Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Figurki |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 12-03-2011, 15:55
|
|
|
GoNik napisał/a: | tak, Yatta... |
A ja im odesłałam mojego bootlega nendoroida Mio z prośbą o zwrot pieniędzy, ale (of course) nie dostałam żadnej odpowiedzi (podejrzewam, że paczka do nich dotarła, tylko po prostu mnie olali). Cóż, stwierdziłam, że nie warto się z nimi gryźć na odległość o 90zł (co innego jakbym mieszkała w Wawie - wtedy złożyłabym im osobiście wizytę :>).
W ogóle w wolnym czasie postaram się zrobić spis sklepów oraz sprzedawców na Allegro wartych polecenia, zarówno polskich, jak i tych zagranicznych, z ogólnym uwzględnieniem cen ^^ |
|
|
|
|
|
Zangetsu
Lady of mercy
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-03-2011, 20:35
|
|
|
Zabrzmiało to bardzo falluszywie, przyznasz. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 14-03-2011, 11:38
|
|
|
Owoce łowów na Wanekonie:
http://img856.imageshack.us/i/17934253.png/ - czyli dowód na to, że jednak cuda się zdarzają. Te 19 zł za sztukę warto było dać, oj warto. Drugi figurkowy yuri pairing w mojej kolekcji. Ech, znaleźć jeszcze Anthy i Utenę albo Juri i Shiori...
Do tego prezenty od firmy, czyli figmy, jedna z Black Rock Shooter, o taka: http://img684.imageshack.us/i/brst.jpg/ i jakaś panna z Muv-Luv (nie grałem, nie znam): http://img571.imageshack.us/i/4545784060896.jpg/ Ta pierwsza jest w zasadzie cacy, drugą chciałbym nieco poprawić, ale nie mam akurat farb odpowiednich barw.
No i prezent od znajomej w postaci breloczka z Ami Mizuno, co daje kolejną Ami do kolekcji. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 14-03-2011, 20:51
|
|
|
Gratuluję nowych zdobyczy, Grisz :) Ech, też bym chciała dostać jakąś figurkę w prezencie ;p
Przeglądałam właśnie przedmioty ko-neko na Allegro i zobaczyłam, że ma wystawione te same figurki z Gundam SEEDa, co kiedyś. Jest też Lacus - inna niż moja, ale z tego samego setu.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10579644&p=1&p=2
Skoda, że są to same trading figures od Bandai - ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 14-03-2011, 21:15
|
|
|
Cagalli w mundurze i Meyrin z rozwianą fryzurą prezentują się nie aż tak tragicznie. Ale Wszystkie Lacus są straszne >.< |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 15-03-2011, 00:22
|
|
|
Złośliwie mógłbym dodać, że jaka postać, takie figurki.
Swoją drogą, zabiło mnie jedno - na Wanekonie widziałem figurkę basistki z K-ON. Ładna, spora, cacy... ale cena przekraczała chyba wszystkie granice. Kosztowało toto 440 zł. Tak, czterysta czterdzieści. Ponoć to zasługa firmy (Alter) i limitowanego nakładu. Ale mimo wszystko...
Coraz bardziej podobają mi się te figmy - ech, że też takich nie było jak byłem mały i bawiłem się podobnymi figurkami z GJ Joe. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 15-03-2011, 00:46
|
|
|
Jako że zabawa w błyskotliwe riposty nigdy nie była moją mocną stroną, mogę ci tylko powiedzieć, że nadal się nie znasz i nie łapiesz o co chodzi z różowymi panienkami z kręgosłupem.
Urawa napisał/a: | Kosztowało toto 440 zł. |
Mało. Serio. |
|
|
Zangetsu
Lady of mercy
|
Wysłany: 15-03-2011, 07:19
|
|
|
GoNik napisał/a: |
Urawa napisał/a: | Kosztowało toto 440 zł. |
Mało. Serio. |
M'ta. Co ciekawsze mechy zasuwają po 600pln, a taki pierwszoseryjny Macross w 1:72 kosztuje prawie półtora tysiąca.
