Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Crushmaker
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-07-2012, 16:06
|
|
|
Hmmm. Dodając dwa do dwóch można łatwo policzyć, że ludzie IQ jest zawsze równe 100 ^^
Fajne te statystyki. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-07-2012, 18:23
|
|
|
badanie zostało przeprowadzone na amerykanach, co samo przez się jest niewiarygodne dla reszty populacji. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-07-2012, 20:57
|
|
|
Fast and furious. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 12-07-2012, 21:16
|
|
|
Hahaha no baa, lowrider xp. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Crushmaker
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 18-07-2012, 10:13
|
|
|
Rewolucja - płatny dostęp w internetach!!! Ależ mnie zaskoczyli. Ciekawe co "nowego" wymyślą następnym razem i jak szybko nowe serwisy wypełnią lukę. :'D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-07-2012, 10:59
|
|
|
Niestety przy obecnym spadku popularności mediów papierowych tego typu serwisy niezbyt mają inne wyjście jak zmusić ludzi do płacenia za treści, które wrzucają na strony... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 18-07-2012, 11:35
|
|
|
Z racji tego iż dziennikarstwo internetowe budzi we mnie nie odparte porównanie z partyzantką jestem raczej spokojny. Do tego dodać można techniczne środki doboru treści wg życzeń użytkownika i strony typu 4chan w powierzchniowym internecie.
Oczywiście, deep web to zupełnie inna historia.
A bez filozofowania - zapłaci wąska grupa, która faktycznie potrzebuje dostępu do tych informacji. Internet nie znosi próżni, więc płatne serwisy zaraz zastąpią darmowe, wiszące dzięki reklamom. W tym świetle wzmianka w artykule iż w płatnych treściach może łaskawie wyrzucą reklamy troszkę śmieszy, tak przy okazji. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 18-07-2012, 11:37
|
|
|
Może raczej niech zmienią model biznesowy? Bo wprowadzając opłaty powinni zadać sobie pytanie - kto będzie na tyle dużym frajerem, by za to płacić?
Zwykle równie tani/drogi, a na pewno o wiele wygodniejszy (chyba że ktoś ma 10km do kiosku) jest zakup wydania papierowego. Później w razie czego wersją elektroniczną sobie mieszkania przed malowaniem nie wyłożysz. Do tego te same treści (tylko najwyżej w innej formie) na pewno znajdziesz gdzie indziej - to w końcu jest prasa, nie oprogramowanie.
Ja przykładowo unikam serwisów, gdzie się trzeba tylko logować by coś przeczytać, o płaceniu nie wspominając, bo wiem że gdzieś w sieci znajdę w zasadzie to samo (tylko spod innego pióra) za darmo. Jeśli nie znajdę to znaczy, że nie jest na tyle istotne, bym musiał to znać, albo muszę poczekać kilka dni. I dobrze wiem, że sam w tej postawie nie jestem. ;]
Poza tym, mówiąc wprost, co mnie obchodzą problemy wydawnictw? Niech kombinują, tylko że np. ja będę się często śmiał przy tym. ;D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:35
|
|
|
Gorzej, jeśli potrzebuje się jakiegoś starszego artykułu jako materiału do pracy naukowej czy czegoś i człowiek zostaje postawiony przed wyborem - tłuc się do biblioteki i szukać w archiwach albo zapłacić 2 zł etc. za dostęp do archiwum na stronie (jeśli Internet Time Machine etc. nie działają). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|