Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
na czym polega ich fenomen?... |
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 04-10-2006, 19:11
|
|
|
Mówicie że tymi zespołami intersują się same dzieci - o - a ostatnio luknęłam do gazetki, a tam się odzywają 16- latki, że lubią TH.
No tak, i zerknęłam na dział, w którym odpowiadają na zarzuty czytelników co do TH.
jeden z nich opowiadał o własnej siostrze, która praktycznie jest fanatyczką tego zespołu. Podobno popłakała się na widok Billa na okładce...
Pokito(taki program o M&A na RTLII) ostanio pokazywali... B27.
Ja jestem zupełnie neutralna co do tych zespołów... tylko ta mania może denerwować.
A co do imagu Billa - nie, żebym go broniła, ale wielu artystów się maluje - chociażby taki Marylin Manson, i taki jeden, chyba z zespołu Good Charlotte, ale nikt nie mówi, że trudno rozpoznać ich płeć. Hm... |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-10-2006, 19:14
|
|
|
Cytat: | Mówicie że tymi zespołami intersują się same dzieci - o - a ostatnio luknęłam do gazetki, a tam się odzywają 16- latki, że lubią TH. |
No przykro mi, ale w większości przypadków 16 lat to dziecko właśnie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-10-2006, 19:52
|
|
|
Martita napisał/a: | wielu artystów się maluje - chociażby taki Marylin Manson, i taki jeden, chyba z zespołu Good Charlotte, ale nikt nie mówi, że trudno rozpoznać ich płeć. Hm...
|
No błagam, nie powiesz chyba, że Mansona trudno rozpoznać? W większości przypadków jego makijaż to raczej groteskowy clown z jakiegoś koszmaru. Pomijając to, że nie maluje się na babę tylko na jakiegoś potwora, to jednak oprócz makijażu ów Bill ma dość dziewczęce rysy więc po kiego to jeszcze pogarsza??
A co do tych zespołów - z pewnością są gorsze zespoły. Dopóki nikt mi nie wciska, że są wybitni, nie narzuca ich ani nie mówi, że są lepsi od uznanych i mogących się pochwalić prawdziwymi dziełami sztuki artystów to jestem nastawiony do nich całkowicie neutralnie - a niech sobie grają i zbierają kasę póki mają passę. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-10-2006, 13:11
|
|
|
ja nie rozumiem co dziewczyny w moim wieku w nim widza? ( w Bill'u z TH )
on wyglada jak tranwestyta... GEJ!! jak dziewczyna
Marlin sie maluje bo wyglada jak wyglada ;) ale racja ze duzo z Metali uzywa cieni i czarnych kredek do oczu... dodaje im to czegos :)
PS: Fenomen tych zespolow polega na tym... ze maja PIENIADZE !!!!!!! to wszystko |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-10-2006, 13:41
|
|
|
Na czym polega rzekomy fenomen? Powiem wam na czym.
1. Zapłać stacjom radiowym by puszczały na okrągło do znudzenia piosenki danej gwiazdy.
2. Zadbaj by co i rusz były jakieś ciekawostki o danej osobie w kolorowych pisemkach.
3. Zapłać mądrym ludziom by z fałszującego basu zrobili czysty jak kryształ sopran. ;-)
4. Zatrudnij speców od marketingu i reklamy i wydaj na to masę kasy.
Zrób to wszystko a masz gwarantowaną gwiazdę sezonu -kurę znoszącą złote jaj(c)a.
Zrozumieli? |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 05-10-2006, 16:20
|
|
|
Cytat: | No przykro mi, ale w większości przypadków 16 lat to dziecko właśnie.
|
Prosze o nie uogólnianie.Bo ja mam 16 lat i nie czuje się dzieckiem, ani też dorosłym, więc prosze o zaprzestanie.
Osobiście sądze iż "artyści" tacy jak TH czy B27 to artystyczne dno, które lansowane jest przez takie pisemka jak Bravo Girls i temu podobne, które wmawiają podatnemu gruntowi wszystko co chcą, bądź wszystko za co im się zapłaci.
Jednocześnie zgadzam się z LunarBird. Za sukcesem tych zespołów odpowiada potężny kapitał. Lecz mam nadzieje że z tych pieniędzy, które wytwórnie zarobią, powstanie coś wartościowego i godnego uwagi.
Co do makijażu jeśli ktoś chce niech się maluje jego sprawa, ale niech nie narzuca tego innym. Ja osobiście nigdy nie malowałem się i raczej nie będe. |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 06-10-2006, 15:40
|
|
|
ech... dno dnem, ale dziwię się innym, którzy na te dno dają się złapać.