I to też jest mało - bo jest jeszcze customowa scena.. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 15-03-2011, 11:34
|
|
|
Zangetsu napisał/a: | bo jest jeszcze customowa scena.. |
Taaaaa. Co prawda z niektorych garage kitów powstają seryjne figurki, ale nie ze wszystkich. Szukałam z ciekawości figurek z Rayeartha - poza chibi panienkami z "CLAMP in 3D Land" i kolekcji szachów najlepsze były właśnie samoróbki. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 15-03-2011, 14:02
|
|
|
Urawa napisał/a: | Złośliwie mógłbym dodać, że jaka postać, takie figurki. |
Nie, wszystkie trading figures od Bandai, zwłaszcza te wyprodukowane przed 2008 rokiem, są po prostu BRZYDKIE.
Urawa napisał/a: | Swoją drogą, zabiło mnie jedno - na Wanekonie widziałem figurkę basistki z K-ON. Ładna, spora, cacy... ale cena przekraczała chyba wszystkie granice. Kosztowało toto 440 zł. Tak, czterysta czterdzieści. Ponoć to zasługa firmy (Alter) i limitowanego nakładu. |
Wait, what?! Jeśli jest to ta figurka, o której myślę, a raczej dobrze myślę, to ma ona nakład standardowy, i po pełnej cenie rynkowej łącznie z wysyłką kurierską (EMS) można już ją kupić do 350-360 zł. A zazwyczaj wszystkie figurki są sprzedawane po cenie niższej niż cena producenta (oczywiście mowa o sprzedaży w Japonii).
Powiem tyle - nie bójcie się zamawiać z Japonii. Ja za moją Azusę w skali 1/8 od Alter-a w HLJ razem z wysyłką zapłaciłam niecałe 200 zł - jest różnica, nieprawdaż?
Kupowanie w Polsce jest po prostu nieopłacalne - bo do ceny figurki i ceny wysyłki dochodzi jeszcze cło, vat i zazwyczaj nie taka mała prowizja dla sklepu. |
|
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 17-03-2011, 01:24
|
|
|
To może ja się dołączę do tematu ;) Figurki dopiero co zacząłem zbierać i to nie tylko z anime, póki co mam tylko 4:
Geralt z edycji limitowanej gry Wiedźmin
Asuka z edycji limitowanej Evangeliona od AG
Altair z gry Assassin's Creed
Yuffie z Final Fantasy 7 Advent Children
Raczej nie kupuje jakiś drogich figurek, szukam okazji żeby nie przepłacać ;) Tak pryzy okazji może ktoś z Was wie gdzie mogę kupić jakiś plakat z Ayumi Hamasaki, nie jakiś mały typu A4 tylko jakiś większ? Byłbym wdzięczny jakby ktoś dał mi namiar :) |
|
|
|
|
|
Zangetsu
Lady of mercy
|
Wysłany: 17-03-2011, 08:46
|
|
|
Całkiem spory wybór w cenach w zasadzie konwentowych.
Wysyłają bezproblemowo do Polski.
Edit: mógłby ktoś zarzucić, bardzo proszę, polską stroną <lub zagraniczną> z recenzjami figurek? Napalam się na Figmy, a w cemno kupować troszkę głupio. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 17-03-2011, 16:55
|
|
|
Zangetsu napisał/a: | mógłby ktoś zarzucić, bardzo proszę, polską stroną <lub zagraniczną> z recenzjami figurek? |
Z polskich: FIGURKOWO.COM. Z zagranicznych: Tsuki Board (myfigurecollection.net), ew. figure.fm. Tam szukaj.
A ja niecałą godzinę temu odebrałam z poczty nendo Ciela :3 |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 20-03-2011, 00:21
|
|
|
Łiii, net znowu żyje, wreszcie mogę wstawić te zdjęcia. Robiłam je w zeszłym tygodniu, tak na szybko - może kiedyś cyknę lepsze fotki każdej figurce z osobna. Poza tym mam nowy aparat i jeszcze do końca go nie rozgryzłam.
Stadko:
I zdjęcie Azusy w pudełku - za 2 tygodnie się przeprowadzam, więc stwierdziłam, że nie ma sensu jej teraz wypakowywać:
Ponadto do mojej kolekcji zdążył dojść nendo Ciel, ale sfotografuję go, jak już będę na nowym mieszkanku - póki co też siedzi zapieczętowany w pudełku.
Edit:
A, i BRS Anime Ver. nie jest jeszcze do końca złożona. |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 20-03-2011, 11:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|