Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
nat_mich
jeż
|
Wysłany: 29-02-2012, 08:58
|
|
|
pomocy naukowej!
potrzebuje ton konspektów. ale tego pewnie nigdzie nie znajdę, dlatego w ramach alternatywy szukam pozycji, które pomogą laikowi nauczycielskiemu w miarę poprawnie komponować konspekty i sensownie wprowadzać, ćwiczyć i utrwalać materiał na zajęciach.
Jak byłam po drugiej stronie barykady, odnosiłam wrażenie, że wszystkie lekcje są przeprowadzane na podstawie z góry narzucanego planu. któryś z nauczycielskich Jenotów może mi pomóc?
dodatkowe utrudnienie polega na tym, że rozchodzi się o język obcy. liczę na was! :) |
_________________ Without dance life would be a mistake
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-03-2012, 14:51
|
|
|
Kto to jest Nyanners? |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 08-03-2012, 09:12
|
|
|
Od wczoraj usiłuję wysłać zbiorczego maila do kilku osób i pojawia mi się komunikat:
Cytat: | Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Odpowiedź serwera: Rejected. Sprawdź adresata wiadomości: xx@xx, a następnie ponów próbę. |
Co to znaczy i jak sobie z tym poradzić? |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 08-03-2012, 09:25
|
|
|
Brzmi jakby nie dało się wysłać maila do xx@xx. Usuń go z listy odbiorców i sprawdź, czy coś się zmieni. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-03-2012, 20:23
|
|
|
Potrzebuję krótkiego słowa, które oznaczałoby po japońsku rozbierać, ściągać, zdejmować. Niekoniecznie musi mieć gramatyczny sens. Byleby było krótkie. |
|
|
vries
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 08-03-2012, 23:10
|
|
|
Xeniph napisał/a: | Brzmi jakby nie dało się wysłać maila do xx@xx. Usuń go z listy odbiorców i sprawdź, czy coś się zmieni. |
Miałeś rację. Dziękuję za pomoc. |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-03-2012, 01:09
|
|
|
Znalazłem przed chwilą stronę taką jak esusev.malopolska.pl, konkretniej znalazł ją google gdy szukałem pewnego podręcznika, ale nie o to...
W każdym razie wygląda to na jakiś gruby wał, a w dodatku nie potrafiłem nic na ten temat znaleźć w sieci. Jedynie łapiący wyszukiwarki spam czy innej linki do onej strony. Wydaje mnie się, że oszustwo albo jest świeże, albo nie rozumiem o co tu biega? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-03-2012, 03:33
|
|
|
Cytat: | http://translate.google.pl/#en|ja|take%20off |
Dobrze przetłumaczyło - o ile na zakładanie różnych ubrań słów jest X, to zasadniczo wszystko zdejmuje się przez powyższe nugu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-03-2012, 22:46
|
|
|
Od zmiany laptopa torrenty zachowują się dość... dziwnie. Kiedy odpalam program prędkość jest prawidłowa, a potem (po ok. minucie?) spada do 9-10kb/s. W czym może być problem? Na poprzednim lapku zawsze wszystko działało prawidłowo, więc to chyba nie jest problem z routerem... i tak, powyłączałam firewalle i wszystko, co mogło blokować łącze i nadal zero poprawy.
(jak do idioty proszę) |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-03-2012, 00:53
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Na poprzednim lapku zawsze wszystko działało prawidłowo, więc to chyba nie jest problem z routerem.. |
Z tym to różnie bywa - u mnie problem z routerem zauważyłem dopiero korzystając z torrentów na laptopie, kwestia innych domyślnych ustawień w nowszej wersji klienta, którą tam ściągnąłem.
Próbowałaś zmieniać ustawienia klienta? (drugi post tutaj) |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-03-2012, 02:30
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Od zmiany laptopa torrenty zachowują się dość... dziwnie. Kiedy odpalam program prędkość jest prawidłowa, a potem (po ok. minucie?) spada do 9-10kb/s. W czym może być problem? Na poprzednim lapku zawsze wszystko działało prawidłowo, więc to chyba nie jest problem z routerem... i tak, powyłączałam firewalle i wszystko, co mogło blokować łącze i nadal zero poprawy.
(jak do idioty proszę) |
Jeśli korzystasz z routera, to upewnij się, że w nowo zainstalowanym programie masz ustawiony ten sam port co wcześniej, bo możliwe że ściągasz przez jakiś przyblokowany, czy coś. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 13-03-2012, 08:10
|
|
|
Strzał w ciemno, ale spróbuj ustawić wymuszone szyfrowanie transmisji. Niektórzy dostawcy ponoć ograniczają transfer bt... |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-03-2012, 18:37
|
|
|
Mam pytanie, nie w książkach tylko tutaj bo jakoś to miejsce wydaje mi się bardziej odpowiednie. Szukam książek/prac naukowych o śnie. Naukowych, w miarę, bo nie chodzi mi o e tajemnicze księgi, które mają uczyć świadomego snu, tylko w miarę ogarnięte, naukowe podejście do snu, marzeń sennych i innych przysennych właściwościach organizmów żywych. Nie pogardzę nawet bardzo naukowymi tekstami, najwyżej będę je czytała po milion razy żeby zrozumieć, acz jak trafi się coś z serii dla żółtodziobów to się nie obrażę :3
Tip - tak, wygooglałam już. Albo mam słabe google-fu, albo rzeczywiście nie tak łatwo znaleźć cokolwiek w temacie. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
|