FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
  O wyższości shoutboxa nad...
Wersja do druku
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-08-2009, 12:01   

zonk486 napisał/a:
Co do IRC, które chyba nie działa, bo i tak nikogo na nim nie ma, to nie był najlepszy pomysł, bo i tak na nim nic się nie dzieje.

Rybko puszysta, to, że Ty wchodzisz tam w środku dnia, kiedy ludzie mają lepsze zajęcia niż ślępienie w monitor, nie oznacza, że IRC nie spełnia swojej funkcji.

I ranyboskie, weźcie ten temat zamknijcie albo co. Ile razy można tego samego zleżałego kotleta odgrzewać...

Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 16-08-2009, 12:30   

zonk486 napisał/a:
błąd panie przedmówco, ponieważ Shoutbox byłby "zbiorem" najaktualniejszych informacji
Błąd. Aktualne wiadomości byłyby widoczne dość krótko, a potem zostałyby przywalone masą innego tekstu. Innymi słowy - jeśli potrzebuje się na wczoraj odpowiedzi na nurtujące pytanie, albo chce się na szybko umówić na partię jakiejś gry sieciowej, to SB jest dobrym rozwiązaniem. Przy aktywnym forum "aktualność" wiadomości z SB wynosi z godzinę,dwie - potem wiadomość znika z widocznego okienka. Kilkanaście godzin później zostanie tak skutecznie ukryte w powodzi innego tekstu, że będzie ją trudno znaleźć nawet w archiwum. Dlatego, jeśli chce się zamieścić pytanie/informacje które mają być ważne dłużej niż przez kilka godzin, lepiej skorzystać z forum.
Pomijam już fakt, że (sądząc po innych Shoutboxach) tak z 90% wiadomości to byłby normalny chat - rozmowy które tracą aktualność chwilę po wypowiedzeniu (i najczęściej nie mają konkretnego celu ani tematu).

zonk486 napisał/a:
Co do IRC, które chyba nie działa, bo i tak nikogo na nim nie ma, to nie był najlepszy pomysł, bo i tak na nim nic się nie dzieje.

Irc działa całkiem dobrze, ale jego aktywność zaczyna się zwykle po godzinie 20-tej (wtedy zwykła dopiero się pojawiać większość redakcji - a reszta aktywnych użytkowników jak na razie się do tego harmonogramu dostosowuje).

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-08-2009, 12:49   

Zonkcośtam napisał/a:
błąd panie przedmówco, ponieważ Shoutbox byłby "zbiorem" najaktualniejszych informacji

Naprawdę nie widzę potrzeby posiadania przez nas medium do przekazywania informacji aktualnych przez kilka-kilkanaście godzin - bo właśnie tym jest shoutbox. Forum jest o anime, informacje przedawniające się najszybciej dotyczą kolejnych odcinków wychodzących nowości i są "zdatne do spożycia" przez przynajmniej cały 1 sezon.

Tyczek Płeć:Mężczyzna
♩♪♫♬

PostWysłany: 16-08-2009, 12:53   

Shoutbox jest o tyle niedobry, że z dobrej strony internetowej potrafi zrobić chałę i wprowadzić chaos. Na irca nikt do tej pory nie narzeka. Nie widzę potrzeby posiadania shoutboxa na tanuku.

Numer Gadu-Gadu
8487137
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 16-08-2009, 13:58   

Dodam tylko, że do IRCa nie jest wymagany osobny program - wystarczy zwykła przeglądarka internetowa. Kilka przykładów: PJIRC, qchat (linki do obu w nagłówku forum), Mibbit, Chatzilla w FF, klient IRCa w Operze.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-08-2009, 18:50   

A figa, Crack, siedzę w tym momencie na komputerze, na którym irc via przeglądarka (Mozilla) nie chce się włączyć, a przy kliknięciu na qc wyskakuje informacja o zagrożeniu komputera.
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-08-2009, 20:05   

Ja chciałem tylko przypomnieć, ten temat został wydzielony z jakiegoś bodaj ogłoszenia, gdzie ludzie zaczęli krytykować shoutbox na stronie, jako niepotrzebny ficzer. Nikt nigdzie nie sugerował (znowu), że takowy powinien pojawić się na Tanuku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 16-08-2009, 20:17   

Bezimienny napisał/a:
Nikt nigdzie nie sugerował (znowu), że takowy powinien pojawić się na Tanuku.

Podkreślam to, bo po przeczytaniu postu Ysena (drugiego akapitu) odniosłem wrażenie, jakbym ja coś proponował. A tak nie było.