W Polsce zamiast reklamowanie tych nudziarzy wzięliby się za wreszcie za kampanie mangi w Polsce:P |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2006, 19:06
|
|
|
Cytat: | W Polsce zamiast reklamowanie tych nudziarzy wzięliby się za wreszcie za kampanie mangi w Polsce:P |
*błąd Matriksa, już to gdzieś czytałam*
Martita.... ile można.
*reset systemu* |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 06-10-2006, 19:57
|
|
|
Swojego czasu chciałam zabrać głos w tej dyskusji. Wówczas, gdy problem rzeczywiście był na czasie i uderzał po oczach okładkami Bravo i teledyskami na Vivie. Mam pewien sentyment do takich zjawisk wywodzący się z niknących już w mroku czasów, gdy byłam wierną fanką Spice Girls i z jakiegoś wzgłedu lubię co jakiś czas orientować się w aktualnie oglupiającej dzieciaki popkulturze.
Jeszcze kilka miesięcy temu *nie było* okładki przeznaczonego dla 13-16 latków pisma, z której nie spoglądaliby melancholijnie członkowie zespołu Tokio Hotel. Z tego co mi wiadomo wyszły nawet specjalne wydania poświęcone im niezupełnie skromnym osobom i skromnej jak dotychczas twórczości. Liczne listy od dziewcząt zauroczonych członkami zespołu a także wypowiedzi na serwisach randkowych, że ideał chłopaka to Bill albo Tom. Nie wspominając o wysypie zdobionych adekwatną grafiką blogów :P
Blog27 przewinął się gdzieś w pobliżu jako ciekawostrka, głównie za sprawą zazdrosnych fanek mających za złe wspólną trasę koncertową z Tokio Hotel:>
Tak było kilka miesięcy temu. Trochę szumu, nie większego niż w przypadku innych odkryć roku, chociaż z drugiej strony trudno się dziwić nastolatkom, posiadającym niewiele boysbandów do uwielbiania, że zareagowały na to jak kot na kocimiętkę. Dzisiaj mam wrażenie, ze szum i wrzawa ucichły już niemal całkowicie. Wtedy obrońcy moralności i czystości muzyki śmieszyli, dzisiaj byłoby to już raczej żałosne, jako że czynnik, przeciwko któremu się buntowali wymiera śmiercią naturalną :>
A na czym polegał fenomen? Na zapotrzebowaniu i na reklamie. Menedżerowie zespołu idealnie trafili w koniunkturę, oznaki mody na "coś ostrzejszego" i sprzedali to w sposób atrakcyjny dla spragnionych buntu dzieciaków :> Szczerze zdziwię sie, jeśli usłyszymy coś jeszcze szerzej o tym zespole.
Syrad napisał/a: | Osobiście sądze iż "artyści" tacy jak TH czy B27 to artystyczne dno lansowane przez takie pisemka jak Bravo Girls |
Osobiście sądzę, iż opinie tego typu kształtowane są przez inne, niesprzyjające BravoGirl pisemka :> Naprawdę, śmieszy mnie tendencja do mieszania tego typu tworów z błotem na samym wstępie, za sam fakt istnienia. Ci artyści to dzieci. Na początku drogi. Mało było takich, coto od razu byli wybitni.
Lila napisał/a: | ja nie rozumiem co dziewczyny w moim wieku w nim widza? ( w Bill'u z TH ) |
Image aż nadto podkreślający "wrażliwość", "delikatność", nie mówiąc juz o tym, że chłopak ma dosyć wyrazistą mimikę i gdyby był dziewczyną, byłby zwyczajnie *ładny*. na część dziewczyn to w jakiś sposób działa, co ktoś sprytny zauważył i wykorzystał. |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 06-10-2006, 22:02
|
|
|
chise napisał/a: | Osobiście sądzę, iż opinie tego typu kształtowane są przez inne, niesprzyjające BravoGirl pisemka :> Naprawdę, śmieszy mnie tendencja do mieszania tego typu tworów z błotem na samym wstępie, za sam fakt istnienia |
Moja opinia została wykreowana na podstawie obserwacji zachowania koleżanki, a także czytanych przez nią kilku fragmentów tego "pisemka". Kiedy to dziewczyna w wieku 14 lat pyta się na łamch tego pisma czy "przypadkiem" nie czas,rozpocząć współżycia z poznanym 4 miesiące wcześniej chłopakiem. <SICK>
chise napisał/a: | Na zapotrzebowaniu i na reklamie |
Ja bym tylko zmienił kolejność, gdzyż w tej reklamie wmawia się podatmym dzieciom, które siedzą przed monitorem czy ekranem, że to jest im niezbędne czy modne. Że są niedoskonałe bez tej rzeczy( np. wszelkie reklamy kosmetyków itp). Niestety jeżeli ktoś nie ma przyjaciół np. w szkole próbuje zwrócić uwage na siebie otoczenia, a obserwójąc szklany ekran wyłapuje, jakie rzeczy zwracają na siebie uwage (prowokacja), więc i te dzieci próbują upodobnić się do nich. I tak nakręca się ta maszynka do pieniędzy.
