Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-09-2008, 15:52
|
|
|
... Obawiam się, że nie rozumiem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2008, 15:58
|
|
|
Robi się w tej chwili anime o drugiej wojnie światowej z bizonami w rolach poszczególnych krajów. Te dwa tutaj to Polska i Litwa, z czego Polska będzie chyba seme. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-09-2008, 17:57
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Robi się w tej chwili anime o drugiej wojnie światowej z bizonami w rolach poszczególnych krajów. Te dwa tutaj to Polska i Litwa, z czego Polska będzie chyba seme. | Nie no, kilka kobiet też tam chyba jest... Nawet w AMV była pokazana Białoruś w wersji Fighting Maido. Ale bizony to siła główna, fakt :)
Sam pomysł tej web mangi jest ciut głupi według mnie i nie rozumiem jej popularności. Na dodatek krajobizony są przedstawione strasznie stereotypowo... no ale. Bywa. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 02-09-2008, 22:46
|
|
|
Artykuł o serwisie Mechanical Turk, gdzie można wykonywać (albo zlecić) drobne prace za drobne pieniądze. Twórcy nazywają to "sztuczną sztuczną inteligencją" :D |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2008, 11:43
|
|
|
http://www.jpf.com.pl/ - JPF ogłosiło ankietę w sprawie nowych tytułów. Jest Nana, ale prowadzą jakieś bzdety. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:15
|
|
|
o! Ouran! o! Furuba.
Zagłosowałam już. I nie sądzę, żeby prowadziły "jakieś bzdety" (me prycha *prych*) |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:25
|
|
|
Zagłosowalem na Nausicee. Szkoda, że ta manga cieszy się takim słabym poparciem - jest krótka i znakomita jednocześnie. Śmiało mogę określić ją mianem jednego z najlepszych komiksów jakie w życiu czytałem.
Ouran? Cóż, wygląda na to że wygra, ale powiedzmy sobie szczerze - o ile anime było bardzo dobre, to manga jest niestety niczym więcej, jak przyzwoitym shoujo. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:31
|
|
|
Kiedyś może "Ouran" był przyzwoitym shoujo, ale ostatnie chaptery były dla mnie nudne po prostu. Za długo już to trwa, pomysły się kończą. Haruhi siedzi w tej pierwszej klasie liceum chyba już ze 2-3 lata. Rozwój uczuć głównych bohaterów ciągnie się jak flaki z olejem (Haruhi może być bardzo inteligentna, a Tamaki wiedzieć, co mówić kobietom, ale jeśli chodzi o nich samych, są strasznie tępi). Dlatego zagłosowałam na "Nanę". |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:43
|
|
|
Dla mnie wspominanie o tym tytule w ankiecie to jakaś paranoja. Od lat twierdzą, że w końcu to wydadzą, potem robią jedną ankietę, widzą, że mają poparcie, więc kombinują z licencją, odbijają się od muru, teraz znowu ankieta....
O ile szczerze jestem wdzięczny ICe et consortes za przekonanie mnie do tego anime, tak manga jest, powiedzmy sobie szczerze, sporo słabsza od anime. Leje się i wlecze powoli, kreska i oprawa nie robią takiego wrażenia jak w anime.
Po cichu liczę na Nanę, ale pewnie wygrają marne shojce czy shaman king. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:57
|
|
|
Dobra, mam 2 komputery, więc mogę oddać 2 głosy. Pierwszy poszedł na Ouran, z drugim na razie się wstrzymam - waham się między Naną a Fruits Basket (choć i tak mój głos nic nie zmieni...). |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-09-2008, 16:17
|
|
|
A ta ankieta nie jest przypadkiem wielokrotnego wyboru? Ja zaznaczyłem Nanę, Ourana i Furubę i głos poszedł bez przeszkód... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
cintra
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|