Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-10-2007, 13:10
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Poza tym dobra wiadomość z dużych miast (generalnie stwierdzająca to, co warszawiacy mówili od dawna). |
Heh. Mnie rozbija nowa "oferta" Macdonalda. Brzmi ona "W tym barze znajdziesz pracę! Już od 10 zł za godzinę." |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-10-2007, 07:12
|
|
|
Here we go again.
Czy ktokolwiek w kraju naszych wielkich białozębych braci choć spróbował podejść do problemu od strony psychologicznej, czy wszyscy tylko zwiększają środki bezpieczeństwa? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-10-2007, 12:15
|
|
|
Wpierw trzeba przyznać, że problem istnieje - a to nie jest łatwe dla obywateli kraju który wg. nich stanowi wzór dla reszty świata (i to pod każdym względem) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Dante Dy`nei
Da Drought
|
Wysłany: 11-10-2007, 15:06
|
|
|
Takie rzeczy zawszę kwituje stwierdzeniem ... ŁADNIE Z NIMI ... Koleś pewnie był emo. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-10-2007, 08:19
|
|
|
Znalazłem (uwaga) francuską Rock Operę. Wiem, że to brzmi niemal jak węgierski rap czy walijski pagan metal, ale owszem, powstało coś takiego, zwie się toto "Starmania". Trafiłem na to przypadkiem, po prostu Celinka, której stare piosenki bardzo lubię, wykonywała z tego medley na koncetrach we Francji, więc poszukałem i...
Metro ani Hair toto nie jest, powiedzmy sobie szczerze, ale kilka miłych uchu piosenek zawiera. Dla ciekawych rzucę tytuły: Ce Soir On Danse A Naziland, Quand On Arrive En Ville, Uns Contre Les Autres, Ziggy i Le Monde es Stone. Fakt, z żabojadzkiego prawie nic nie kumam poza paroma oczywistymi zwortami i kilkoma rewolucyjnymi sloganami, więc o treści się nie wypowiadam.Podobno powstała także wersja angielska (z Celinką, Tomem Jonesem itp), ale nigdzie jej nie mogę znaleźć - gdyż nigdy nie była wystawiana poza Francą i Kanadą. Ale głupi ci galowie.... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 17-10-2007, 08:27
|
|
|
Grisz, offtopicznie - akurat Walia jest celtycka, więc epitet "pagan" jest dość oczywisty. Tyle, że zamiast o gwałceniu i krwawych orłach Odyna mogą sobie śpiewać o powiedzmy Gwynn ap Nuddzie polującym na dusze w zimną noc listopadową. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-10-2007, 16:22
|
|
|
Wiem Ysen, ale akurat z walijskim pagan metalem w życiu się nie spotkałem (a znam włoski pagan metal czy nawet amerykański pagan metal). |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-10-2007, 16:33
|
|
|
Naczytała się chyba za dużo fanfików...W każdym razie dobrze, że w książce nie było o tym mowy. Choć z drugiej strony, może zapowiedź prequela? |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 20-10-2007, 18:47
|
|
|
Hehe a tak myślałam podczas czytania kiedy fanki yaoi będą robić fanfiki z tą parą. Nawet to było dla mnie troczę dziwne że więcej fanek ma paring SM/ASP niż Dumbledore/Grindelwald. Teraz to się pewnie zmieni. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-10-2007, 20:48
|
|
|
...pewnie tak. Niestety. Ja naprawdę jestem ciekawa, co pani Rowling odbiło poza chęcią jeszcze większego rozgłosu, z fabuły książki to nie wynikało (co najwyżej jako lekki hint dla obsesyjnych yaoistek).
*idzie się kiwać w kąciku* |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|