzyka! | mmm... nie jestem pewien.
Przecież te głosowania to głównie SMSowe, nie? Czyli kosztują, i zazwyczaj nie po taryfie a drożej.
Trzeba być naprawdę zdesperowanym półgłówkiem, coby pozwolić się obdzierać z forsy (obojętnie jak małej) i to jeszcze za co? Za dawanie komercyjnie wycenialnych informacji o preferencjach!! To głosujący powinni mieć płatne za to że łaskawie głosują.
Tyle, że wydawcy i stacje, organizując listy tak a nie inaczej, dowiadują się o preferencjach półgłówków. I potem wydają milion płyt takiego beztalencia, i leży toto... I ratują się fałszując statystyki sprzedaży, trąbiąc że coś jest złotą czy platynową płytą, coby naiwnych przekonać że się sprzedaje - czyli dobre jest. I znów tylko półgłówki w to wierzą, bo sterty niesprzedane w marketach i inszych empikach oraz szybkie przeceny przeczą tej reklamie...
A potem przychodzi Norah Jones, studio jej mówi że będzie sukces jak sprzeda 10'000 szt albumu i w związku z tym studio nie chce ryzyka i ona honorarium nie dostanie, tylko % od sprzedaży. A dziewczyna idzie i sprzedaje MILION płyt w pierwsze parenaście tygodni _^_ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 05-08-2006, 17:09
|
|
|
dobra, napiszę, za co nie lubię poszczególnych gwiazdek:
-Tokio Hotel - ostatecznie mogliby być gdyby nie to, że mają okropny wokal, monotonne gitary i beznadziejną perkusję. ale i tak krok naprzód bo to jakaśtam odmiana rocka
-Blog27 - zwykłe sezonowe gwiazdki. nawet śpiewać nie umieją ale wszyscy za nimi szaleją przez kilka miesięcy a potem zapominają
-Paris Hilton - mówiąc dobitnie, macha cyckami i robi inne wulgarne rzeczy i właśnie to się podoba zidiociałym kolesiom którzy lubią chwalić się swoimi osiągnięciami seksualnymi i długością penisa. dno.
a teraz gwiazdki sprzed kilku lat:
-Britney - zwykły popik. głos nawet ładny miała ale to, co tworzyła było ZÓE
-Christina Aguilera - j.w. ale piosenka o tolerancji była fajna
-boysbandy (LO27, Just5, Backstreet Boys, Take That, O-zone i podobni) - nie lubię określenia "komercha" ale tutaj pasuje idealnie. do tego dochodzi najczęściej głupi image i muzyka w stylu marny pop lub jeszcze marniejsze disco-polo
-girlsbandy (np. Spice Girls) - j.w. tylko że w dziewczęcym wydaniu |
|
|
|
|
|
sugi
przygnieciony śniegiem
|
Wysłany: 05-08-2006, 20:58
|
|
|
wa-totem napisał/a: | ... I ratują się fałszując statystyki sprzedaży, trąbiąc że coś jest złotą czy platynową płytą, |
Niestety , dochodzi tez wielu innych sposobów kupowania kljenta (pewne stacje nadają co niektóre piosenki w sporych ilosciach bo zwyczajnie płacą im za to wydawcy),ale to juz tak jest w handlu .
Zawsze ludzie uwielbiali kicz, tandetę i wszelkie przejawy masowości . Wydaje mi się że ta cała machina sztuki masowej w jakiś sposób ogłupia człowieka i wpycha nas agresywnie do formy "doskonale eklektycznej" czy "idealnie" kompromisowej ,w ramach której każdy moze się mieścić . Działa to na prostej zasadzie ,co gorsza zasada jest ta powielana w milionach i wtapia sie w masze codzienne życie . Nie dajmy się tandecie ! Tym niemniej czasem dla relaksu warto jest sobie posłuchać jakiegoś disco polo czy innej techniawy ,obejzeć w tv nieco kiczowatych produkcji po to żeby odróżniac to co tanie i tandetne ,od tego co ma w sobie coś więcej .
Poza tym każdy ma w sobie część "wrażliwą" na jakiś tam przejaw kiczu i nie ma w tym, nic złego (nie warto jednak temu czemus pozwalać na dominację nad nami) .
Mało oglądam telewizji czy słucham radia więc zwyczajnie nie napotykam na wiele takich perełek jak przez was wymieniane .
