Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-07-2008, 20:09
|
|
|
A Gonik znowu nie dostała tantiem... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-07-2008, 14:30
|
|
|
http://uk.youtube.com/watch?v=X_wRDJ_WpsU - opening i ending do anime na bazie Final Fantasy VI.
...całość jest oczywiście żartem, ale gdybym o tym nie wiedział, to dałbym się nabrać jak nic. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-07-2008, 11:19
|
|
|
http://www.joemonster.org/art/9495/Tatuaz-jakiego-nigdy-jeszcze-nie-widziales
Tytuł artykułu mówi sam za siebie.
Rany boskie, nie sądziłam, że ktoś może aż tak samego siebie nienawidzić... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-07-2008, 11:49
|
|
|
Dlaczego od razu nienawidzić? Jedni widzą taki tatuaż jako szpetny, ale inni jako ozdobę, a jeszcze inni jako pewien fenomen (bo co trzeba mieć po kopułką, by się na takie coś zdecydować?). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 11-07-2008, 11:55
|
|
|
Borek. PRACA. Zastanów się teraz, kto i w jakiej branży takiego chłopaczka zatrudni. I pomyśl o tym, że tak ogromnego tatuażu nie da się usunąć. I o tym, że ludzie się starzeją. Tak, mnie się ten tatuaż podoba - widać, jak wiele pracy włożono w jego zaprojektowanie i wykonanie. Ale pomysł, że ktoś mógłby sobie coś takiego zrobić na całe życie jest... przerażający, tak to ujmę. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-07-2008, 12:19
|
|
|
No, do biura to go na pewno nie przyjmą, chociaż to też nie jest przesądzone. Tym niemniej jest cała masa różnych zajęć - myślisz, że jeśli będzie świetnie znał się na jakiejś dziedzinie i nie zawoła Bóg wie jakich pieniędzy za to, to będą się zastanawiać nad tatuażami? Jeśli będą, to pójdzie do konkurencji, proste... A na starość to będzie jego problem. W przyszłości też kto wie co mu to da - gdyby w razie wojny wpadł w ręce jakiegoś wesołego wrogiego oddziału, to może zamiast zabić tylko go poniżą (albo i nawet nie) i wypuszczą na wolność jako dziwoląga? Facet się wyróżnia i na pewno nikt nie podejdzie do niego jak do całej reszty. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:23
|
|
|
Cybernetyczny atak Rosji na Polskę?
Zna ktoś jakieś szczegóły wspomnianych ataków na Litwę i Estonię? Bo brzmi co najmniej ciekawie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 15-07-2008, 13:28
|
|
|
Mai_chan:
Cytat: | Ale pomysł, że ktoś mógłby sobie coś takiego zrobić na całe życie jest... przerażający, tak to ujmę. |
Z tego co wiem każdy tatuaż można usunąć... (ale jest to chyba droższe niż same tattoo...) A i może on nie ma zamiaru pracować xD przynajmniej nie tak typowo... |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 15-07-2008, 14:28
|
|
|
Blitzshuster, cytat ze strony centrum dermatologii laserowej, zajmującego się między innymi właśnie usuwaniem tatuaży:
Cytat: | Należy liczyć się z tym, że całkowite usunięcie barwnika może nie być możliwe, a skóra z całą pewnością nie będzie wyglądała tak gładko jak przed wykonaniem tatuażu. Proces usuwania tatuażu zawsze wiąże się z jego zamianą na bliznę. |
Naprawdę nic nie mam przeciwko tatuażom jako takim - mój brat ma tatuaż, takoż jego narzeczona, ja też swego czasu rozważałam, czy by sobie nie zrobić. Ale próby usunięcia tatuażu z tak ogromnej powierzchni skóry - w tym z tak delikatnych miejsc jak skóra twarzy - musi zakończyć się bliznami. Powiem szczerze - tak naprawdę słowa bym o gościu nie powiedziała, gdyby nie to, że wytatuował sobie twarz. W ten sposób zamknął sobie (na własną prośbę) drogę do bardzo wielu możliwości kariery. Bo zupełnie serio - ja nie jestem w stanie traktować takiego człowieka poważnie. Zarówno taki tatuaż jak i wywiad z nim przeprowadzony świadczą o tym, jak zakompleksionym i niedojrzałym jest człowiekiem. A osobiście uważam, że 1. kiedyś należy dorosnąć 2. z kompleksami należy walczyć, a nie je hołubić. A i myślenie nad konsekwencjami swoich czynów należy do umiejętności cenionych nie tylko przeze mnie. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 15:10
|
|
|
Dla tych, którzy mają pojęcie o historii najnowszej - http://www.sd.pl/ Toć to nekromancja czystej wody.
Żeby było śmieszniej, jest to ugrupowanie posiadające na chwilę obecną najwięcej nieruchomości ze wszystkich partii w Polsce. |
|
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 15-07-2008, 15:41
|
|
|
Mai-chan:
Cytat: | 2. z kompleksami należy walczyć, a nie je hołubić. |
No tak, ale niektórych jak się nie da przekształcić to można puścić luzem, moim zdaniem.
Cytat: |
i myślenie nad konsekwencjami swoich czynów należy do umiejętności cenionych nie tylko przeze mnie. |
Podstawą jest to odpowiedzialności wg mnie. Ale za lepszą uważam profilaktykę, więc nie ma o czym mówić, raczej;) |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-07-2008, 10:19
|
|
|
Ciekawostki lotnicze:
- jak NIE tankować w locie, choć to i do Humoru by się nadało,
- złośliwy zbiornik.
To kto chce latać? :D |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|