Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-05-2013, 21:22
|
|
|
Karać to karają... pijani rowerzyści trafiają do więzień. Tylko co to daje? Ano dokładnie nic. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-05-2013, 21:36
|
|
|
Daerian napisał/a: | powinni nie tylko karać, ale też w końcu wprowadzić odpowiednie dokumenty na możliwość jazdy rowerem w normalnym ruchu drogowym. |
Osoba chcąca jechać rowerem powinna mieć wykupione imienne OC na tę okazję - odpada problem rejestracji rowerów i podobne bzdury. Natomiast jeśli mają być papiery na rower, to najpierw niech będą na skuter... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-05-2013, 06:53
|
|
|
A będą też karać pieszych robiących sobie ze ścieżek rowerowych deptak? Kierowców zastawiających pasy dla rowerów? Będą budować ścieżki? Bo kurde, ja to bym chciała móc jeździć zgodnie z przepisami bez ciągłego powtarzania sobie w głowie "o Jezu Jezu Jezu zaraz zginę" |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 23-05-2013, 08:02
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | A będą też karać pieszych robiących sobie ze ścieżek rowerowych deptak? Kierowców zastawiających pasy dla rowerów? Będą budować ścieżki? Bo kurde, ja to bym chciała móc jeździć zgodnie z przepisami bez ciągłego powtarzania sobie w głowie "o Jezu Jezu Jezu zaraz zginę" |
Dokładnie. Jadąc rowerem częściej używam dzwonka niż przeciętny kierowca klaksonu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 23-05-2013, 08:52
|
|
|
Cytat: | Planeta Małp
Przeklejono do właściwego tematu. Caladan - z łaski swojej nie ćpaj tyle, nie dość, że ciężko Cię zrozumieć, to trzeba po Tobie sprzątać - Ysengrinn |
Panie Ysen jak coś piszesz to staraj nie obrażać drugiej osoby. Moderacji nie wypada nie zależnie na kogo natrafi. Nastepnym razem napisz" Nie wiem co w tym śmiesznego, ale z chęcią dowiedziałby się co. Prosiłbym o wyjaśnienie. Do tego czasu post idzie do innego tematu". Odrobine asertwności sie przyda. Swoją drogą każdy ma inne poczucie humoru. Mam dosyć spontaniczno-sytuacyjne i i trzeba mieć doze wyobrażni, aby je zrozumieć.;)
To tak na przyszłość. Mam nadzieje, że się poprawisz i żadnych pomówień nie będzie następnym razem. Ogólnie pewnie kiedyś pisałbym o danie przynajmniej tobie dania osta i pewnie zrobiłaby się chryja, ale na starośc człowiek robi się wyrozumiały.
Wyjaśnienie - wrzuciłeś tamten post do tematu o polityce. Światowej bodajże.
Być może zareagowałem za ostro, w takim wypadku przepraszam, co nie zmienia faktu, że jeśli nawet nie pamiętasz gdzie wrzucasz posty, to tylko potwierdza to nonszalanckie podejście do czasu współużytkowników forum. Tym bardziej, jeżeli post znalazł się tam celowo.
EOT - Ysengrinn |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-05-2013, 18:10
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | A będą też karać pieszych robiących sobie ze ścieżek rowerowych deptak? |
W audycji na temat słyszałem, że będą. Ze statystyk podanych przez stołeczną straż w maju ukarano za omawiane przewinienia parudziesięciu (chyba koło 45, nie pamiętam dokładnie) rowerzystów i siedmiu pieszych. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 25-05-2013, 11:39
|
|
|
Piękny flashmob :3 |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-05-2013, 18:53
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Wielka przyjaźń lwa i parówki. |
Była Wenus, a teraz będzie Bonedigger z Milo. (badum-tss) >] |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|