Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czas spędzany przed komputerem |
Ile godzin dziennie spędzasz przed komputerem? |
1-2 |
|
0% |
[ 0 ] |
3-4 |
|
15% |
[ 10 ] |
5-6 |
|
22% |
[ 15 ] |
7-8 |
|
18% |
[ 12 ] |
9 i więcej |
|
43% |
[ 29 ] |
|
Głosowań: 66 |
Wszystkich Głosów: 66 |
|
|
|
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-01-2009, 13:48
|
|
|
9 i więcej.
Taka praca.
Poza tym, komputery (tak, liczba mnoga) chodzą często-gęsto niemal całą dobę z kilkugodzinnymi przerwami... głównie dlatego, że nie chce mi się bawić w startowanie kiedy trzeba coś sprawdzić. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-01-2009, 14:02
|
|
|
Ponieważ pracuję przy kompie, 9 i więcej |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 11-06-2009, 15:38
|
|
|
No, będzie 3-4, co prawda moim rekordem było "Siedziałaś przy kompie siedem godzin (z przerwami), dziecko!" ale zwykle tak to mniej wiecej wygląda. Trzeba w koncu popatreć, co się na Tanuku zmieniło, GG już i tak olewam, no, posłuchac muzyki itepe.... Boże, już nie pamiętam. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 11-06-2009, 17:31
|
|
|
Średnio wyjdzie 7-8. Są dni, że włączam na godzinkę. Są takie, że na kilkanaście.
Mój komputer służy mi jako radio, czytelnia, telewizor, kino domowe, źródło informacji, miejsce gdzie robię zakupy i sposób komunikacji z resztą świata. To już nie to co kiedyś gdzie komputer działał zawsze, coś się ściągało i tylko resetowało się raz na tydzień gdy zaczynał zamulać, ale dalej zabiera mi dużo czasu. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
R2D2
|
Wysłany: 12-06-2009, 23:42
|
|
|
Aktualnie ciesze się wakacjami, więc siedzę do oporu ;). |
_________________ Knights Who Say Ni!
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 13-06-2009, 19:44
|
|
|
mam ponad 9h bo pracuje przy pc, aczkowliek są i dni gdy go wcale nie dotkę oczywiście. W każydm razie i tak jestem uzalezniony (a w przypadku odcięcia od neta wyczyniam rzeczy o których tu pisac pewnie nie wolno). |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 15-06-2009, 21:41
|
|
|
Hmm, biorąc pod uwagę, że komputer i sieć to moje źródło ukochanego hobby (anime, mangi), rozrywki (gry SP no i MMO [WoW, Lineage 2, Archlord), informacji, zakupów, nauki, rozmów, korespondencji, kultury (filmy, muzyka), prasy, od dłuższego czasu książek (trzeba się tylko przyzwyczaić), ogólnie potęgi Internetu, "zdobywania" różnych rzeczy poprzez tą potęgę (ech, regulamin) to jest to około średnio 12-13 godzin, a sięga nawet 20, szczególnie w dni wolne jak nie ma z kim "robić różnych rzeczy", bo snu jak nie muszę wstać do szkoły to potrzebuję ze 3 godziny, max 4. Do tego jeśli doliczyć, że czasem laptop jedzie ze mną na uczelnię to....cóż. Zdarzało się też 24h jak się rajdy robiło w domu :D :D :D.
Ogólnie jestem absolutnym dzieckiem cybernetyzacji i plagi XXI wieku. Wiem, że jestem uzależniony, ale, do diabła, cholernie mi z tym dobrze :)
PS. Teraz mniej bo sesja idzie, ale jeszcze 3 tygodnie i wracam na wszystko na pełnym powerze :P |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-06-2009, 09:58
|
|
|
Coś koło 5-6 z przekroju całego tygodnia. Choć to wygląda tak, że wpada mi dzień gdy tylko "przelecę" przez kilka stron w 10 minut, a z kolei w inny posiedzę przy nim ładnych kilka godzin.
btw. Mitsu - to już chyba mój tryb życia dzień-bez-piwa-to-dzień-stracony jest zdrowszy na dłuższą metę... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 16-06-2009, 10:22
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Ogólnie jestem absolutnym dzieckiem cybernetyzacji i plagi XXI wieku. Wiem, że jestem uzależniony, ale, do diabła, cholernie mi z tym dobrze :) |
ja też, ale widzę, że nie w tak chorym stopniu jak Ty oO spać 4h byle tylko odpalić szybciej pc i nabić level w mmo to już epic fail. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-06-2009, 15:32
|
|
|
Spokojnie, dostanie pracę i skończy się rumakowanie. Wiem z autopsji.
