Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Figurki |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 06-06-2013, 12:27
|
|
|
Takie pytanie dla obeznanych w temacie.
Zapragnąłem wejść w posiadanie dwóch figurek. Niestety, przegapiłem okres pre-orderów, a figurki zdają się być popularne. Czy jest jakaś inna możliwość dostania figurki w rozsądnej cenie (bo na yahoo.jp aukcje sięgają już 3x ceny podstawowej) niż czekanie na datę wydania i polowanie wtedy (co może być problemem bo w czasie premiery zapewne nie będę miał dostępu do sieci)? Oczywiście przeglądałem 4chanowy poradnik dla 'kupujkiepów' i przeglądałem większość popularnych sklepów. Bez większych efektów. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-06-2013, 12:54
|
|
|
Jeśli nie ma jej już w sklepach, to d**a zbita, zostało ci faktycznie czekać do premiery i liczyć, ze ktoś sprzeda.
Opcjonalnie, jest szansa, że po pewnym czasie figurki podrobią i wypuszczą taniej na rynek Chińczycy, ale to zawsze będzie jednak podróbka. Są tacy, którym to nie robi różnicy, ale są i tacy, którym to przeszkadza.
Ja obecnie czekam na ogłoszenie preorderów i ceny na zapowiedzianą niedawno figurkę Sailor Mercury i wiem, że będzie kociowkwik, bo wypuszczona jako pierwsza w tej serii figurka Sailor Moon momentalnie stała się hitem, choć na rynek ma wskoczyć bodajże dopiero w sierpniu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-06-2013, 13:07
|
|
|
Zawsze możesz też śledzić Mandarake - sprzedają nieotwierane figurki z drugiej ręki, z półek sklepowych. Czasem daje się upolować rzecz już niedostępną w normalnej sprzedaży.
Trzeba tylko uważać na lokalizację przedmiotu - mają kilka sklepów i przez to różne formy płatności i ceny za wysyłkę.
Chyba, że polujesz na figurki z One Piece. Te rozchodzą się błyskawicznie w preorderach i są prawie niemożliwe do dostania. |
|
|
Dembol
|
Wysłany: 06-06-2013, 20:26
|
|
|
Dzieki za pomoc.
Chińczyków nie biorę pod uwagę (z tego powodu odpada też e-bay bo tam bardzo łatwo o podróbki).
Mandarake bardzo sobie cenię, ale chwilowo mają tylko jedną z figurek, za 2x cenę pudełkową. W dodatku z uszkodzonym pudełkiem co mi nie przeszkadza, ale wydaje mi się, że widziałem gdzieś nówkę nie śmiganą odrobinę taniej (tak za ok. 1,75 ceny pierwotnej:).
A poluję na Yuki Mori i Akirę Yamamoto z Kosmicznego Okrętu Wojennego Yamato (jak to pięknie brzmi po polsku). Planuję zebrać jeszcze Niimi o ile zrobią.
Znalazłem coś opisane re-run, więc chyba się jednak uda :) |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-06-2013, 20:55
|
|
|
Cytat: | A poluję na Yuki Mori i Akirę Yamamoto z Kosmicznego Okrętu Wojennego Yamato (jak to pięknie brzmi po polsku). Planuję zebrać jeszcze Niimi o ile zrobią. |
Pancernika, dla ścisłości. "Battleship" to pancernik po naszemu. Wiem, czepiam się, ale to jedna z moich ulubionych serii. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 06-06-2013, 21:40
|
|
|
Co ciekawe zazwyczaj też tak mówiłem. Nie wiem co mnie naszło, że nagle wypaliłem z dosłownym tłumaczeniem. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|