Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-05-2013, 12:58
|
|
|
Bońkiem zajmie się prokurator?
Żeby było śmieszniej, zgodnie z art. 34. § 2. statutu PZPN, "Odwołanie każdego członka Zarządu, Komisji Rewizyjnej lub każdego innego organu PZPN następuje w razie skazania danej osoby prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo (…) ścigane z oskarżenia publicznego". |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 04-05-2013, 10:57
|
|
|
Byle jakoś sensownie ustalili próg "dopuszczalnego podobieństwa"... Po zwykłym egzaminie się musiałem kiedyś tłumaczyć, bo zarzucono mi spisywanie słowo w słowo od koleżanki. Tylko że ona siedziała przede mną i co chwilę zerkała na moją pracę, a ja sam nigdy nie spisuję od ludzi (osobliwe poczucie wyższości). Jedynym sposobem było odpytanie nas obojga z zawartości pracy, wynik jest chyba oczywisty. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2013, 11:01
|
|
|
Niestety nie rozwiąże to problemu zlecania napisania pracy komuś innemu, co jest chyba równie dużym problemem, co plagiaty. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 04-05-2013, 11:43
|
|
|
Keii napisał/a: | Niestety nie rozwiąże to problemu zlecania napisania pracy komuś innemu, co jest chyba równie dużym problemem, co plagiaty. |
Po części nie, po części tak - znałem kiedyś dziewczynę, która w ten sposób dorabiała i spora część jej prac to były różnego rodzaju "kompilacje". Jasne, tym, którzy piszą na zlecenie fachowo to nie zaszkodzi. Niemniej, to krok w dobrą stronę, moim zdaniem. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-05-2013, 14:34
|
|
|
IMO jest jeszcze gorzej - niedawno Uważam Rze miało wielki cover o edukacji, oczywiście idący za daleko, ale diagnoza była poprawna: mamy system "edukacji", uważający siebie za bossssski, a nie służący niczemu poza produkowaniem ludzi z wielkim ego i oczekiwaniami, ale bez jakichkolwiek konkretnych, przydatnych kompetencji.
Zabawne jest, że jak uważniej przyjrzeć się wyjątkom od tej reguły, to widać wyraźnie że rzeczone wyjątki tak naprawdę zamiast co do joty spełniać wymagania, od początku traktowały system bardziej jako okazję do dowiedzenia się czegoś więcej.
UE tylko pogorszyło sprawę - za środki unijne głównie buduje się bizantyńskie "świątynie" z nowymi gabinetami dla rektorów i całej reszty... studenci? A kogo oni obchodzą... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 05-05-2013, 22:20
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Fajny amatorski filmik z husarią. |
Amatorski... Skoro to jest filmik amatorski, to jakim epitetem mogę z czystym sumieniem obrzucić "September eleven"? (Jeszcze się nie otrząsnęłam z szoku, który sama sobie zaserwowałam pół roku temu.) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 06-05-2013, 10:56
|
|
|
"Profesjonalnie spieprzony";P. Zresztą nie dziwota, robił go Włoch który jest chyba takim Uwe Boellem filmów historycznych. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 07-05-2013, 18:41
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Skąd się wzięły księżycowe króliki? |
Opowieść o tym motywie z rzucaniem królikiem w twarz księżycowi, była jedynym z nielicznych momentów w czasie studiów, kiedy zaczęłam się histerycznie śmiać na wykładzie. Ahh, wspaniałe czasy...
To może jeszcze do kompletu kalendarz, w którym można określić swoje azteckie imię i patronów? Cześć, jestem 13 Małpa O_O |
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Crushmaker