Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polska służba zdrowia |
Wersja do druku |
Crushmaker
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-09-2011, 21:00
|
|
|
Przez ostatnie 2 tygodnie miałem kontakt ze światem raczej sporadyczny, ale zdaje się, że po tym wygranym procesie z NFZ'em posypała się cała lawina pozwów. Jak tak dalej pójdzie to cały ten system się posypie, i chcąc czy nie rząd będzie musiał jakąś reformę przeprowadzić (a żaden tego z własnej woli nie zrobi, bo po reformie zawsze jest na początku gorzej i spada poparcie znacznie). Miejmy nadzieję, że wyjdzie to systemowi i nam na zdrowie.
Eire napisał/a: | Szczerze mówiąc mają powody. Ordynator nie biega cały czas koło pacjentów. | Pielęgniarki też nie. Mają to zazwyczaj głęboko gdzieś.
Eire napisał/a: | @Luik- leczenie bardziej skomplikowanych przypadków nie zgodzi się żadna placówka prywatna, bo na tym nie idzie zarobić. | Myślę, że to kwestia odpowiednich umów z państwem. Na wszystkim da się zarabiać. Z resztą, jak daje się pisałem, państwo powinno sobie zostawić jakieś tam zaplecze niesprywatyzowane, właśnie dla takich przypadków, gdy nikt nie chce się tym zająć. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|