Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 21-08-2011, 12:45
|
|
|
Tren napisał/a: | I strona twierdzi, że to problem z ciasteczkami, ale żadne z podanych rozwiązań nie pomogło. |
Ugh... Tak się nie zgłasza problemów...
Wersja poprawna: Mam problem z XYZ (to jest ok). Program/Strona wyświetla komunikat: "Wystąpił błąd: blah blah...". Bez tego trudno zdiagnozować problem.
Poza tym bezpiecznie zakładam, że nie zainstalowałaś żadnych dodatków. Fajnie byłoby znać również system operacyjny, z jakiego korzystasz. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-08-2011, 12:50
|
|
|
Oh, siur. Wersja pełna. Przy próbie wejścia na skrzynkę wyświetla mi się coś takiego:
Cytat: | Wykryto problem z ustawieniami plików cookie. |
Niżej są podane potencjalne rozwiązania problemu, czyli sprawdzenie czy cookies są włączone, usunięcie ciasteczek i dodanie googla do zaufanych stron. Żadne nie pomogło.
Zero dodatków, mam Windows XP. I jak wspominałam IE bez problemu otwiera skrzynkę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 21-08-2011, 13:52
|
|
|
Jeśli ustawienia FF nie są potrzebne usunąć taki katalog:
C:\Documents and Settings\<Windows login/nazwa użytkownika>\Application Data\Mozilla\Firefox
(oczywiście w <> podać swoje dane)
Jeśli nie zadziała, to nie wiem... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 21-08-2011, 15:06
|
|
|
W Documents and Settings nie mam takiego katalogu, jedyna Firefoxowa rzecz w nim to skrót na pulpicie, ale chyba nie o to chodzi. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-08-2011, 15:10
|
|
|
Próbowałaś po prostu zreinstalować FF? Na przykład w innej wersji, obojętnie czy starszej czy nowszej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 21-08-2011, 15:47
|
|
|
ups... w wersji polskiej to będzie:
C:\Documents and Settings\<Windows login/nazwa użytkownika>\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-08-2011, 16:03
|
|
|
Tren napisał/a: | W Documents and Settings nie mam takiego katalogu |
Musi być.
Dobrze... to tak:
1) Sprawdź komputer na obecność wirusa, zwłaszcza z rodziny TDSS (->Google TDSSKiller, Kaspersky ma darmową aplikację tylko przeciw tej rodzinie ze względu na upierdliwość). Ostatnia generacja, np. Backdoor.Win32.Sinowal infekowała MBR dysków twardych a jej obecność objawiała się przechwytywaniem pewnych wyszukiwań w google i właśnie problemami z przeglądarkami. Nie, nie wykrywały jej normalne, zainstalowane antywiry.
Jeśli wszystko będzie czyste, a problemy dalej będą, trzeba zrobić super-czystą instalkę FF:
1) Wyeksportuj swoje zakładki/hasła, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś.
2) Przeszukaj cały dysk systemowy na obecność folderu o nazwie Mozilla, względnie Firefox.
3) Jeden powinien być tam gdzie zwykle instalują się aplikacje, a drugi gdzieś pod Application Data. Ten ostatni zawiera twoje ustawienia, z którymi ewidentnie coś jest nie tak.
4) Odinstaluj firefoxa. USUŃ rzeczone foldery, jeśli jeszcze istnieją po odinstalowaniu.
5) Sprawdź w rejestrze systemu klucze HKCU i HKLM na obecność gałęzi Software\Mozilla, Software\Netscape, Software\Mozilla.org, Software\MozillaPlugins. Jeśli coś się ostało - usunąć.
6) Instaluj FF od podstaw - powinno zadziałać. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 21-08-2011, 16:03
|
|
|
Nie chodzi o nazwę, bo użyłam wyszukiwarki. W Documents and Settings mam tylko i wyłącznie dwa skróty.
Jeszcze nie próbowałam reinstalacji. Jak jutro problem nie zniknie to pewnie to zrobię.
I bu, oryginalny problem zacinającego się dźwięku nie zniknął niestety całkowicie >.> |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 21-08-2011, 16:33
|
|
|
Tren napisał/a: | Nie chodzi o nazwę, bo użyłam wyszukiwarki. W Documents and Settings mam tylko i wyłącznie dwa skróty. |
Hmm... faktycznie znajdują się dwa skróty... (facepalm)
Instrukcja łopatologiczna:
Na górze okna powinno być coś takiego jak pasek adresu (pisze adres i obok adres jest wyświetlony).
jak nie ma: widok->paski narzędzi->pasek adresu
tam wklejasz: C:\Documents and Settings\<Windows login/nazwa użytkownika>\Dane aplikacji\Mozilla\ (zmieniasz tekst w <> na odpowiedni) usuwasz folder Firefox. Uruchamiasz na nowo FF, tworzy się nowa konfiguracja. Jeśli działa to "hurra!", jeśli nie... cóż... "nie hurra!".
(ewentualnie jeszcze można spróbować z Application Data - nie mam już XP to nie wiem, czy tam się coś nie zmienia wraz z aktualizacjami). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-08-2011, 05:12
|
|
|
Pytanie do tych którzy jeszcze oglądają TV - TVN faktycznie zrobiło się takie proPO jak niektórzy gadają, czy po prostu trzyma taką linię jak zawsze? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 25-08-2011, 09:29
|
|
|
Ja tam mam wrażenie, że się zrobiło mnie porPO niż kiedyś. Przy poprzednich wyborach parlamentarnych ich relacje chyba były nieco bardziej stronnicze. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-08-2011, 18:52
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | TVN faktycznie zrobiło się takie proPO |
TVN jako takiego nie oglądam, oglądam tylko TVN24, i to niestety regularnie, bo BBC usunięto z pakietu, a CNN jest jak ten papier - do D, z wyłączeniem relacji o "wielkich" wydarzeniach (No chyba że jest się nawiedzonym aktywistą, który z wypiekami na twarzy ogląda "Inside Africa" a studnie w Czadzie uważa za sprawę wagi światowej).
To smutne, ale z naprawdę dobrej telewizji informacyjnej stali się żałosną bandą łosi które nawet nie rozumieją, jak bardzo są stronniczy. Paradoksalnie, pod taką presją nawet TVP3, ongiś fatalne, wyrosło na wcale niezłą konkurencję, a jej dziennikarze prezentują nieporównanie wyższy poziom dziennikarstwa, i potrafią zadawać trudne pytania tak ludziom z PO, jak PIS i całej reszty. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 12-09-2011, 08:30
|
|
|
Czy da się w Windows Movie Maker nałożyć dwa obrazy/kadry na siebie? Tak aby potem tylko jeden animować a drugi pozostałby tłem? |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-09-2011, 18:46
|
|
|
Dwa pytania:
1) Orientuje się ktoś ile kosztują te rowery które można złożyć i spakować do torby?
2) Orientuje się ktoś czy taki rower jest dość wytrzymały, by wytrzymać kogoś o moim gabarycie (sto kilo wagi, 1,9 m wzrostu)? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 14-09-2011, 19:45
|
|
|
Co do 2 to widywałem w Warszawie i większych na czymś takim jeżdżących, więc chyba wytrzymują.
edit:
co do jeden, to na allego wystarczy sobie rower składany wyszukać, ceny są rożne, ale dość podobne do cen rowerów normalnych. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|