Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 26-07-2012, 14:20
|
|
|
Yep, na dziś mamy lipton z gmailem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-07-2012, 14:44
|
|
|
Ano, leży i kwiczy.
Edit:
O, chyba się naprawiło. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-07-2012, 13:46
|
|
|
Nie wiem, czy ktoś będzie mi w stanie pomóc, ale warto spróbować. Przeklejam z filmweba, bo coś czuję, że tam zostanę zignorowana.
Otóż jakiś czas temu natknęłam się na bloga/stronę pewnego polskiego* krytyka filmowego (chyba nawet z jakimś wykształceniem w tym kierunku, ale nie dałabym sobie ręki uciąć) i bardzo mi się spodobała, jednak z jakiegoś powodu nie zapisałam jej w zakładkach i teraz oczywiście znaleźć jej ponownie nie potrafię, a historia wyszukiwarki ani google, na ktorym spędziłam chyba godzinę czasu, nie okazały się pomocne.
Niestety tak naprawdę niewiele o tej stronie pamiętam. Pan był w średnim wieku, chyba zamieszczone było tam nawet jego zdjęcie, tło strony żółtawe czy nawet takie piaskowe, filmy oceniane w skali 1-5, autor raczej preferował mniej znane filmy w stosunku do blockbusterów, Avengersów ocenił bodajże na 3 albo 3,5/5... i z tego co wiem, to krytyk ów jest dość znany na filmwebie, bo czasami niektórzy się na niego powołują podając nazwisko, tak jakby co najmniej jakimś celebrytą w świecie recenzentów ;) tylko akurat kiedy potrzebuję go znaleźć, to nikt o nim nie wspomina, psia kość...
Ktoś może się kiedyś natknął na tą stronę? ;_; |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-07-2012, 00:54
|
|
|
NIEAKTUALNE. Ktoś jednak był mi w stanie pomóc, mimo że napisałam taką głupotę - to jednak nie był polak. Chodziło bowiem o Rogera Eberta. To wyjaśnia, czemu google po raz pierwszy od dawna mnie zawiodło.
Radość. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 31-07-2012, 10:15
|
|
|
Czy ktoś wie, jak ustawić Photoshop CS3 tak by wykrywał nacisk pióra tabletu? Kliknięcie w Dynamikę kształtu i ustawienie by wykrywało nacisk pióra nic nie daje. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 31-07-2012, 10:45
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Czy ktoś wie, jak ustawić Photoshop CS3 tak by wykrywał nacisk pióra tabletu? Kliknięcie w Dynamikę kształtu i ustawienie by wykrywało nacisk pióra nic nie daje. |
Kiedy raz bawiłem się starusieńkim tabletem wydaje mi się, że Photoshop (CS2?) wykrywał to automatycznie. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-07-2012, 10:48
|
|
|
Pytanie z gatunku głupich: a masz zainstalowany aktualny sterownik do tabletu? Mi tylko wtedy nie działało jak powinno. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 31-07-2012, 13:04
|
|
|
Sterowniki raczej są ok... Zaczynam podejrzewać, że chodzi o Windowsa. Na moim laptopie jakoś wszystko działa, a u siostry (czyli tam gdzie powinien) jakoś nie. Jedyną znaczącą różnicą jest właśnie Windows.
W każdym bądź razie, dziękuję za dobre chęci. Ostatecznie stanęło na "i tak przydałoby się zmienić tę Windę", toteż wkrótce przypatrzy się sprawie znajomy informatyk. Pytanie nieaktualne. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-08-2012, 07:59
|
|
|
Flash czy może javascript nie działa mi na Firefoxie. Sam juz nie wiem. Najnowsze aktualizacje mam i powinno działać. Adblocka nie mam, bo go nie znalazłem. Ma ktos jakiś pomysł. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 13-09-2012, 11:19
|
|
|
Kto mi powie, który z podręczników do samodzielnej nauki japońskiego (i szwedzkiego przy okazji też) jest najlepszy? Tyle tego teraz się namnożyło, że można oczopląsu dostać. A na kurs i podręczniki zagraniczne na chwilę obecną mnie niestety nie stać. |
_________________ Dziwactwo rzecz względna.
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 17-09-2012, 10:50
|
|
|
Japanese for Busy People jest chyba najprzyjemniejszy, ale przez długi czas jedzie tylko transkrypcją, więc trzeba by się zaopatrzyć w coś do nauki znaków. Są jeszcze podręczniki wydawane przez PJWSTK, ale moim zdaniem są średnie, dla mnie zbyt chaotyczne. Jest jeszcze podręcznik Mówimy po japońsku Naoya Fujity, ale on po wesołym i ciekawym wstępie kulturalnym leci za szybko z materiałem (srsly...5-7 partykuł w jednej lekcji?) i nie ma dostatecznej liczby ćwiczeń na utrwalenie materiału.
Polecam jeszcze poszperać w necie, jest sporo stron z ćwiczeniami i grami do nauki, są to miłe wypełniacze braków w wybranym poręczniku. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-09-2012, 11:03
|
|
|
Silla napisał/a: | Kto mi powie, który z podręczników do samodzielnej nauki japońskiego (i szwedzkiego przy okazji też) jest najlepszy? Tyle tego teraz się namnożyło, że można oczopląsu dostać. A na kurs i podręczniki zagraniczne na chwilę obecną mnie niestety nie stać. |
Rzuć jeszcze okiem na to, chociaż część linków może być przeterminowana. :) |
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 30-10-2012, 18:53
|
|
|
Czy ktoś mi może doradzić, jakiego programu najlepiej użyć do defragmentacji dysku? |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 30-10-2012, 19:27
|
|
|
Mononoke napisał/a: | Czy ktoś mi może doradzić, jakiego programu najlepiej użyć do defragmentacji dysku? |
Ja zawsze korzystałem z windowsowego defragmentatora i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-10-2012, 20:09
|
|
|
Poszukuje zimowej czapki z uszami 9kocimi, lisimi, jeden pies) w takim stylu tylko wolałabym po mniejszej cenie i raczej z Polski (czy też żeby nie musieć sprowadzać z zza granicy). Wiem, ze nie będzie tak cudowna jak ta, niemniej jeśli widzieliście coś podobnego (i prosze nie podrzucać glovestar) to byłabym dozgonnie wdzieczna za namiary. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
|