Takie badziewie można też na wiele sposobów klasyfikowac ,dla tego tandeta tandecie nie równa . |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-08-2006, 09:56
|
|
|
Cytat: | Christina Aguilera - j.w. ale piosenka o tolerancji była fajna |
Zdaje się, że coś mnie ominęło...no ale jako etatowy tanukowy faszysta - kaczysta tego nie żałuję. |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 09-08-2006, 18:50
|
|
|
Martita napisał/a: | a taki że:
z tego co słyszałam na RMFFM ostatnio (ostanio) miała II miejsce w pop liście...;/ dlaczego ludzie na nią głosują? tożto przecież nawet głosu nie ma. ale jednak głosują, poda się innym jej muzyka! kurde, to zagraniczna Mandaryna, nie uważacie? |
To jeszcze o niczym nie swiadczy:/Pare tygodni jej hmpf!"utwor"beda puszczali,a potem wszyscy o niej zapomna(oby jeszcze szybciej)A propo RMF FM-kiedys to byla<<potega>>,ale teraz?Wyluzuj! |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-08-2006, 20:20
|
|
|
IT. napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Za moich czasów było Spice Girls... |
Grisznak. One umialy śpiewac. A Dzieweczki z B27 NIE umieją. Miał, miał, miał. To jest to co słysze kiedy leci ich piosenka. Dwie, piszczace trzynastolatki. Na CZYJĄ samoocenę to pozytywnie wpływa?! |
Kompleks lolity pomaga. Niemniej, miał, miał == |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 10-08-2006, 12:11
|
|
|
Sm00k napisał/a: | IT. napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Za moich czasów było Spice Girls... |
Grisznak. One umialy śpiewac. A Dzieweczki z B27 NIE umieją. Miał, miał, miał. To jest to co słysze kiedy leci ich piosenka. Dwie, piszczace trzynastolatki. Na CZYJĄ samoocenę to pozytywnie wpływa?! |
Kompleks lolity pomaga. Niemniej, miał, miał == |
mimo tego, że poziom artystyczny Spice Girls był wyższy od tego prezentowanego przez B27, nie była to zbyt ambitna muzyka. tyle. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-08-2006, 14:32
|
|
|
Różnica między poziomem artystycznym jednego merde i drugiego hovna była znikoma. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 10-08-2006, 15:02
|
|
|
lain- tak dwa razy przeczytałam Twój wywiad i tak sobie myśle... jeżeli zakładamy, że jest prawdziwy, wobec tego skąd go wytrzasnęłaś? a może sobie jaja z nich robisz? swoją drogą, nawet śmieszny ten wywiad_-_
a gdyby tak B27 i TH byli starsi... nie wiem, o jakieś 10 lat, czy ludzie nadal by ich nie cierpieli, czy moze mniej? |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 10-08-2006, 15:21
|
|
|
Martita napisał/a: | lain- tak dwa razy przeczytałam Twój wywiad i tak sobie myśle... jeżeli zakładamy, że jest prawdziwy, wobec tego skąd go wytrzasnęłaś? a może sobie jaja z nich robisz? swoją drogą, nawet śmieszny ten wywiad_-_ |
Smieszny,ale i zenujacy.Tez nie wiem czy jest prawdziwy,czy sciemnony(nie przez Lain,ale to hmmm...pismo),ale wynika z niego,ze B27 to nie tylko niezle wiesniary ale i idiotki z OK40 IQ:)))
(w sumie nie dziwota)
Martita napisał/a: | a gdyby tak B27 i TH byli starsi... nie wiem, o jakieś 10 lat, czy ludzie nadal by ich nie cierpieli, czy moze mniej? |
Dla mnie juz nie wazny jest wiek(chociaz takie malolaty...)tylko muzyka.A z ta naprawde jest sporo do zyczenia,nie wspominajac i "imejdzu"... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 10-08-2006, 20:33
|
|
|
LookOUT napisał/a: | idiotki z OK40 IQ:))) |
Bo ja wiem? Brzmią jak zwyczajne trzynastolatki... *zastanawia się, czy w ich wieku nie brzmiała jeszcze bardziej idiotycznie*
Niemniej wątpię w autentyczność, nie wierzę, żeby nie miały kogoś, kto czuwa nad ogólnym imidżem i nad tym, żeby nie podkreślały dodatkowo faktu, że dziećmi są... Chyba, że dążą do tego słynnego przykładu japońskiej gwiazdki pop, robiącej się na lolitkę (jak-jej-tam-było, nie pamiętam).
I przyznaję, że ja też was nie rozumiem. Mam blade pojęcie, że coś takiego jak Blog, Tokio Hotel czy Paris Hilton istnieje i właściwie jedyne informacje, jakie o nich posiadam pochodzą z tego co zasłyszałam u ludzi narzekających na te "fenomeny". Możecie sobie pogratulować, bo dzięki temu tematowi i waszym postom popularność tego, co wam się tak nie podoba, wzrosła ;P Gdyby nie to, że jestem leniwa i wyznaję zasadę "a co mnie to obchodzi", zaraz poleciałabym szperać w sieci na ich temat i dołożyła swoje do "rekordowa oglądalnosć stron o Tokio Hotel, sprawdź i ty!"...
Co nie zmienia faktu, że skojarzyłam zdjęcie z jakiegoś newsa onetowskiego z opisywaną tu panienką i swoje na jej temat dodam. Bogowie, chwała bezstresowemu wychowaniu i wielkiej ilości komplementów, jako że cuda zdziałać mogą. Jakbym była tak brzydka jak Hilton (nie mówię, że nie jestem, nie krzyczcie ;3), to modliłabym się, żeby jak najmniej osób znało mnie jedynie od zewnątrz... xD |
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 12-08-2006, 21:34
|
|
|
Chciałem zauważyć jedną małą rzecz w wypadku TH i B27 możemy mówić o fenomenie tylko jeśli założymy że jest on synonimem intensywnej promocji wielkich wytwórnii - które tworzą takie takie sceniczne marionetki - dlaczego to robią - odpowiedz jest stosunkowo prosta dla pieniędzy które można wyciągnąć od emocjonalnych dzieci przeważnie dziewczynek w wieku 12-16 lat. Te zespoły są odpowiedzią na emocjonalną potrzebę tej grupy słuchaczy takich idealnych obiektów westchnień - no bo chyba nie znacie żądnego fana tych zespołów którzy mają np. po 25 lat (mówie ty o TH bo B27 jak widać słabo się sprzedaje) - producenci ciągle szukają czegoś nowego ja jestem dość leciwy więc pamiętam takie "cuda" jak new kids of the block, backstreet boys, spice girls i dziesiątki klonów tych zespołów.
Nie zauważyliście że z przeciwnicy tych zespołów denerwują sie tym że mają one swoich fanów a nie ich słabym poziomem "artystycznym". |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|