Tak naprawde bez tej reklamy nikt nie zwróciłby uwagi na bande małoletnich pseudo artystów, o nieokreśnonej orientacji sexualnej. I nikt by ich nie POTRZEBOWAŁ.
Cytat: | Blog 27 na 1 miejscu listy przebojów w Japonii |
Prosze również zauważyć, iż w Japonii w większości wypadków dorośli pracują od świtu do zmierzchu, dzieci nie mają prawidłowej opieki oraz nadzoru rodziców. Dzieci zaś chodzące do szkół jednakowo ubrane, w tej masie ludzkiej, chcą się wyróżnić.(j.w.)
Poza tym istnieje tendencja 100% akceptacji tego co z zachodu. |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 07-10-2006, 14:04
|
|
|
Keii napisał/a: | Blog 27 na 1 miejscu listy przebojów w Japonii |
Coz,w Japoni to juz gorsze dno jest popularne-___-'
Syrad napisał/a: | Prosze również zauważyć, iż w Japonii w większości wypadków dorośli pracują od świtu do zmierzchu, dzieci nie mają prawidłowej opieki oraz nadzoru rodziców. Dzieci zaś chodzące do szkół jednakowo ubrane, w tej masie ludzkiej, chcą się wyróżnić.(j.w.)
Poza tym istnieje tendencja 100% akceptacji tego co z zachodu. |
Otoz to!I dlatego tam KAZDA malolata moze zostac idolka mas...jesli tyko bedzie miala na przyklad blond wlosy czy powiekszony biust czy w ogle rozni sie od "pospolstwa"...Tragiedia _~_ Jeszcze na dodatek oblesni,tlusci i zbolali faceci tez na to leca...(chociaz to juz temat na osobny artykul...)
chise napisał/a: | Lila napisał/a:
ja nie rozumiem co dziewczyny w moim wieku w nim widza? ( w Bill'u z TH )
Image aż nadto podkreślający "wrażliwość", "delikatność", nie mówiąc juz o tym, że chłopak ma dosyć wyrazistą mimikę i gdyby był dziewczyną, byłby zwyczajnie *ładny*. na część dziewczyn to w jakiś sposób działa, co ktoś sprytny zauważył i wykorzystał. |
Umph!Przeciez on wyglada gorzej niz malpa z ZOO...Rany jak ja widze laski drace sie na widok TH,to az mi sie chce wyciagnac nozyczki z kieszeni...X//Poza tym(niech juz im tam bedzie ze ladny-sic!)czy tylko wyglad stanowi powod,ze oni sa popularni?!(bo walorow muzycznych u nich nie dostrzeglam...) |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 07-10-2006, 18:50
|
|
|
LookOUT napisał/a: | /Poza tym(niech juz im tam bedzie ze ladny-sic!)czy tylko wyglad stanowi powod,ze oni sa popularni?!(bo walorow muzycznych u nich nie dostrzeglam...) |
Ja nie dostrzegłam zbytnich braków muzycznych... Nie odstają od całej reszty podobnych twórców, piosenek- słyszałam trzy- *da się* słuchać, przynajmniej kilka razy, potem zwyczajnie denerwują, mimo, że nie mają głębszej treści.
ani jeśli chodzi o brzmienie ani sam wokal nie jest to nic odkrywczego, chociaż ja np jestem zdania że ładny jest język niemiecki jako taki... w związku z czym mam może trochę większą tolerancję z tego względu.
główną przyczyną popularności AKURAT TEGO zespołu jest moim zdaniem to, co ich wyróżnia- image. i młody wiek, pasujący idealnie do upodobań 14-16 latek, z których większość widzi przynajmniej nierealność marzeń o związku z takim np 40-letnim Bradem Pittem... Bill jest ciut bardziej w zasięgu :>
Syrad- o zapotrzebowaniu i reklamie napisał/a: | Ja bym tylko zmienił kolejność |
Moim zdaniem kolejność jest właściwa. Reklama nie tyle kreuje potrzeby, co uwidacznia już istniejące, a raczej - wskazuje najwłaściwszy sposób na zaspokojenie takich potrzeb. Pokazuje MARKĘ, która spełni konkretne oczekiwania. Czasami nie tyle np potrzebę posiadania modnych ciuchów- gdzie reklama pokazywałaby po prostu, co jest najbardziej modne- co potrzebę np akceptacji, na którą silnie może podziałać wizja uśmiechniętych nastolatków i ubrań np CroppTown jako czynnika, który daje im radość i ich łączy.
