Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2009, 20:22
|
|
|
Kolejny news z cyklu o szaleństwach japońskich otaku - jak otaku dbają o czystość seiyū. Dżapońskim "fanom" musi się naprawdę nudzić. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-01-2010, 14:54
|
|
|
Może nie ciekawostka, ale ładne coś.
Filmy 2009ego roku w całkiem epickim, siedmiominutowym klipie. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-01-2010, 12:24
|
|
|
Zapłacił 330 tysięcy USD za stacje kosmiczną w grze
Co ciekawe: transakcja nie była taka głupia. Na stacji odbywa się handel, właściciel dostaje z niego procent, facet płacił kasą z gry. Co ciekawe pieniądze te są wymienialne na gotówkę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-01-2010, 12:35
|
|
|
Widać zapis o mitycznych 24 godzinach nie wystarczał...
Jak zobaczyłam tę formułkę na jakimś chomiku, to obstawiałam, że to nie ma żadnej mocy prawnej, ale że powołują się na nieistniejącą ustawę to by mi do głowy nie przyszło. |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-01-2010, 12:50
|
|
|
Cóż, trafiłem na to ostatnio w regulaminie pewnego forum przy okazji zajmowania się plagiatami recenzji. Ot, zwykła, mająca w zamierzeniu odstraszać niedouczonych, formułka bez żadnej mocy prawnej. Administracja nawet nie próbowała się tym zasłaniać, co znaczy, że sami w nią nie wierzyli. Co oszywiście nie znaczy, że tak jest ze wszystkimi - ba, założę się że większość to zamieszczających w to wierzy (i przy okazji, świadomie lub nie, twierdzi że Bill Clinton miał moc ustanawiania prawa międzynarodowego...) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:10
|
|
|
Star Wars w stylu mangi. I co? To pewnie bubel - okładka przerobiona przez kogoś z nudów. Nie mniej komentarze mnie zainteresowały. EDIT To istnieje. Tak samo jak istnieje Lego Star Wars. Myślę, że SW było wielokrotnie reinterpretowane i parodiowane. Nie wiem co w tym takiego strasznego, że jest manga. Nie trzeba jej czytać jak się nie chce.
RepliForce napisał/a: | Japończycy kochają nas. |
Przepraszam, ale co to ma do rzeczy? Ja się nie czuje ani trochę kochana przez nich (i odpowiada mi to).
RepliForce napisał/a: | "Czemu obrażacie Historię?" |
Bo to ladacznica sypiajaca ze zwycięzcami? I co ma wspólnego Star Wars z Historią (przez duże H)? |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
Ostatnio zmieniony przez Tren dnia 12-01-2010, 21:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:12
|
|
|
Tren - manga Star Wars jak najbardziej istnieje, nawet widziałam kiedyś w sklepie (było to wprawdzie ze sto lat temu, ale było.) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:33
|
|
|
Tren napisał/a: | I co ma wspólnego Star Wars z Historią |
Nienawidzę cynizmu prosto w twarz, albo owijanego w bawełnę
A no to ma, moja droga, że jak sobie przypomnę, jak Tata mi opowiadał, że chodził 4 razy na Star Warsy do kina, albo jak bawiłem się na podwórku, że jestem Obi-wanem Kenobim, to mnie serce ściska, że siądzie taki japoniec, i z klasyki, na której będą się chowały pokolenia, zrobi za przeproszeniem shit na kółkach. Gry: Ok. Książki z dodatkowymi opowieściami: Ok. Ale manga? WTF is that?
No, ale trzeba przyznać jedno- Jakby nie patrzył, obecny zestawik mi się podoba i mnie satysfakcjonuje. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:41
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Tren napisał/a: | I co ma wspólnego Star Wars z Historią |
Nienawidzę cynizmu prosto w twarz, albo owijanego w bawełnę |
To cię zawiodę, bo to nie był cynizm. Ja jestem szczerze zaintrygowana i chciałabym usłyszeć o tym powiązaniu.
I chociaż nie byłam aż taką fanką to w młodości też bardzo lubiłam Star Wars. Ale od tego czasu widziałam tyle żartów z tego tytułu, że tego typu rzeczy mnie nie ruszają. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:45
|
|
|
Cytat: | A no to ma, moja droga, że jak sobie przypomnę, jak Tata mi opowiadał, że chodził 4 razy na Star Warsy do kina, albo jak bawiłem się na podwórku, że jestem Obi-wanem Kenobim, to mnie serce ściska, że siądzie taki japoniec, i z klasyki, na której będą się chowały pokolenia, zrobi za przeproszeniem shit na kółkach. Gry: Ok. Książki z dodatkowymi opowieściami: Ok. Ale manga? WTF is that? |
Repli luz, zachód też często gwałci i robi pieniądze na ikonach wschodu np: Dragonball i pewnie w niedalekiej przyszłości Death Note. Poza tym ta manga jest aż tak zła? |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 12-01-2010, 21:54
|
|
|
No dobra, ale to irytujące, takie pchanie czegoś na siłę. Weźmy taką mangę Kingdom Hearts. Przecież to jest robione na siłę, żeby Tetsuya, gdy skończy serię, mógł jeszcze trzepać kasę z Anime. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|