Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:29
|
|
|
Z ciekawostek wyniesionych z uczelni:
Kojarzycie zapach wilgotnej ziemi po deszczu? To nie ziemia tak pachnie, to [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Promieniowce]promieniowce[/ur]
Ich kolonie wyhodowane na na agarze mają ten sam zapach choć z ziemią nic wspólnego nie miały. Osobiście to dziś sprawdzałem ;) |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:32
|
|
|
Pretty cool ale co to ma wspólnego z grami? |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:45
|
|
|
Luik napisał/a: | Ja tam jestem zachwycony umiejętnościami pilota, choć nie przeczę, że i szczęścia nie zabrakło. |
To nie szczęście
Coraz bardziej cieszę się, że dodałem tych fanatyków do czytnika RSS. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:47
|
|
|
Ja tam nie wiem co śmiesznego w tym, że ksiądz na pokładzie w takiej sytuacji udzielał rozgrzeszenia oraz modlił się o pomyślne lądowanie... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:51
|
|
|
Nic? |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:52
|
|
|
Nie ten temat, sorki. Miało być w ciekawostkach przeróżnych. Moderacja może to stąd wykopać tam? (a może jest opcja usuwania postów, której teraz jakoś nie widzę?) |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 02-11-2011, 22:57
|
|
|
Cóż, Twój post (zwłaszcza wzmianka o "fanatykach") ma jednak wydźwięk co najmniej ironiczny... ksiądz zrobił co do niego należało i tyle. Są również ludzie, którzy wierzą w to, że Bóg czuwa nad światem i pomaga nam w różnych sytuacjach (nie ujmując w czymkolwiek umiejętnościom samych ludzi, w tym przypadku pilota) i dziękują mu za to. Ani w jednym, ani w drugim nie widzę nic śmiesznego, czy choćby nadzwyczajnego. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-11-2011, 23:01
|
|
|
Modlitwa i rozgrzeszenia to chyba właśnie to co powinien robić ksiądz. Sama bym się pewnie zaczęła modlić w takiej sytuacji, a nie zdarza mi się to zbyt często. Niemniej relikwie... nie, jednak powstrzymam się od komentarza. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 02-11-2011, 23:03
|
|
|
Ironia =/= humor. To po pierwsze.
Po drugie, zauważ, że np. w ostatnim akapicie jest napisane "Znamy więc tajemnicę znakomitego lądowania Boeinga na Okęciu. Świetne umiejętności plus łaska Pańska dały znakomity efekt: (...)"
W co jak w co, ale w to, że łaska boska miała cokolwiek wspólnego z tym lądowaniem nie uwierzę. Jest to zwyczajne ujmowanie umiejętności pilota i gloryfikowanie zasług boskich. Ja niestety mam na ten temat nieco inne poglądy, ale to już nie jest temat na który zamierzam dyskutować. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 02-11-2011, 23:06
|
|
|
Jeśli chodzi o relikwie, to to jest po prostu tytuł rodem z tabloidu i tyle, takie trafiają się nawet w „poważnych” tytułach, jak Wyborcza, czy Rzepa, o portalach typu Onet, czy WP nawet nie wspominam. W artykule piszą przecież nie o relikwiach, a o modlitwie za wstawiennictwem i łasce bożej... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-11-2011, 10:04
|
|
|
Cytat: | W co jak w co, ale w to, że łaska boska miała cokolwiek wspólnego z tym lądowaniem nie uwierzę |
No właśnie, to jest kwestia wiary. A wiara i religia to kwestie indywidualnie pojmowane przez każdego i doprawdy nie wiem, czy jest dobry temat do żartów, zwłaszcza, gdy dotyczy sytuacji takiej jak powyższa. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-11-2011, 15:59
|
|
|
Albo to wy macie dziwne poczucie humoru, które sprawia, że postrzegacie mój post jako naśmiewanie się, albo to z moim jest coś nie tak, gdyż nic takiego w nim nie widzę.
Napiszę raz, wprost: ja się z niczego nie nabijam. Gdyby tak było, link umieściłbym w temacie z humorem, nie tutaj. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 03-11-2011, 18:38
|
|
|
O sprawach rodzinnych, opiece nad dziećmi i stereotypach w dzisiejszej Wyborczej (niestety na stronie tylko krótki fragment wywiadu stanowiącego część artykułu). Tekst mocny i niestety sporo wyjaśniający. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|