U mnie to jest teraz średnio około 6 godzin, jeśli nie pracuję, zdecydowanie więcej, jeśli pracuję (mam na stanowisku dwa komputery, trzy monitory i podgląd na radar). Jak dobrze, że firma nam refunduje okulary... X_x |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-06-2009, 15:42
|
|
|
Oj dużo czasu spędzam przed komputerem, a ponieważ sesja w pełni, jeszcze więcej (czyli co by tu robić, byle tylko się nie uczyć). A tak zupełnie na poważnie, w pracy mam jeden komputer, stary i bez internetu, inna sprawa, że nie mam czasu/ nie muszę z niego korzystać. W domu komputer chodzi i chodzi, ale często jest tak, że tylko po to żebym mogła sobie włączyć muzykę. Ogólnie, dla własnego dobra powinnam siedzieć nieco mniej, ale jakoś tragicznie nie jest. |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 16-06-2009, 18:05
|
|
|
Cytat: | ja też, ale widzę, że nie w tak chorym stopniu jak Ty oO spać 4h byle tylko odpalić szybciej pc i nabić level w mmo to już epic fail. |
Heh, ale ja napisałem "bo snu jak nie muszę wstać do szkoły to potrzebuję ze 3 godziny, max 4." Więc nie, że wstaję by nabijać lvl (zresztą w MMO gram 2-3 godz najwyżej, bo większość to raczej anime leci lub książki czytam, jak akurat na kompie je mam), tylko, że po prostu jestem wtedy wyspany, jak nie miałem jakiegoś wcześniej ciężkiego dnia. Oczywiście lubię pospać dłużej, ale jak się budzisz i nie możesz zasnąć to cóż, albo się wstaje, albo leni w łóżku :). A w dni wolne "sięga nawet 20", no bo czasem się tak zdarza. Zrób taki maraton Gwiezdnych Wojen z kumplami w weekend + oglądnij serie anime a później posłuchaj 3 nowych płyt Dir en grey + fora, normalne czynności na necie itp. :). Więc się nie dziw tak :)
Cytat: | W domu komputer chodzi i chodzi |
No, u mnie czasem chodzi 64h bo różne rzeczy się na nim robią, nawet jak mnie nie ma, lub go nie używam "na bieżąco".
Taka plaga. Ciekawi mnie jak pokolenie moich pociech będzie funkcjonowało. Biorąc pod uwagę jak technologia szybko idzie. Hm...
Cytat: | btw. Mitsu - to już chyba mój tryb życia dzień-bez-piwa-to-dzień-stracony jest zdrowszy na dłuższą metę.. |
Hehe, całkiem możliwe. Choć lepsza zasada: tydzień bez-kameralnego-spotkania-przy-vodce-to tydzień stracony :). Ech, zresztą, jako, że ja na uczelnię samochodem jeżdżę codziennie to nie mogę tak piwka pić, a samemu to sensu nie ma :)
Cytat: | Spokojnie, dostanie pracę i skończy się rumakowanie. |
Zgadzam się :). Ale na razie jako, że nie mam, to korzystam :). |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
BoginiMarzeń
Marzycielka
|
Wysłany: 23-07-2010, 18:45
|
|
|
Ostatnio dośc długo siedze przed komputerem, jakies 4-6 godzin ;) ale zazwyczaj siedze na forach a przede wszystkim na swoim ;) |
_________________ www.nasze-marzenia.eu Forum marzycieli
Wejdź i się zarejestruj ;) Warto ;) To jedyne takie forum w sieci :) Na forum wystartował nabór na moderatora, więc zapraszam bardziej gorąco :) |
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:17
|
|
|
Teraz w wakacje siedzę tak z 5-6 godzin (chociaż nie wiem, cały dzień komputer jest włączony prawie, a ja tam co jakiś czas zaglądam). A tak w normalny czas to tak od 2 do 4 godzin. |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 23-07-2010, 21:34
|
|
|
Od tygodnia pracuję. W związku z tym siedzę maksymalnie 1h przy dobrych wiatrach. Średnio siedzę 20 minut z racji totalnego znudzenia internetem. W sumie to normalne w wakacje. Co roku tak jest.
W roku szkolnym 1-3h. Chyba, że coś przykuje szczególnie moją uwagę to może być dłużej. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|