Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-01-2010, 19:30
|
|
|
Single wychodzą dopiero 17 i 24 lutego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:12
|
|
|
Kto mi powie :
Przeszedłem Kingdom Hearts 358/02 days. Powinienem mieć możliwość zakupu "Retrun of The king", ale tego przedmiotu nie ma w sklepie. Dlaczego? Czy to jest tylko w Japońskiej wersji?
I jak zdobyć w w/w grze New Game + |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:20
|
|
|
Przejdź wszystkie misje, żeby zdobyć item.
W 358/2 Days nie ma New Game+.
Na litość, naucz się korzystać z gamefaqs, to największy zbiór opisów/sekretów/odpowiedzi na pytania dotyczące gier w internecie. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:21
|
|
|
Keii napisał/a: | Przejdź wszystkie misje, żeby zdobyć item. |
No przeszedłem całą grę. A przedmiotu dalej nie widać. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:23
|
|
|
Cytat: | You can tell if you've beaten the mission by looking at the "Done" on the hollow-mission menu. If its not there you still need to beat it. If it's white that means you didn't fill up the mission gauge. if its yellow your all set. |
Cytat: | Every single mission, even the optional ones, need to have the bare minimum completed (goal is in silver). |
Cytat: | If you didn't unlock optional missions, you have to go back through the holo-missions and complete them. They will all be available now. |
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:27
|
|
|
Czyli muszę przejść jeszcze raz grę, czy co?
Bo z tego wynika, że były jakieś ukryte misje. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 17-01-2010, 16:51
|
|
|
Pod recenzją do Kodome no Jikan wywiązała się mała dyskusja dotycząca błędu w recenzji, więc proszę o radę.
W świadomości miałem informację, że dzieci w Japonii zaczynają edukację w wieku lat sześciu. W momencie pisania recenzji szukałem danych na ten temat w celu ich weryfikacji (nie pamiętam czy wiek nie był przypadkiem podawany w trakcie trwania anime, co zwraca uwagę na kwestię subów).
Wikipedia zawiera taką fajną tabelkę, z której korzystałem (a która zmieniła moje przeświadczenie), ale po bliższej analizie zauważyłem, że w tekście jest napisane jednak coś innego. O tutaj.
W recenzji napisałem o trzecioklasistach w wieku dziesięciu lat. Jak więc jest naprawdę? Czy ja czegoś nie przyuważyłem, czy po prostu w tabeli jest błąd?
Proszę o pomoc w tej kwestii, bo nie wiem czy nie warto poprawić treści recenzji. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-01-2010, 17:00
|
|
|
@RepliForce:
Cytat: | You can tell if you've beaten the mission by looking at the "Done" on the hollow-mission menu. If its not there you still need to beat it. If it's white that means you didn't fill up the mission gauge. if its yellow your all set. |
Tam to się robi. Czemu sam nie poszukasz tych informacji nie mam pojęcia, byłoby dużo szybciej. |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 17-01-2010, 17:31
|
|
|
Paweł napisał/a: | W świadomości miałem informację, że dzieci w Japonii zaczynają edukację w wieku lat sześciu. |
Paweł, tak, dzieciaki w Japoni zaczynają naukę w szkole podstawowej w wieku 6 lat . Nawet tak sensei na japońskim mówił, z tego co pamiętam. A tutaj masz źródła:
Raz
Dwa
I w sumie 2,5 bo rozszerzone 2
Także 6-11/12 jest podstawówka. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 17-01-2010, 19:34
|
|
|
OK, ale wolałem publicznie zapytać, bo już naprawdę się zastanawiałem, czy czegoś nie przeoczyłem (jakaś zerówka czy coś w tym rodzaju). Niestety, Wikipedia bywa zawodna (a nawet niektórzy moi wykładowcy się na nią powołują, co dosyć znacząco mnie irytuje). Zatem błąd trzeba poprawić.
Dzięki za odpowiedź! |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-01-2010, 17:47
|
|
|
Pytania w związku z niedawną reinstalacją Windows XP Home.
1. Czy istnieje możliwość przywrócenia rozdzielczości 1366x768 bez kolejnej reinstalacji? Bo teraz trochę dziwnie to wszystko wygląda, rozciągnięte jakieś (ustawiło mi na 1024x768 - to maksymalna dostępna rozdzielczość).
2. Dlaczego teraz, gdy nie mam antywirusa, skype'a, dodatkowego motywu graficznego, słowem - mam dużo wolnego RAMu, mam wrażenie, że laptop muli się bardziej, niż gdy to wszystko było zainstalowane? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-01-2010, 18:20
|
|
|
korsarz napisał/a: | 1. Czy istnieje możliwość przywrócenia rozdzielczości 1366x768 bez kolejnej reinstalacji? Bo teraz trochę dziwnie to wszystko wygląda, rozciągnięte jakieś (ustawiło mi na 1024x768 - to maksymalna dostępna rozdzielczość). | Musisz ściągnąć i zainstalować aktualne (najnowsze jakie znajdziesz) sterowniki do grafiki. To powinno rozwiązać problem i odblokować brakujące rozdzielczości. Ogólnie, instalacja kompletu sterowników do laptopa powinna załatwić też część z innych problemów (w tym takie, których jeszcze nie wykryłeś). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 22-01-2010, 20:55
|
|
|
Mam problem z PCetem
Dodałem do komputera nową kartę graficzną. Jednak, gdy zainstalowałem sterowniki, komputer zaczął się mulić, i odstawiać dziwne szopki <odłączać internet na przykład>. Teraz zainstalowałem ponownie sterownik i muli się jeszcze gorzej. Wie ktoś, co mogę zrobić? |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 22-01-2010, 20:59
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Dodałem do komputera nową kartę graficzną. Jednak, gdy zainstalowałem sterowniki, komputer zaczął się mulić, i odstawiać dziwne szopki <odłączać internet na przykład>. Teraz zainstalowałem ponownie sterownik i muli się jeszcze gorzej. Wie ktoś, co mogę zrobić? |
Zainstalować inny sterownik? |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 22-01-2010, 21:04
|
|
|
Ano, zwykle rozwiązuje sprawę. Najpierw najlepiej spróbować najnowszy, potem o jeden starszy. Wszystko dostępne na stronie producenta karty. |
|
|
|
|
|
|