Rozważania nad atrakcyjnością różnych dziedzin sportowych |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-06-2008, 12:40
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Ja na przykład oglądam czasem snookera, co dla innych może być koszmarnie nudne... |
Może lekko nudnawe, ale ma swój klimat. Fajne jest to wyczekiwanie na następny ruch przeciwnka.
BOReK napisał/a: | Bo snooker, wbrew pozorom, jest grą bardzo trudną. Trzeba mieć świetną koordynację ręka-oko, a do tego umieć przewidywać skutki posunięć swoich i przeciwnika na kilka (-naście) uderzeń naprzód. Takie bardziej zręcznościowe szachy. No i trzeba umieć liczyć. ^^ |
Raz zdarzyło mi się zagrać. Naprawdę trudno trafić w bilę:). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2008, 12:42
|
|
|
Potwierdzam. Znajomy miał stół w domu i czasem grywałem. Trudna gra. |
|
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 02-06-2008, 12:55
|
|
|
BOReK:
Cytat: | Od czasu do czasu przypominam sobie, że ciekawe może być sumo. |
Nono, tylko, że to co my oglądamy to jest ekstra-skrót od całej pojedynczej walki, która z rytuałem trwa chyba z 15 minut... |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 02-06-2008, 13:41
|
|
|
Tak właściwie to ten rytuał trwa najwyżej około trzech minut i owszem, pokazują go. Niektóre walki są co prawda błyskawiczne i o wiele krótsze niż rozpoczęcie, ale zdarzają się epickie zmagania z wieloma nagłymi zwrotami akcji. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 02-06-2008, 22:15
|
|
|
BOReK, powaga o.o? W sumie nie mam za bardzo gdzie oglądać sumo... eurosport ni mam, ale jak kiedyś oglądałem... to to było nawet ciekawe, ale tych setek zwrotów akcji i ogólnie długiej walki... nie zauważyłem xD. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 02-06-2008, 22:34
|
|
|
Tak oglądałeś. Takie walki nie zdarzają się często, zwykle któremuś zawodnikowi sprzyja szczęście albo jest zbyt zręczny dla przeciwnika - wtedy kilka sekund i jest po zawodach. Ale jak się trafi dwóch zbliżonych techniką i poziomem, to może być różnie. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
blitzshuster
nikopol
|
Wysłany: 03-06-2008, 11:34
|
|
|
Ale to, że tylko trzy minuty to nie wierzę. Pamiętam, że kiedyś na Eurosporcie komentator wspominał o 15 min., no ale może źle mnie memorka informuje. Najbardziej w sumo lubie jak już na starcie, któryś się przewraca albo się zderzają głowami. |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 11-06-2008, 20:59
|
|
|
Ja osobiście wolę sama grać aniżeli oglądać :p Na pierwszym miejscu jest koszykówka, a później to już bez szczególnych wyróżnień: siatkówka, tenis, ping pong, piłka nożna, badminton ;) Co do oglądania, to teraz emocjonuję się EURO 2008 xD |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 13-06-2008, 07:16
|
|
|
Cytat: | Ja osobiście wolę sama grać aniżeli oglądać |
Mam tak samo jak Ty
Ale wielkich meczy piłkarskich nie przepuszczam - żylem tym sportem kiedyś, wszystko bylo wtedy podporządkowane temu żeby grać i ćwiczyć, nie mogę się z tej miłości wyleczyć :) |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
|