Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-10-2012, 16:36
|
|
|
Ale cały wywiad przyjemnie się czyta. Niewiele z niego wynika, ale jest fajnie ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-10-2012, 16:14
|
|
|
Ossolineum uratowane
Cytat: | - Do Ossolineum została przekazana ostatnia transza, tym samym zakończyłem proces. Przejęliśmy skutecznie całą serię Biblioteki Narodowej. Zdecydowałem, że znajdzie się ona na domenie publicznej - i to bardzo szybko - powiedział PAP minister. |
Pomysł szczytny, ale jestem ciekaw czy minister zdaje sobie sprawę, że polskie prawo nie pozwala na zrzeczenie się praw autorskich. A może ma jakiś pomysł, żeby to obejść? Cóż, zobaczymy. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 30-10-2012, 15:28
|
|
|
...a w czym konkretnie (poza może punktem pierwszym) są to poglądy prawicowe? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-10-2012, 20:45
|
|
|
Morg napisał/a: | Pomysł szczytny, ale jestem ciekaw czy minister zdaje sobie sprawę, że polskie prawo nie pozwala na zrzeczenie się praw autorskich. A może ma jakiś pomysł, żeby to obejść? | Słyszałem, że prawa ma objąć Biblioteka Narodowa, i ogłosić że będą one rozpowszechniane pod którąś licencją Creative Commons, co de facto równa się umieszczeniu w domenie publicznej. A zrzec, to się nie można praw osobistych przecież?
Keii napisał/a: | Disney kupuje Lucasfilm, a Epizod 7 Gwiezdnych Wojen jest planowany na 2015 rok. | Ooh boy.
Nie wiem czy się bać, czy cieszyć... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-10-2012, 21:01
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A zrzec, to się nie można praw osobistych przecież? |
W Polsce żadnych, z tym że majątkowe można przenieść na kogoś innego, względnie udzielać ludziom licencji. Zrzeczenia się przepisy natomiast nie przewidują i takie zrzeczenie się najpewniej byłoby po prostu prawnie nieskuteczne. Co by oznaczało, że taki autor, jakby się zrzekł, a potem by mu się odwidziało, mógłby stwierdzić, że on zmienia zdanie i teraz płaćcie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 31-10-2012, 22:20
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Keii napisał/a: | Disney kupuje Lucasfilm, a Epizod 7 Gwiezdnych Wojen jest planowany na 2015 rok. | Ooh boy.
Nie wiem czy się bać, czy cieszyć... |
Bać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-11-2012, 00:44
|
|
|
Scenariusz mają w sumie gotowy. Nazwą to rycerz nowej republiki i obsadzą Kyle-a Katarna jako główną postać :P Ale to tylko moje domysły. Od dawna wiadomo, że uniwers star wars jest wielowątkowy, chociaż Kyle-a by pewnie wiele osób chętnie zobaczyło. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-11-2012, 08:02
|
|
|
Eeeee tam, może być wesoło. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 01-11-2012, 09:38
|
|
|
kokodin napisał/a: | Scenariusz mają w sumie gotowy. Nazwą to rycerz nowej republiki i obsadzą Kyle-a Katarna jako główną postać :P Ale to tylko moje domysły. Od dawna wiadomo, że uniwers star wars jest wielowątkowy, chociaż Kyle-a by pewnie wiele osób chętnie zobaczyło. |
Zaraz po skończeniu drugiej trylogii Lucas mówił, że pracuje nad scenariuszem do kolejnej, która ma opowiadać o przygodach Hana Solo przed wydarzeniami ze starej trylogii. Oby jednak to nie przeszło, bo nie znam aktora który mógłby się dziś w Hana wcielić, a znając amerykanów, wrzuciliby jakiegoś Pattisona czy Efrona. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-11-2012, 11:29
|
|
|
Grisz - mowa o części 7-ej, więc chronologicznie powinna mieć akcję po drugiej trylogii, nie przed nią.
W Meksyku zombie apocalypse się już zaczęła...
EDIT= ... poprawka, w Meksyku zaczęła się Era Hiperborejska. Ciekawe jak bardzo wkurzy się Conan gdy zauważy, że policjanci zajumali mu miecz... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
Wysłany: 01-11-2012, 13:41
|
|
|