Jeśli chodzi o TH i inne tego typu zespoły- JEST wśród nastolatek potrzeba posiadania "idola", do którego będzie się wzdychać albo którego będzie się naśladować, wzoru, którego plakatami można wytapetować pokój. Zespoły takie powstają dla konkretnych odbiorców, jest pewność, że nastolatki kupią IDEĘ, a odpowiedni marketing sprawia, że kupują konkretny PRODUKT.
LookOUT napisał/a: | ak ja widze laski drace sie na widok TH,to az mi sie chce wyciagnac nozyczki z kieszeni. |
Ja je rozumiem. Nic do nich nie mam. Troszkę mi ich szkoda, że dają się wodzić za nos specjalistom od marketingu i tego, że będą się tego wstydzić, gdy z tego wyrosną. Bo w 90% przypadków- wyrosną.
Czy ty NIGDY nie miałaś za lat nastoletnich idola, który znaczył dla ciebie mniej więcej coś podobnego? Jakeigoś, niechyb już nawet, aktora czy piłkarza, który był wtedy takim idealnym? Ja miałam. Wszystkie moje koleżanki z podstawówki miały.
Dlatego rozumiem te dziewczyny. |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:35
|
|
|
chise napisał/a: | Ja nie dostrzegłam zbytnich braków muzycznych... Nie odstają od całej reszty podobnych twórców, piosenek- słyszałam trzy- *da się* słuchać, przynajmniej kilka razy, potem zwyczajnie denerwują, mimo, że nie mają głębszej treści.
ani jeśli chodzi o brzmienie ani sam wokal nie jest to nic odkrywczego, chociaż ja np jestem zdania że ładny jest język niemiecki jako taki... w związku z czym mam może trochę większą tolerancję z tego względu. |
brak jakichkolwiek umiejętności artystycznych. wokal to jeden wielki fałsz, gitarkę jeszcze da się wytrzymać, perkusja i bas prawie że nie istnieją |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 14-10-2006, 13:22
|
|
|
chise napisał/a: | Czy ty NIGDY nie miałaś za lat nastoletnich idola, który znaczył dla ciebie mniej więcej coś podobnego? Jakeigoś, niechyb już nawet, aktora czy piłkarza, który był wtedy takim idealnym? Ja miałam. Wszystkie moje koleżanki z podstawówki miały.
|
Hmmm...A bo ja wiem?Wpodstawowce to nawet bardzo lubilam(i tu mozecie mnie zlinczowac:E)takich Backstreetow,ale to bylo w 1-2 moze jeszcze w 3 klasie!!!Teraz,jak juz mam 16(niedlugo 17)latek,to mnie taka mania irytuje wrecz nieslychanie. Zeby 16latki szalaly za jakims pedziem z tona makijazu na ryju!?Gdyby byly jeszcze duzo mlodsze,to jeszcze zrozumialabym,ale...no tak to mnie szlag trafia://
chise napisał/a: | Troszkę mi ich szkoda, że dają się wodzić za nos specjalistom od marketingu i tego, że będą się tego wstydzić, gdy z tego wyrosną. Bo w 90% przypadków- wyrosną. |
Beda zalowaly kasy na szmtlawe plakaty,breloczki,karteczki i inne smiecie,ktore beda kurzyc sie na strychu albo dawno sie je spali w piecu na zime...Tak wec sie zastanawiam-PO CO!?Na co to wszystko? Moze przydala by sie odrobina dystansu,do wszystkiego,co promuja "spece"...?
Nezumi napisał/a: | chise napisał/a:
Ja nie dostrzegłam zbytnich braków muzycznych... Nie odstają od całej reszty podobnych twórców, piosenek- słyszałam trzy- *da się* słuchać, przynajmniej kilka razy, potem zwyczajnie denerwują, mimo, że nie mają głębszej treści.
ani jeśli chodzi o brzmienie ani sam wokal nie jest to nic odkrywczego, chociaż ja np jestem zdania że ładny jest język niemiecki jako taki... w związku z czym mam może trochę większą tolerancję z tego względu.
brak jakichkolwiek umiejętności artystycznych. wokal to jeden wielki fałsz, gitarkę jeszcze da się wytrzymać, perkusja i bas prawie że nie istnieją |
Racja.NIC co byloby godne sluchania. |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|