Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-01-2011, 18:41
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Taaak, Rosjanie wynajęli druida czy innego wołchwę, który odprawił gusła i stworzył nienaturalną mgłę, żeby piloci się wypieprzyli. |
Akurat nie musieli... mój geograf z liceum postanowił nam pokazać jak ważna jest znajomość tego przedmiotu przez wyjaśnienie, że w tym miejscu i o tej godzinie kiedy lecieli piloci akurat regularnie tworzy się mgła z powodu takich a nie innych warunków atmosferycznych i topografii terenu. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-01-2011, 19:25
|
|
|
Niech cenzurują. Mam to na dysku w różnych wersjach, mogą mi skoczyć. :3
[wycięte w związku z postem Moshi] |
Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 14-01-2011, 19:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-01-2011, 19:46
|
|
|
Prośba Urawy została spełniona. Pilaf, to nie dział komciów na Interii, Onecie czy innej WP. Jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia, zamilcz. Z góry uprzedzam inne osoby, które po przeczytaniu informacji powyżej również chciałyby "błysnąć", że ich posty także zostaną usunięte. Naprawdę, prosiłabym, żeby chociaż na tym forum darować sobie teorie spiskowe... |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-01-2011, 19:27
|
|
|
Anyway, Morg rozpoczął setną stronę tematu. Zdrówko!
Morg: U nas przecież chcieli robic jakieś rejestracje dla stron czy cuś w ten deseń... Weszło to w życie? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-01-2011, 19:41
|
|
|
Slova napisał/a: | Zdrówko! |
Mam rozumieć, że stawiasz piwo? ;)
Slova napisał/a: | Morg: U nas przecież chcieli robic jakieś rejestracje dla stron czy cuś w ten deseń... Weszło to w życie? |
Jeśli chodzi Ci o (nie)sławny RSiUN, to sprawa ucichła, sam nie wiem co się z tym dzieje - w każdym razie nie weszło to na razie w życie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-01-2011, 12:22
|
|
|
Polscy najemnicy. Ciekawy artykuł o pracy w prywatnych armiach. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 23-01-2011, 23:23
|
|
|
Slova, to było niesmaczne, bardzo... |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-02-2011, 00:16
|
|
|
Syndrom studenta |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-02-2011, 13:07
|
|
|
Wiedziałem! |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 03-02-2011, 13:44
|
|
|
Osz, ale kwiatki.
O ile sama prokrastynacja nie jest dla mnie niczym nowym, tak artykuł na wikipedii na jej temat i owszem. Po pierwsze podane źródła, po drugie to, co jest tam napisane:
Cytat: | Dopiero niedawno uznano, że faktycznie jest ona zaburzeniem psychologicznym. |
Mam nadzieję, że zostanie to szybko zmienione, bo w epoce wikipedii, niedługo 90% ludzi dojdzie do wniosku, że jest zaburzona psychicznie. Po pierwsze: prokrastynacji nie znajdziemy w klasyfikacji europejskiej ICD-10, ani amerykańskiej DSM-IV jako osobnego zaburzenia, po drugie - już nawet angielska wersja wiki podaje, że chroniczna prokrastynacja może być objawem zaburzenia psychicznego, ale nawet nie podaje jakiego...
Kiedyś przeprowadzano badania (nie powiem jakie, bo tylko o nich słyszałem), gdzie wyszło, że ludzie dzielą się na: takich, którzy pracują systematycznie (bodaj 30% ich tam wyszło) i tych, którzy do nauki/pracy potrzebują średniego natężenia napięcia, bo dopiero wtedy potrafią się za coś zabrać - stąd odkładanie na ostatnią chwilę (po sobie wiem, że jak nie ma stresika przed egzaminem, to z nauką może być ciężko, ehh...). Jakie są przyczyny tego "zjawiska", tego chyba jeszcze w żaden sposób nie udowodniono (a przynajmniej nie pamiętam, bym spotkał się z jakimiś sensownymi danymi na ten właśnie temat), jedno jest natomiast pewne, że na chwilę obecną prokrastynacja to w żaden sposób nie jest zaburzenie, a jedynie objaw np. depresji (choć nie pamiętam nawet, żeby ktokolwiek zwracał na nią szczególną uwagę).
Jednym słowem - autor tekstu na wikii się nie popisał... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|