Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo nie pasowało ani do Życia, ani do Zupy |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:45
|
|
|
Bo nie wytrzymałam i zamówiłam to. Powinnam raczej odkładać kasę na styczniowe preordery, ale ten film jest taki jedwabisty. Chcę mieć komplet filmów Studia Ghibli. Mam tylko nadzieję, że polskie wydanie nie suckuje na całej linii, na japońskie mnie niestety nie stać. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:52
|
|
|
I dobrze. Decyzje są po to, żeby je podejmować (a czy korzystne, czy nie to już historia ocenie).
A ja napiszę, że skończyłem You Are (Not) Alone i nie wiem czy teraz życie jest piękne czy zupa za słona... Bo niby ładne, ale zachód słońca też ładny (codziennie, za darmo i bez bufforowania/sciągania, polecam) i co z tego? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-12-2011, 19:14
|
|
|
Bo się dziś poparzyłam znacznie bardziej niż zwykle. Au... Na dodatek nadal chora i zdechła, zimno i w ogóle.
Ale mam resztę spaghetti, spokój z egzaminami (ostatni na dodatek chyba nieźle poszedł), mam materiały, mam plany, nawet cień do powiek mi dzisiaj nie zlazł (Crof czy mówiłam Ci, że jesteś inspirująca?), wszystko jest mruczne i takie jak ma być. Końcówka roku 2011 poza jednym akcentem jest absolutnie the bestest ever. Na pewno jest lepsza od zeszłego. Patrzenie optymistycznie w przyszłość to jest to co robię rzadko, ale srsly chwilowo nie umiem inaczej. I mój bardzo miły współlokator poczęstował mnie kompotem śliwkowym (parzącym i pysznym :D). MRU! :D |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-12-2011, 20:16
|
|
|
Przez prawie dwa tygodnie udawało mi się zwalczać ścigające mnie przeziębienie. Dziś moja obrona poddała się i padła, a każde kolejne kichnięcie może mi wyrwać nos (co skutecznie, acz ostatecznie przerwałoby ciągłe smarkanie; choć najpierw, zapewne, wykaszlę płuca, znowu). Wspaniały prezent na święta. Komu mam za to podziękować, bo rozgrzany pogrzebacz już czeka? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 20-12-2011, 20:37
|
|
|
Amarth, a wiesz że to dziwne. Połowa ludzi ode mnie na roku z dnia na dzień dostała objawów typu ból gardła etc. Ja się też bujałam z goniącym mnie przeziębieniem, ale dopiero mnie walnęło mocno przedwczoraj. I tak trzyma ciągle. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 23-12-2011, 18:11
|
|
|
Z dobrych- mam nowy zegarek, ładny, okrągły z czerwnym paskiem. Ze złych- bo znowu musiałam kupić zegarek, który mi w dodatku lata na ręce (trzeba będzie dorobić dziurkę w pasku)... Dzisiejsze zegarki sucks. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-12-2011, 14:31
|
|
|
Bo Pokocie padł wiatrak. Cholera. Cholera, cholera, cholera.
Co prawda mam Meiko (moja mama to ma wyczucie, serio, że mi ją akurat kupiła), ale ona jest jeszcze nie do końca gotowa (programy, zakładki, dodatki, WSZYSTKO!). No a poza tym... Pokotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;A; To głupie tak emocjonalnie przywiązywać się do komputera, ale nic na to nie poradzę. On ma na sobie podpisy jenotów, swoje własne imię, a na dodatek wiąże się z nim wiele żartów i wspomnień. A poza tym to był prezent od Nanami ;A; |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 31-12-2011, 16:44
|
|
|
W sumie to jestem cholernie niewyspana. W nocy było za zimno / za gorąco. Kot uwalił mi się na wyciągnięta reke i nie miałam serca zabrać, więc tak przez pół nocy.
Jak wracałam do domu tramwajem, to jakiś wyjątkowy idiota nie potrafił pojąć, że jeśli skręca w prawo, prostopadle do tramwaju, to jeśli nie odbije lekko w prawo jeszcze bardziej to w końcu go zarzuci w tramwaj. Jako takoż się stało, 1 metr wprzód ode mnie. Brawa dla pana. Co ciekawe, tramwaj jest pancerny - mała ryska. Za to bok auta do kasacji, choć może da się wyklepać... Ja zresztą już już od dawna propaguje, że tramwaje powinny mieć dodatkowe zderzaki z przodu, jak płóg, i przestawiać samochody kierowców, którzy nie rozumieją, że torowiska się nie blokuje.
W domu zaatakowała mnie własna półka w lodówce. Poluzowała się.
Kicia jest mrrruczna, ale kocia miłość boli... moje biedne ręce i kolana. XD |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 31-12-2011, 18:40
|
|
|
Bo Wielkie Cytrynowe Przedsięwzięcie okazało się Wielkim Cytrynowym Failem. Nie, raczej Wielkim Rozlazłym Cytrynowym Failem. Cóż, może nie wygląda jak powinien, czyli jak tarta cytrynowa na angielskich programach kulinarnych, ale smakuje nieźle. A Cytrynowy Fail fajnie brzmi. |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-01-2012, 13:25
|
|
|
Już jest czwartek, więc mam piątek :/ |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-01-2012, 14:10
|
|
|
Jestem chory, ale nie ma mnie w pracy, a co oznacza, że nie musiałem wyjść rano w taką straszną pogodę. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-01-2012, 20:55
|
|
|
Refleksje po pobycie w szpitalu:
Na plus:
- możliwość nie patrzenia na twarze rodziców i ogólnie ludzi z mojego otoczenia przez kilka dni, jest naprawdę bezcenna
- w pewien sposób odpocząłem
Na minus:
- bo powyższe już się skończyło
- dalej nie wiadomo co dokładnie mi jest i niedługo mam iść znowu do szpitala (z naciskiem na "niedługo")
- bo choć jestem w domu dobrych kilkanaście minut już zdążyłem się wściec
- werdykt psychologa: kilka rzeczy wskazuje na depresję, wskazana psychoterapia
Edit:
Jeszcze zapomniałem: nie muszę już chodzić o kuli! |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 14-01-2012, 00:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 13-01-2012, 23:28
|
|
|
Bo pogoda była absolutnie epicka :D To zawieja, to słoneczko, to "styropian z nieba", to jasno, to ciemno... Tylko poważnie utrudniło mi to powrót do domu. |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 29-01-2012, 17:37
|
|
|
7-9 do przerwy dla Danii... Ufff, na razie jest dobrze. Walcz dalej Danio dla moich biletów do kina! |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 31-01-2012, 11:13
|
|
|
Bo postanowiłam, że dziś będzie epic day i co? I zaczynam od faila, argh... Bosz, lać po mordzie i patrzeć czy równo puchnie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|