Kręgi w zbożu |
Wersja do druku |
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-11-2006, 20:40
|
|
|
Moze tam gdzies sobie zyja jakies stworzenia ale ja to mam gleboko....
Ale jesli nawet to przeciez ludzie tez lataja na inne planety, oni tez moga...
Podobno moja kumpela widziala "UFO" um.....trudno w to uwierzyc....
Pewnie oni tez by sie glowkowali czy istnieja "ludzie". |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-11-2006, 23:02
|
|
|
Wszystko się sprowadza do pytania jak szybko 'oni' ewoluują i jak dawno zaczęli...
Oczywiście polecam zadawanie tego pytania tym, którzy mają za dużo wolnego czasu, ja szczerze mówiąc mam to tam gdzie ma to Yumiko, nie mam czasu na takie pie***** (gwiazdki moje jakby co, nie moderacji :P)
Jeżeli to będzie dotyczyć mnie, to sami tu przylecą i mi powiedzą i to, czy się zastanawiałem wcześniej nad ich istnieniem będzie miało trzecio- albo czwartorzędne znaczenie... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 04-05-2007, 22:09
|
|
|
Pewna hipoteza mówi ze kręgi zbożowe(te prawdziwe-powstałe w niewyjaśnionych okolicznościach) są efektem ubocznym działania ludzkiego mózgu. Takie nieświadomy Jan Kowalski podczas swego snu jest w stanie mniej lub bardziej nieświadomie wpływać na różne obiekty. To ciekawe że kręgi pojawiają sie często co jakiś czas w tych samych miejscach. Kolorowe światełka to już wymysł człowieka na granicy snu i rzeczywistości.
Kluczem do rozwiązania zagadki jest medytacja. Mnisi systematycznie trenujący przechodzenie pomiędzy częstotliwościami pracy mózgu potrafią w ekstremalnych sytuacjach lewitować, pokonywać swoje zmęczenie i uzdrawiać swoje rany. Niestety jest dosyć pracochłonny trening i sekret tej kontroli znają tylko najlepsi. Bezmyślne próby takiego 'skoku' kończą się uszczerbkiem na zdrowiu a czasem śpiączką.
Możliwe ze powodem jest ingerencja istot pozaziemskich. Na podstawie relacji osób które przeżyły kontakt czwartego stopnia(tych uznanych przez specjalistów za wiarygodne) 'wiemy' ze póki co ludzie ewolucyjnie są daleko w tyle za wieloma cywilizacjami, a bezpośredni kontakt z mieszkańcami ziemi został przerwany. |
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 05-05-2007, 07:09
|
|
|
Te kreci co zostaly stwozone w niewyjasnionych okolicznosciach, to jest znak komitow tych co nas stworzyli ze ciagle sa, ciagle nas obserwoja i daja nam powod do zastanawiania sie czy istnieja tak jak powod do zastanawiania daje nam czy ludzkie religie nie sa wyzsane z palca, a spodkania kosmitow z ludzi sa bardzo mozliwe poniewaz kosmici mogli porywac ludzi w celu naukowym specjalna aparatura przegladaja ludzkie wspomnienia by nauczyc sie uczuc od nowa bo mysle ze kosmici w ich popedzie naukowym zatracili zdolnosc odczuwania wszeslkich uczuc zaczeli polegac tylko na nauce i zapomnieli jak kochac itp a co do tych mnichow w to ze lewituja itp to sa dla mnie historie wyssane z palca choc mozliwe to jest niewkluczam bo jesli ludzie by wykozystywali w 100% mozliwosc swego muzgu to bysmy byli jak ci kosmici xD ale w to nie wieze praktycznie ja w nic nie wieze oprucz Boga tego jednego ( ale daje tez do myslenia skad sie wzia bog sam z siebie ) jednago wszstko dla mnie co mowie i pisze to tylko urojenia przypuszczenia ze tak jest a nie inaczej. Uwieze jak zobacze na wlasne oczy... |
_________________ - Po Drugie Szacunek Lojalnosc po Piersze
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
- Pomoc jest zawsze gestem pieknym !!
- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !! |
|
|
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 05-05-2007, 14:09
|
|
|
B-Real, troszkę sie zagalopowałeś ale po kolei.
