Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 09-05-2011, 18:40
|
|
|
Grisznak... chociaż ty mógłbyś mi darować. Od jakiś dwóch tygodni napotykam się na tego faceta gdzie tylko się da. On jest chory, i to ciężko, bo nie sądzę, żeby można było być AŻ TAKIM ignorantem i głupkiem. Tak czy inaczej to powinno się raczej znaleźć w dziale "Humor". |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-05-2011, 16:53
|
|
|
Jako ekolog stwierdzam, że to bardzo dobrze. Problem jest jeden - gdzie stworzyć nowe parkingi? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-05-2011, 17:22
|
|
|
Urawa napisał/a: |
Graliście w "Diabolo"? |
...Słucham techno i ubieram się na czarno. Już po mnie... >.> |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2011, 14:13
|
|
|
Leczyć raka? Nah. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 15-05-2011, 16:09
|
|
|
Keii napisał/a: | Leczyć raka? Nah. |
Wtf, news sprzed 4 lat. Naprawdę nikt nie zauważył... |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-05-2011, 19:13
|
|
|
Facepalm. Jakby nie było większych problemów, niż to że mogą skazać na śmierć jakiegoś terrorystę... komuś się chyba zaburzyły proporcje między ochroną przestępcy, a ochroną ofiary. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-05-2011, 20:32
|
|
|
Z wikipedii o Kwasie dichlorooctowym:
Cytat: | Concerns about pre-trial use
Following its initial publication, The New Scientist later editorialized, "The drug may yet live up to its promise as an anti-cancer agent – clinical trials are expected to start soon. It may even spawn an entirely new class of anti-cancer drugs. For now, however, it remains experimental, never yet properly tested in a person with cancer. People who self-administer the drug are taking a very long shot and, unlikely as it may sound, could even make their health worse."[24]
In 2010 it was found that for human colorectal tumours grown in mice, under hypoxic conditions, DCA decreased rather than increased apoptosis, resulting in enhanced growth of the tumours.[25] These findings suggest that at least in some cancer types DCA treatment could be detrimental to patient health, highlighting the need for further testing before it can be considered a safe and effective cancer treatment.[25] |
Żeby nie było, że sprawa jest jednoznaczna i znowu wszystko przez zue koncerny;P.
EDIT= odnośnie tego co linkował Morg to sprawa ma dwa aspekty. Z jednej strony obawiam się, że gros organizacji obrońców praw człowieka to darmozjady marnotrawiące pieniądze fundatorów i nie potrafiące znaleźć sobie w świecie miejsca od końca Zimnej Wojny.
Z drugiej... Jeżeli te więzienia faktycznie istniały w Polsce to ówczesnych decydentów należy powiesić za jaja. Nie mam nic przeciw torturowaniu terrorystów, wszak mają to wpisane w ryzyko zawodowe, ale pozwolenie na torturowanie ich u nas byłoby... Nie potrafię powiedzieć jak bardzo debilne. Niezgodne z prawem i zasadami ustrojowymi, sprzeczne z racją stanu, kompromitujące w oczach świata... Jeżeli się potwierdzi Miller stanąć przed Trybunałem Stanu. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 20-05-2011, 16:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-05-2011, 16:20
|
|
|
Ohohoho, tym razem dali czadu. Coś czuję, że Bronek nie tylko przejdzie do historii jako Bul-Komorowski, ale też zostawi po sobie u platformersów tęgi bul guowy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-05-2011, 17:12
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ohohoho, tym razem dali czadu. Coś czuję, że Bronek nie tylko przejdzie do historii jako Bul-Komorowski, ale też zostawi po sobie u platformersów tęgi bul guowy. |
Choroba... wygląda na to, że czeka mnie powtórka tego, przez co przechodzili moi rodzice w latach 80. Najwyższy czas podpytać, jak zachowywali się na przesłuchaniach... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-05-2011, 17:22
|
|
|
Cóż, pewnie dostanie zarzuty (jeśli dostanie) z art. 135 par. 2 kk, czyli współczesnego lèse majesté. Co mnie coraz bardziej przekonuje, że coś takiego, jak odpowiedzialność karna za słowa jest pomysłem Złym, a konstytucyjne gwarancje wolności wyrażania swoich poglądów najwyraźniej albo są za słabe, albo nie są egzekwowane, skoro dochodzi do takich sytuacji. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 20-05-2011, 20:53
|
|
|
Forum Młodych PiS rusza do akcji
Liberalizm wszczepiony w korzenia to w ogóle nie jest. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-05-2011, 12:11
|
|
|
Widać tytuł najbogatszego Polaka nabył zasłużenie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|