Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 06-03-2012, 16:45
|
|
|
OK, czytam czytam i:
Czy wykorzystują ludzkie nerki do PRODUKCJI napoju, czy do BADANIA napoju?
Tak czuję niesmak nie zależne od odpowiedzi (chociaż, pierwsza rzecz to już kanibalizm)...
USA jest szalone jak chodzi o rynek -> Może tutaj powiem bardzo, ale to bardzo kontrowersyjne stwierdzenie, ale już wolałbym, żeby "resztki" po aborcji / przedwczesnym poronieniu poddawane były utylizacji, niż żeby wprowadzać je później w wtórny obieg... |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 06-03-2012, 17:03
|
|
|
Cytat: | "Wykorzystując odseparowane ludzkie receptory smakowe stworzyliśmy własny receptor smaku, w oparciu o analityczny system, umożliwiający biochemiczny lub elektroniczny odczyt niewłaściwych reakcji danego składnika aromatu z tym receptorem" |
Cytat: | Przyłączamy się do bojkotu napojów Pepsi! Nie będziemy spożywać produktów, które zawierają część nienarodzonych dzieci. Do diabła z Pepsi! |
Journalism FAIL |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-03-2012, 19:51
|
|
|
BOŻE, bo tylko do Ciebie mogę się zwrócić,
daj tym ludziom, którzy piszą takie bzdury, rozum i znajomość języków. Albo strzeż ich od Internetów. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 06-03-2012, 20:48
|
|
|
Ok, wszystko łądnie pięknie, tylko nadal nie wiem, czy przerzucić się na wodę, czy jednak pepsi jest nieszkodliwe? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-03-2012, 20:51
|
|
|
RepliForce napisał/a: | pepsi jest nieszkodliwe |
Zęby sobie zepsujesz. |
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-03-2012, 20:52
|
|
|
RepliForce napisał/a: | czy jednak pepsi jest nieszkodliwe? |
Pepsi zawsze było szkodliwe, przed czy po takowym odkryciu. Natomiast jak wiadomo gaz w małych ilościach dobrze robi na układ trawienny, rozgazowana kola jest dobra na mdłości, a kwas fosforowy w tymże napoju dobrze zwalcza rdze ^^
Zresztą, jakby ludzie wiedzieli co się znajduje we wszystkich spożywanych przez nich produktach to już dawno pewnie wszyscy żywiliby się piaskiem. Albo jakby wszyscy się przejmowali składem. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-03-2012, 21:42
|
|
|
RepliForce napisał/a: | pepsi jest nieszkodliwe? |
Pójdziesz do piekła za picie. Przerzuć się na herbatę.
A może to viral marketing, adresowany do metali? Wiecie, PIJEMY LUDZKIE PŁODY, MÓJ ULUBIONY SMAK TO KREW NIENARODZONYCH (light, oczywiście, trzeba dbać o linię).
Czekam na newsy o Coli produkowanej z krwi dziewic. Fronda potrafi. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-03-2012, 23:30
|
|
|
JJ napisał/a: | Czekam na newsy o Coli produkowanej z krwi dziewic. |
Zdobywanej klęcząc u źródła?
Ja tam protest popieram w całej rozciągłości. Niech bojkotują, niech spadnie znacząco popyt. Lubię pepsi, ale jest za droga i może wtedy stanieje... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-03-2012, 03:27
|
|
|
Koranona napisał/a: | a kwas fosforowy w tymże napoju dobrze zwalcza rdze ^^ |
Cola sprzedawana w Polsce niestety jest "chrzczona" i w przeciwieństwie do tej z Niemiec etc. do odrdzewiania się nie nadaje. :( |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-03-2012, 08:46
|
|
|
A skąd taki nius? W składzie krajowej coli również występuje i raczej powinien mieć podobne stężenie co w innych ze względu na jego rolę. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 07-03-2012, 09:31
|
|
|
Jeszcze gdzieś tak w 2003-2004 roku, systematycznie używałem Pepsi do odrdzewiania części mojego roweru i tenże napój spisywał się w tej roli wręcz wyśmienicie:)
BTW -> http://www.rockmetal.pl/wiesci.html?news_id=21583_Acid_Drinkers_chce_zdetronizowac_Gotye_na_Liscie_Przebojow_Trojki Kwasożłopy chcą wykorzystać social media jako darmową reklamę dla zespołu. Pomysł na prawdę ciekawy:) |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy"
Ostatnio zmieniony przez Dred dnia 07-03-2012, 09:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 07-03-2012, 09:34
|
|
|
Keii napisał/a: | Koranona napisał/a: | a kwas fosforowy w tymże napoju dobrze zwalcza rdze ^^ |
Cola sprzedawana w Polsce niestety jest "chrzczona" i w przeciwieństwie do tej z Niemiec etc. do odrdzewiania się nie nadaje. :( |
This. Plus niemiecka jest duża bardziej słodka. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
|