Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-05-2010, 21:10
|
|
|
Ech...
Echu, gdybyś próbowała posłuchać dobrych rad, których ci się udziela, z pewnością wyszłoby ci to na zdrowie.
Wpisz "przyczyny klęski Waterloo" w google? Pierwszy link prowadzi do strony, na której masz już kilka zdań na ten temat. Moim zdaniem sensownie byłoby jednak przeczytać trochę bełkotu, na przykład opis całej bitwy, ale co ja tam wiem... |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 08-05-2010, 22:06
|
|
|
Więc ja zapytam o coś, kończąc poprzedni temat.
Otóż... Mam problem. Wkurzający problem.
Zawsze, gdy podłączę telefon do komputera, nie ważne jaki, mój SE, Nokia brata... Myszka się wyłącza. Bezprzewodowy Logitech, nie wiem jaki model.
Google nic nie pomogą. Brat szukał. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-05-2010, 22:24
|
|
|
Sprawdzałaś czy masz to samo gdy odłączysz np. pendrive'a?
Zaktualizuj sterowniki od myszki (Logitech SetPoint 6.0), poszukaj też czy nie ma nowszych od płyty głównej, aktualizacji do Windowsa oraz nowszej wersji BIOSu. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 09-05-2010, 13:20
|
|
|
Z pendrive'm to samo, z cyfrówką też.
Sterowniki najnowsze mam, ściągnęłam po reinstalacji windowsa, z resztą też powinno być w porządku. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-05-2010, 15:35
|
|
|
Jeśli to nie sterowniki ani stara wersja BIOSu, oraz jeśli reinstalacja systemu nie pomaga (i dzieje się to nawet na czystym), to winna może być sama płyta główna.
Można by sprawdzić czy problem występuje też na jakimś linuksie w wersji LiveCD, np. Ubuntu. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 09-05-2010, 19:12
|
|
|
Nie sądzę by to była wina tego.
Zaczęło się to właśnie kiedy kupiłam nową myszkę. Z poprzednią było wszystko w porządku.
A sterowniki najnowsze są na pewno. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-05-2010, 16:46
|
|
|
Regulamin
Cytat: | 2. Zakazane jest szpanowanie znajomością i umiejętnością wykorzystania wszelkiego rodzaju używek typu alkohol lub narkotyki – zarówno twarde, jak i miękkie. Takie posty będą usuwane w najkrótszym możliwym czasie. |
Mnie interesuję i nie zamierzam się kłocić czy ten podpunkt jest mądry czy nie. Każdy może wymyślać swoje reguły w swoim domku. Potrzebuje konkretnej odpowiedzi. Czasem widzę, że w postach przewija się posty nawiązujące do alkoholu . Mianowicie chce stworzyć przykładowy temat "Jakie trunki lubią pić użytkownicy Tanuka". Mówię Topik nie polegałby na chwaleniu się , ani sposobach wykorzystywania alkoholi, a koncentrował się upodobaniach smakowych. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-05-2010, 19:41
|
|
|
Caladan napisał/a: | Regulamin
Cytat: | 2. Zakazane jest szpanowanie znajomością i umiejętnością wykorzystania wszelkiego rodzaju używek typu alkohol lub narkotyki – zarówno twarde, jak i miękkie. Takie posty będą usuwane w najkrótszym możliwym czasie. |
Mnie interesuję i nie zamierzam się kłocić czy ten podpunkt jest mądry czy nie. Każdy może wymyślać swoje reguły w swoim domku. Potrzebuje konkretnej odpowiedzi. Czasem widzę, że w postach przewija się posty nawiązujące do alkoholu . Mianowicie chce stworzyć przykładowy temat "Jakie trunki lubią pić użytkownicy Tanuka". Mówię Topik nie polegałby na chwaleniu się , ani sposobach wykorzystywania alkoholi, a koncentrował się upodobaniach smakowych. |
Warunkowo można utworzyć taki temat, jednak pozostanie on pod baczną obserwacją moderacji. Jeśli uznamy, że posunął się za daleko, zamkniemy bez konsultacji.
Moderacja
|
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-05-2010, 17:13
|
|
|
Mamy w mieszkaniu dość irytujący problem.
Mianowicie podłogi w pokojach pokryte są dywano-wykładziną. W jednym z pokoi zrobiła się plama - nikt nie wie skąd się tam wzięła. I chociaż najbardziej prawdopodobne wydaje się, że ktoś wylał coś, winnych nie ma.
W czym problem. Plama jest sobie na podłodze już chyba drugi albo trzeci tydzień i nie ma zamiaru schnąć. Dodatkowo, jeśli w pokoju stoi pranie lub na dworze jest wilgotno, zdaje się wchłaniać wilgoć. Właściciel zarzeka się, że w tym miejscu na podłodze ani w pobliskich ścianach nie biegną żadne rury, więc pęknięcie takowej odpada jako powód.
Próba wysuszenia plamy żelazkiem skończyła się dużym smrodem i koniecznością doczyszczania tegoż urządzenia, bo spód był cały czarny. Dodam, że mieszkanie to kamienica (wysoki sufit), a przy podłodze jest dość chłodno bo mieszkamy na parterze i pod nami jest tylko nieogrzewana piwnica.
Ktoś ma jakiś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem?
Jeśli tl;dr, wersja skrócona - na podłodze jest plama, która nie chce wyschnąć. Co robić? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-05-2010, 20:22
|
|
|
Keii napisał/a: |
Próba wysuszenia plamy żelazkiem skończyła się dużym smrodem i koniecznością doczyszczania tegoż urządzenia, bo spód był cały czarny. |
Nie to żebym zbyt często prasował, ale może ustawić żelazko na niższą temperaturę i nie przytykać bezpośrednio do wykładziny, a przez jakąś bawełnianą tkaninę? |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2010, 20:48
|
|
|
Kup Vanish, albo podobny środek, wyszoruj plamę (w gumowych rękawicach) aż do jej zniknięcia i wysusz suszarką (jak nie masz to pożycz od sąsiada). Jeśli plama pojawi się ponownie to poważnie porozmawiaj z właścicielem. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 26-05-2010, 19:44
|
|
|
Jest znana jakaś Data Premiery SW: The old republic? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-05-2010, 20:03
|
|
|
Przy dobrych wiatrach 2011. Google nie boli. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 28-05-2010, 19:14
|
|
|
Wpisywałem po polsku :P |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-05-2010, 21:17
|
|
|
Pomocy! Co to jest za rasa kota - klik i klik ? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
|