B-Real napisał/a: | Te kreci co zostaly stwozone w niewyjasnionych okolicznosciach, to jest znak komitow... |
Czytałem to i owo na ten temat i nie znalazłem żadnej relacji potwierdzającej ta hipotezę. Innymi słowy obcy nigdy nie przyznali się do tego.
B-Real napisał/a: | ...tych co nas stworzyli |
Tutaj mamy kolejne teorie. Sam wątpię że jesteśmy jakimś eksperymentem genetycznym istot wyższych. Bardziej jestem przychylny temu ze te istoty dawno temu opuściły ziemie na skutek niekontrolowanych zmian(przemianowanie biegunów ziemi) zostawiając na niej jednak cześć siebie która ewoluowała zgodnie z warunkami naturalnymi. To dlatego nasze fenotypy są tak różne. Dowodem ma być przysadka mózgowa która bardziej rozwinięta miałaby odpowiadać za zdolność telepatii.
B-Real napisał/a: | ze ciagle sa, ciagle nas obserwoja |
Obserwują bo dlaczego nie, pewne źródła donoszą że nie poprzestają wyłącznie na tym. Jednym z powodów ma być nasza najbliższa przyszłość czyli koniec. Drugim złoża jakiegoś nieodkrytego pierwiastka.
B-Real napisał/a: | i daja nam powod do zastanawiania sie czy istnieja |
Ludzie i bez powodu by się zastanawiali.
B-Real napisał/a: | a co do tych mnichow w to ze lewituja itp to sa dla mnie historie wyssane z palca choc mozliwe to jest niewkluczam bo jesli ludzie by wykozystywali w 100% mozliwosc swego muzgu to bysmy byli jak ci kosmici xD |
Żyjąc obserwujemy nasz własny świat. Badamy go empirycznie poznając nasze możliwości które nasz umysł interpretuje jako nieprzekraczalne. Otóż okazuje sie ze jesteśmy w stanie wejść wyżej a kluczem jest kontrola własnego umysłu. Taki mnich podobnie jak lunatyk w nocy nieświadomie odrzuca to co racjonalne i jest w stanie pracować na pełnych obrotach. Coś w tym jest. Sam na własne oczy widziałem mojego dziadka znoszącego ze schodów dość ciężką kanapę. Normalnie we dwójkę byłoby ciężko. Na następny dzień oczywiście nic nie pamiętał. Mam nawet świadka całego zdarzenia. |
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 05-05-2007, 20:22
|
|
|
Ja jak bylem maly i lunatykowalem to jedyna ciekawa historia to ta ze nasikalem se do szawki ze skarpetami xD |
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-05-2007, 21:05
|
|
|
Co to ma do rzeczy? Prosze wrócić do tematu rozmowy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 06-05-2007, 01:21
|
|
|
To juz niemoge podczas rozmowy wzucic jakiegos zartu by bylo weselej ? tak jak mamy gadac to tylko na powaznie... Spusccie z tonu wyluzujcie sie xD |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 06-05-2007, 15:52
|
|
|
wiluS napisał/a: | Dowodem ma być przysadka mózgowa która bardziej rozwinięta miałaby odpowiadać za zdolność telepatii. |
Raczej odpowiadałaby za gigantyzm...
Cytat: | Ja jak bylem maly i lunatykowalem to jedyna ciekawa historia to ta ze nasikalem se do szawki ze skarpetami xD
|
B-Real napisał/a: | To juz niemoge podczas rozmowy wzucic jakiegos zartu by bylo weselej ? |
No, bardzo śmieszne, cha cha. |
|
|
|
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 06-05-2007, 19:57
|
|
|
korsarz napisał/a: | wiluS napisał/a: | Dowodem ma być przysadka mózgowa która bardziej rozwinięta miałaby odpowiadać za zdolność telepatii. |
Raczej odpowiadałaby za gigantyzm... |
Niekoniecznie ponieważ produkcja hormonów mogłaby nie ulec zmianie. Trzymając się tego ufolodzy dzielą 'kosmitów' na rasy. Jedne są karłowate a drugie bardzo wysokie. Te wyższe w większości komunikują sie telepatycznie. |
|
|
|