Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 05-06-2011, 17:50
|
|
|
Cytat: | a Agon używałaś chyba gdzieś w Multiświecie, jeżeli mnie pamięć nie myli?
|
Nope, ale może kojarzysz go z mojego profilu figurkowego na Tsuki Board, do którego linka podrzucałam w temacie o figurkach.
No to jak przestanę być Emo Pony, tycnę Cracka. Założę jakiś BRS-owy komplecik, wstawię sobie Urufu do tytułu, i jakoś to będzie ^^'' Na Tanuku też poproszę o zmianę nicka. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:52
|
|
|
Jeśli chcesz ominąć łańcuszek redakcyjny - z tym też do mnie. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:51
|
|
|
Urufu napisał/a: | Zastanawiam się, czy zmiana nicka na forum jest dobrym pomysłem?
Chciałabym zmienić na nick, którym posługuję się na większości stron i w realu, ale nie wiem, czy zmiana po 3 latach będzie taka dobra, znaczy, czy ludzie będą kojarzyć, że ja to ja :P |
Ale chcesz zmienić nick tylko po to, żeby wszędzie mieć taki sam?
Myślę, że dla stałych forumowiczów i tak będziesz Urufu, nawet po zmianie nicka. Poza tym jest moim zdaniem ładniejszy od Agon. No ale Twoja wola, rób jak uważasz :) |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:20
|
|
|
Mononoke napisał/a: | Ale chcesz zmienić nick tylko po to, żeby wszędzie mieć taki sam?
Myślę, że dla stałych forumowiczów i tak będziesz Urufu, nawet po zmianie nicka. Poza tym jest moim zdaniem ładniejszy od Agon. No ale Twoja wola, rób jak uważasz :) |
Signed. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:19
|
|
|
Mononoke napisał/a: | Ale chcesz zmienić nick tylko po to, żeby wszędzie mieć taki sam? |
Poniekąd. No i z tamtym nickiem czuję się bardziej związana. Jako Urufu jestem tylko na Kotatsu i Tanuki.
Ale bu! Teraz mam przez Was dylemat. Chociaż jeśli po zmianie nicka nadal będziecie na mnie mówić Urufu, to mi to nie będzie przeszkadzać. Mogę też sobie na stałe wpisać w tytule aka Urufu :P |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 05-06-2011, 23:06
|
|
|
Pamiętaj - nieważne co zrobisz. I tak będziemy cię kochać :3 |
|
|
Agon
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:47
|
|
|
Awww, aż się człowiekowi zrobiło cieplej na serduchu *^^* *hugs Goniś* |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-06-2011, 01:44
|
|
|
GoNik, jakie to urocze było :D ODDAWAJ PRAWDZIWĄ GONIK! Ale tru, tru. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 06-06-2011, 09:12
|
|
|
To jestem prawdziwa ja, tylko rozpuszczona przez to śródziemnomorskie warszawskie słońce. Foch. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 20-06-2011, 11:17
|
|
|
Pytanie do znawców chińszczyzny:
Czy dobrze rozumiem, że sufiksy -ge, -jie działają tak jak -oniisan, -oneesan, a z kolei -di oraz -mei, to to samo tyle, że w stosunku do młodszych od siebie? |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
buczo
Phantom
|
Wysłany: 21-06-2011, 23:47
|
|
|
ostatni często oglądając anime napotykam jedno opowiadanie, żekomo tytuł to "Podróż galaktyczną koleją" czy coś takiego, jest tam dwóch bohaterów Govanii i Campallela. przepraszam jeśli imiona źle zapisałem. napotkałem to w Bungaku Shoujo i Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora i jak by ktoś to znał, wiedział kto to napisał, czy jaki jest prawdziwy, lub prawidłowy tytuł, to bym był wdzięcz |
_________________ Buczo
Do póki walczysz jesteś zwycięzcą.
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 22-06-2011, 01:12
|
|
|
buczo, Ginga Tetsudou no Yoru to powieść Kenjiego Miyazawy, o ile wiem na polski nigdy nie została przetłumaczona. Tutaj możesz przeczytać po angielsku. A tutaj masz recenzje anime. |
|
|
|
|
|
buczo
Phantom
|
Wysłany: 22-06-2011, 11:52
|
|
|
dzięki za pomoc :) |
_________________ Buczo
Do póki walczysz jesteś zwycięzcą.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-06-2011, 12:17
|
|
|
Pytanie z tych dziwnych.
Dlaczego w Anime ponad 90% kobiet/dziewczyn nosi spódnice/sukienki? Natomiast inne typy ubioru jak spodnie czy "nieodpowiednia" bielizna są uważanie za objaw braku gustu, złego wychowania, lub po prostu buntu.
Jakie są w ogóle pozytywne strony tego typu ubioru? Na ekranie wszakże są ukazywane głównie te złe.
Za moich czasów definitywnie dominowały dżinsy i sztruksy a cokolwiek na kształt klosza wzbudzało nie lada sensację (Mowa o czasach gimnazjum liceum i może nawet starszych lat podstawówki.) Wiem że u nas są inne zwyczaje, dlatego właśnie mnie to dziwi.
Czy animce lecą po stereotypach, archetypach, mają kształtować światopogląd , czy może po prostu tak jest bardziej seksi? Ma to jakiś związek z rzeczywistą Japonią? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-06-2011, 12:21
|
|
|
W Japonii dzieci w wieku szkolnym mogą zostać AFAIK zatrzymane przez policję jeśli w czasie godzin lekcyjnych nie noszą mundurków, przypuszczam więc, że tak, kwestia konserwatyzmu. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|