Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-02-2008, 18:08
|
|
|
http://youtube.com/watch?v=yWQPaBgkf5s - piosenka ze starego, koszmarnego "Pana Samochodzika" (bodajże "Niesamowity Dwór", ale mogę się mylić). Za to teledysk i taniec po prostu niszczą. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-02-2008, 08:57
|
|
|
Trzęsienie ziemi w Anglii
To naprawdę jest okropne uczucie... może trwało tylko kilka sekund... ale nie chce tego przeżywać jeszcze raz. Wszystko w okół zaczyna drżeć i sie poruszać, wydaje sie jakby naprawdę ziemia się osuwała spod nóg. Akurat byłam w kuchni < Co Lila robi w kuchni o 1 w nocy? >.
Na szczęście moje miasto jest dość daleko od epicentrum. W Epicentrum trzęsienie trwało prawie 10 sekund a nie jak podają Portale internetowe 3... u mnie wstrząs trwał około 5. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-02-2008, 18:08
|
|
|
Halo Arms Race.
Halo jak Halo, ale ten filmik bardzo ciekawy jest. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Amarth
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-03-2008, 20:58
|
|
|
Nie wiem, ilu ludzi widziało tę stronkę, ale tu nie była jeszcze wrzucana, a niewątpliwie jest godna uwagi:)
Moyashimon? |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-03-2008, 21:07
|
|
|
Ale to nie jest Moyashimon ;]. Chociaz te maskotki też istnieją i można je kupić... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-03-2008, 21:09
|
|
|
BOReK napisał/a: | Ale to nie jest Moyashimon ;] |
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, to tylko takie luźne skojarzenie na widok wyżej wymienionych pluszaków:) |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 05-03-2008, 20:03
|
|
|
O czarnych dziurach w skali mikro słyszałem, jednak o ile pamiętam, to są one kreowane juz od lat i jakoś nic się nie stało. Wiem, że to brzmi w stylu "a mój dziadek jeździ traktorem na trzech kółkach i jakoś żyje".
O "dziwadełkach" natomiast widziałem pseudodokument na Discovery już kilka razy i stek bzdur tam zawartych skutecznie mnie odstraszył od tej teorii. Może to kwestia przekładu, bo jak sie wsłuchiwałem w głos poza lektorem, to miało to więcej sensu. Ale i tak są to tylko spekulacje. Nie zapominajmy, że według teorii sprzed dwustu lat prędkość powyżej 80km/h miała być dla ludzi zabójcza ;]. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 05-03-2008, 22:04
|
|
|
Bez dowcipów... Wszystkie teoryjki o ryzyku związanym z pracą LHC to brednie nieuków. Energie wyzwalane w LHC to groszowe sprawy w porównaniu z tym, co dzieje się tu i ówdzie, a Wszechświat stoi niewzruszony. Myślę, że twórcy tych teorii za bardzo pochlebiają gatunkowi ludzkiemu - niszczyć planet to jeszcze długo nie będziemy umieli. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:27
|
|
|
Wśród młodych żabojadów zrobiono ankietę na najważniejsze postaci epoki rewolucji. I co? Wygrali Napoleon i La Fayette. Robespierre dostał jedynie 8% i jest w końcówce. Albo młode Francuzy generalnie olewają historię albo faktycznie nie są tak zlewicowane jak pokolenie ich rodziców (które Maksia wynosiło pod niebiosa). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:33
|
|
|
Przypominam, że bodaj 60% Francuzów to katolicy, z czego ok. połowa nie wierzy w Boga. Ja bym w ich ankiety nie wierzył specjalnie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|