Jeszcze jedna funkcja SB:
Linkowanie. Czegokolwiek. Joemonstera, YT, jakiś innych mniej popwranych politycznie tresci, jak obrazki z czanów. Jak tak przejrzałem SB tego community dow, o którym mówiłem, to tak z 60% to linki, a 20% to komentarze do nich.

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-08-2009, 12:04   

No tak, Ta wspomniana wyżej funkcja shoutboxa to jeszcze jeden dobry powód, aby tego nie montować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Panzer Panzer~

Grupy:
PostWysłany: 17-08-2009, 12:49   

Dlaczego? Moim zdaniem to bardzo łatwa i słuszna droga do podzielenia się jakimiś śmiesznymi filmikami.

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 17-08-2009, 13:10   

Slova, moderacja na forum tanuki jest dość restrykcyjna, ale przez to jest ordnung. Jednak moderatorzy to zwykli ludzie ze swoimi zajęciami i utrzymywanie porządku forum pewnie i tak zabiera im sporo czasu. Wyobrażasz sobie, że musieliby jeszcze być czujni odnośnie treści wrzucanych na SB? Ja nie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Panzer Panzer~

Grupy:
PostWysłany: 17-08-2009, 13:42   

Ale tutaj mówimy o shoutboxie, a nie o jego możliwości czy niemożliwości wprowadzenia na tanuka, w tym sensie także pisałem swój post i nic nie sugeruję.

Keii napisał/a:
Wyobrażasz sobie, że musieliby jeszcze być czujni odnośnie treści wrzucanych na SB?

Yyy, ale po co? Na większości for, na których jest SB i na których się udzielam, panuje raczej luźna atmosfera, a SB czy offtopic są w całości lub nawet częściowo wyłączone z regulaminu, żeby dzicz się tam wyszaleć mogła. Oczywiście kilka razy bany za to, co w SB poleciały, ale to wyjątki.
Sb samo w sobie jest niepoważne i tak należy też traktować tresci tam zamieszczane.

Żeby zobrazować co mówię, dzisiejszy wycinek SB z forum polskiego community Dawn of War.

[Dzisiaj 0:18] swirekster: SZYKUJ SIE I KOCHAJ POLSKI JAZZ DZIOŁCHO !!!!
[Dzisiaj 0:25] Kazak: litości...
[Dzisiaj 0:44] swirekster: spac juz !
[Dzisiaj 1:00] sacredl: no to idz gimbusie grzecznie do lozeczka
[Dzisiaj 1:08] coolzyg: ej iktorn wrzucil swoja fotencje na avka
[Dzisiaj 1:12] swirekster: o, iktorn nie jest narysowany?
[Dzisiaj 1:50] eglume: http://dow.woox.pl/topics...vt703.htm#15351 proszę o pomoc muszę grać
[Dzisiaj 2:05] Jaracz: tam przypadkiem nie trzeba tylko budynkow teleportowac i tyle?
[Dzisiaj 2:12] eglume: jak sie teleportuje budynki ?
[Dzisiaj 2:13] eglume: można tylko przenieść ale to musi byc obok stronghold albo capture point..
[Dzisiaj 2:16] eglume: hahaha tam się da przecieć wybudować LOl ale zemnie....
[Dzisiaj 14:22] Jaracz: ivan perfekcyjnie zabije wszystkie dyskusje na tym forum
[Dzisiaj 14:29] Jaracz: jaki smierdzacy kloc. flugi zadne nie lecialy, nikt nie prosil o zamkniecie tematu, ale zamknal i ch[]
[Dzisiaj 14:32] Da_Red_Wunz: Forum nie jest do rozmawiania o dowie, tylko o chińskich bajkach. Jak Ci się to nie podoba to won na cadiana

I jeszcze z ostatniej chwili, nawet powiazane z tym tematem
Dzisiaj 14:38] Jaracz: k[], SHOUTBOX JEST DO ROZMAWIANIA O SHOUTBOXIE WIEC ZAWRZYJ GEBE

Wiem, nie musi się podobać, ale ja to lubię. Widać, że ludzie są zżyci ze sobą, a to właśnie dzięki SB. W tym przypadku spełnia on podobną rolę do irca.

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-08-2009, 14:19   

Brrr, koszmar. Cieszę się, że u nas tego nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Panzer Panzer~

Grupy:
PostWysłany: 17-08-2009, 14:38   

Teukros napisał/a:
koszmar

W którym miejscu? Specjalnie wybrałem raczej lekki fragment.

Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-08-2009, 14:49   

Tym bardziej działa to jako argument raczej zniechęcający. To, że wybrałeś fragment w którym obrzucają się odpadkami zamiast czymś gorszym to akurat marna pociecha.

Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu