FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
  Komplementy i antykomplementy
Wersja do druku
Abigail Płeć:Kobieta
Naleśnikara

Status: offline
PostWysłany: 30-06-2006, 14:50   Komplementy i antykomplementy

Temat podpatrzony na innym forum. Każdy z nas zapewne słyszał sporo komplementów oraz uwag, które według intencji autora miały nimi być, ale dla nas zamieniły się w antykomplementy. Albo na odwrót. Wpisujmy te, które były wyjątkowo miłe/oryginalne/warte zapamiętania itd.
Jeśli chodzi o mnie...

Komplementy- raczej nic nietypowego nie pamiętam, ale może sobie przypomnę...

Za to antykomplement, który bardzo mi się spodobał. Wypowiedziany przez osobę typu: świat jest zły, ludzie są okropni, nie pasuję tutaj: "to właśnie przez takich jak ty świat jest taki jaki jest!"
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
9658926
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-06-2006, 16:53   

Mam problem z klasyfikacją ale chyba antykomplement:
Jechałam autobusem [5 Białostocka] wieczorowa porą. nie pamiętam czy z biblioteki czy z Empiku. W każdym razie jechala też grupa jakichś chłopkaów podpitych, rozbawionych i tak dalej. Jeden na mnie popatrzył, podszedł, klepną w siedzenie i oświadczył pozostałym: "Słonina najlepszej jakości!"
Powiem wam że nawet nie było się za bardzo za co obrażac. Całkiem miłe to było.

Druga taka sytuacja to w szkole. Na schodach jakis chłopak zlapał mnie po prostu za biust, a nastepnie podszedl do kolegow i stwierdził "Prawdziwe" z miną znawcy. To była sytuacja bardzo dziwna ale ostatecznie uznałam ze wysmieję cąle zajście bo nic wielkiego się ostatecznie nie stało.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Erii Płeć:Kobieta

PostWysłany: 30-06-2006, 16:56   

ech ECH komplementy....nic ciekawego nie słyszałam na swój temat oprócz takich bełkotów w stylu jestes ładna(?) jestes mądra(?). Któs mi jednak kiedyś powiedział, że mam inspirujący sposób bycia (cokolwiek to miałoby znaczyć) pewnie to nieprawda, bo nie wiem w jaki niby sposób, ale mi się spodobało^^. ( o naiwności, weźmy sie za ręce)

za to antykomplement....(nom..tak btw-żebyście zrozumieli tragizm sytuacji :P ja mam mały kompleks na punkcie mojej kobiecości, a mianowice pozostałość jeszcze z podstawówki, bo siem ze mnie wszyscy śmiali, że nie mam biustu = =' "z przodu decha z tyłu decha taka właśnie jest terecha" :D nio i te wszystkie dyskusje na temat mojej płci.....kumacie już chyba z leksza o co chodzi, niet?:P....dobra, kończe te dygresje...tak gwoli wstępu.)

kuzyn zawsze mnie bił, a potem z niedowierzaniem i podziwem w oczach - kurna, ale dajesz! jestes jedyna laską która znam, a która nie bije sie jak dziewczyna! (XD)

kumpel, kiedy zasadziłam drugiemu kumplowi z pięści (nie pytajcie za co) w jego piekną mordkę.
- "o szit, ty to jestes na maksa 'dziewczęca!' dać z liścia to rozumiem, ale żeby od razu z pięsci walić.....'
(poszkodowany kumpel) - "walisz jak facet" (XD)
tia, tym biciem to sobie wyrobiłam niezły respekt, szacun itp. :D
chociaż ja dalej nie roumiem co to znaczy bić się jak dziweczyna, to chyba szarpać się nawzajem za włosy i piszczeć, tak?

Kości twoje zbieleją na prerii, tatuś i mamusia będą płakać, aż utoną we łzach, a z ciebie nie zostanie nic, w ogóle nic, może tylko tyle, żeby kojoty miały nad czym wyć.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7185747
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-06-2006, 17:57   

"ty to chyba w Boga nie wierzysz !"- tekst, który już słyszałem n razy, ale z akażdym razem gdy go słyszę, uśmiecham się.
"Jak będziesz w moim wieku to pogadamy" - tekst, który usłyszałem na Pierniku SE od 21 letniej dziewczyny...Jak to miło wyglądać młodo.
Powrót do góry
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-06-2006, 18:27   

ooo.... temat na czasie, dla mnie idealny ^^

moja matka, widząc jak z zapamiętaniem grzebię w bebechach komputera <jezu, ja tylko napęd zwykły na nagrywarkę zamieniałam =='>: "to powinien być chłopak"
nie ma to jak rodzina...

Shade Reaver

PostWysłany: 30-06-2006, 19:23   

Po "wyholzowaniu backyardu" - splukaniu zeschlych lisci itp, z tylnej czesci resteuracji, przy uzyciu weza, ze specjalna koncowka powodujaca zwiekszenie cisnienia wody, a w rezultacie szybszego wydostawania sie wody z weza.

Ja: Is it OK?
Nicki: Fucking good job Charlie
Loreen: Yee, best ever.

:)

Numer Gadu-Gadu
6320346
Irin Płeć:Kobieta

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 30-06-2006, 20:00   

To ja się z wami podzielę pewną historią, którą opowiadać lubię, ale jednocześnie inni lubili ją wykorzystywać w złośliwych celach. (przy okazji zastanowię się ile już razy i komu ją opowiadałam i czy nie robię z siebie idiotki. ee, najwyżej)

Zacznijmy od tego, że od czasu do czasu ktoś mi mówi coś w stylu "ale ty masz oryginalną/egzotyczną/azjatycką urodę (niepotrzebne skreślić)". Jednak zdarzyła się osoba, która z tym przegięła. Nauczycielka angielskiego, która od czasu do czasu miała z nami zastępstwa za geografię. Hmm... No, sami popatrzcie

Zastępstwo 1
Nauczycielka w moją stronę: Ale ty masz oryginalną urodę. Masz może jakąś rodzinę w Azji?
(tu nastąpił mały dialog między mną, a nią)

Zastępstwo 2
N: Ale ty masz oryginalną urodę...

Zastępstwo 3
N: Ale ty masz oryginalną urodę, mówił ci już to ktoś?

Od tamtych wydarzeń od czasu do czasu słyszę od różnych osób "Ale ty masz oryginalną urodę, mówił ci już to ktoś?" w ramach złośliwości :P.

Dodam jeszcze, jako wątpliwą ciekawostkę, że mimo powyższego co i rusz komuś się z kimś kojarzę... Aż tak dużo jest osób z "oryginalną urodą" czy jak?

A bardziej na temat... Komplementy i antykomplementy potrafią zrobić na mnie bardzo duże wrażenie i je oczywiście zapamiętuję... Ale teraz jestem chyba zbyt zmęczona, bo pamiętam tylko ten Totema. Najwyżej jeszcze pospamuję, jak sobie przypomnę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Abigail Płeć:Kobieta
Naleśnikara

PostWysłany: 30-06-2006, 22:14   

Przypomniał mi się komplement.
Jakoś pod koniec pierwszej klasy liceum rozmawiałam z koleżanką z klasy, taką, która zawsze wie, kto co o kim myśli. W związku z tym zapytałam się jej, czy jest w klasie ktoś, kto mnie nie lubi- tak z ciekawości, nikt mi tego nigdy nie okazywał, ale kto wie. Odpowiedziała mniej więcej tak:
"Wydaje mi się, że wszyscy cię lubią, ale nawet gdyby tak nie było, każdy bałby ci się podskoczyć bo respektem darzą cię wszyscy na 100%"
Fajnie ;) Ale nie jestem jakaś straszna chyba.

Here's to the losers, bless them all!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
9658926
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-06-2006, 22:24   

Abigail napisał/a:
Ale nie jestem jakaś straszna chyba.

Patrząc po twoim avie... nieee, wcale XD

Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 01-07-2006, 12:46   

Piotr Skrzynecki, gdy usłyszał jak ładnie Ola Maurer ze Starego Sącza mówi po francusku: "Wszystkie piękne, młode kobiety ze Starego Sącza mówią po francusku" (następstwem była piosenka "Na moście w Avinion")

Prowadzący jubileusz 50-lecia Piwnicy Pod Baranami do prowadzącej zapowiadając wyżej wymienioną piosenkę:
On: A ty mówisz po francusku?
Ona: Nie, ale ja nie jestem ze Starego Sącza.

(odpala po raz kolejny kasetę z nagranym koncertem)

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Erii Płeć:Kobieta

PostWysłany: 01-07-2006, 15:46   

ano... i jeszcze jedna taka sytuacja (nie wiem jak to zaklasyfikować)....pijany jak dzika świnia gość w autobusie....ni z gruchy ni z pietruchy podchodzi do mnie..... mierzy mnie od stóp do głow, i jak nie huknie ciężkim basem->
"Usta masz śliczne, panienko, ale oczy masz....FAŁSZYWE!!!". i poszedł. zna się facet na ludziach.

Kości twoje zbieleją na prerii, tatuś i mamusia będą płakać, aż utoną we łzach, a z ciebie nie zostanie nic, w ogóle nic, może tylko tyle, żeby kojoty miały nad czym wyć.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7185747
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 01-07-2006, 15:55   

Przedstawiona poniżej sytuacja jest wyjątkowo częsta, zdążyłam się przyzwyczaić. Mam tylko nadzieję, że za kilkadziesiąt lat wciąż traktowana będę takimi komplementami ;3

- Dawno się nie widzieliśmy. Jak ty wyrosłaś! Ile ty już masz, 15 lat?
- Ekhm, 17...

xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 01-07-2006, 20:30   

Z bardziej zabawnych tekstów, jakie słyszałam: zaczepił mnie na ruchliwej ulicy facecik, ewidentnie jakieś mniej czy bardziej poważny sekciarz i zaproponował rozmowę. Uwaga, argument: ".. bo masz taką inteligentną aurę!". Doprawdy, po raz pierwszy usłyszałam, że aura może być inteligenta... I to, patrzcie państwo, moja! (zapewne mówił do każdej zaczepionej dziewczynie, ale dawno tak absurdalnego tekstu nie słyszałam).

Numer Gadu-Gadu
1051667
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 02-07-2006, 10:05   

Pewien około 50-letni (dodajmy, że zupełnie "normalny") facet po pijaku się rozanielił nad śródziemnomorską urodą mojego kolegi ze stażu i co chwila powtarzał, że jest "piękny". Khem...

Cytat:
"Jak będziesz w moim wieku to pogadamy"

Swoją drogą jak ja kocham, gdy tego tekstu używają goście w wieku 25-26 lat, w stosunku do kogoś, kto ma 20. Grunt to mieć czym zaimponować.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-07-2006, 11:01   

Ysengrinn napisał/a:
Pewien około 50-letni (dodajmy, że zupełnie "normalny") facet po pijaku się rozanielił nad śródziemnomorską urodą mojego kolegi ze stażu i co chwila powtarzał, że jest "piękny". Khem...

Dobrze, że tylko "piękny" a nie "piękna"...bo ja to słyszę nierzadko, wystarczy, że się ogolę, uczeszę a brany za kobietę bywam wcale często. Kobieta kobietą, ale "piękna" ? Dodajmy, że bizon ze mnie żaden...(kto widział, potwierdzi).
Powrót do góry
Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu