Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 21-01-2010, 11:13
|
|
|
W sumie nie są, bo to nadal jest cenzura. Niewiele się to różni od "treści nieakceptowanych przez państwo", ale cóż - robimy krok w kierunku obecnego gospodarczego rekina, czyli Chin! :D
Dwie rzeczy na podsumowanie (pomijając wkład państwowych środków itp.). O ile wyłudzanie informacji oraz wszelki hazard łatwo rozpoznać, o tyle w kwestii dwóch pierwszych punktów panuje zasada "co człowiek, to definicja", więc byłoby wiele krzyku. Nie zdziwię się, jeżeli pod nóż pójdą strony wspominające o grze Postal II - tam istniał dość oryginalny tłumik do broni długolufowej, ale może nikt tego nie wykryje. Natomiast jeżeli uzasadnieniem tej akcji jest "dbanie o bezpieczeństwo obywateli" (innego sensownego nie widzę), to jest to krok dość charakterystyczny dla totalitaryzmu - bo tak naprawdę co państwu do tego, co ja czytam? A wtedy również pęknę ze śmiechu, jeżeli do rejestru trafi np. strona Dziennika Ustaw w związku z punktem pierwszym. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 21-01-2010, 22:59
|
|
|
Jak rozumiem, wersja "wszystko wolno" jest bliższa twoim ideałom...? |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-01-2010, 08:55
|
|
|
Costly, wersja "tak, jak teraz - jest dobrze" jest, moim zdaniem, najlepsza. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-01-2010, 10:21
|
|
|
Costly, oczywiście. Najlepsze mechanizmy to takie, które się same regulują, ale wśród naszych decydentów jeszcze nie trafili się tacy, którzy mieliby dość oleju by to zrobić. Muszą zatem regulować co się da, a nawet to im nie wychodzi.
Poza tym nie wypowiadałbym się pozytywnie o takim projekcie w chwili, w której istnieje czysto teoretyczna możliwość, że odetnie on dostęp na przykład do sieci typu p2p. Skoro istnieje taka opcja, to ktoś w tym kierunku na pewno będzie kombinował. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-01-2010, 12:03
|
|
|
BOReK, lobby autorsko-prawne będzie na pewno na to gorąco napierać.
Przy okazji http://konradgodlewski.com/?page_id=1128 |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-01-2010, 11:53
|
|
|
Ten pan zagra B.A. w tegorocznej, filmowej wersji "Drużyny A". W łańcuchach idzie, jak widać, na jakość a nie na ilość, z twarzy nawet podobny, ale z fryzem gorzej. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-01-2010, 13:37
|
|
|
Za cienki w barach IMO. Gorzej, że B. Cooper zagra T. Pecka, bo z kolei jest za bardzo przypakowany na swoją rolę. Jedynie mózg i świr ujdą. :D |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 23-01-2010, 23:02
|
|
|
Przyhaczyłam fakt, że Mitsurugi uprawia Kendo, więc sama uprawiając szermierkę zaciekawiłam się odmienną sztuką walki. I proszę taką to ciekawą rzecz znalazłam, oczywiście wymyślone przez japońców:
http://www.youtube.com/watch?v=_ST1wRzfgmI&feature=related
Pomijając już po czyjej stronie była wygrana, to uważam, że w Kendo mają fajniejsze stroje mimo wszystko xD |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-01-2010, 23:29
|
|
|
Cytat: | "iMussolini" - tak nazywa się wprowadzona właśnie na rynek we Włoszech i ciesząca się wielką popularnością aplikacja do iPhone'a, zawierająca ponad 100 przemówień faszystowskiego przywódcy Italii zarówno w wersji audio, jak i wideo. Załączono do niej książeczkę z tekstami wystąpień.
Aplikacja, w cenie 79 eurocentów, w ciągu dwóch dni od premiery zajęła trzecie miejsce wśród najlepiej sprzedawanych we Włoszech. |
Doczekamy się naszego "iGomułki"? |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 25-01-2010, 13:58
|
|
|
Wonder Woman sucks! Tak przy okazji, który numer Detective Comics? Bo ostatnio z Batmanem jestem na bakier... |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-01-2010, 12:24
|
|
|
COAMPS jest zwykle mniej dokładny niż model UM na ICMie, polecam upewnić się tam ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|