Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fate/PL - temat organizacyjny |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-12-2011, 14:08
|
|
|
Tabris napisał/a: | Nie jestem ignorantem i widzę, że jestem w mniejszości. Co prawda poparł mnie Caladan, ale on jest na bakier z Moderacją, więc to się nie liczy ;p. Więc co do tych nowych dla mnie zasad, to będę za, ale w moim "za" jest taki mały do odnotowania sprzeciw. I Kuniec, bo to się ciągnie już za długo i irytuje ludzi. |
Raczej to mówię jako moderator, który grał RPG z MG, gdzie doszło tzw sporu questowego pomiędzy moderacja z moderacja, oraz zwykli użytkownicy z moderacją, oraz inne scysje pomiędzy użytkownikami. Akurat tam ludzi dobrze znam , więc nie było rękoczynów, ale nieprzyjemności mogli oni mieć jakieś.
Ale wyobraziłem niby taka osoba jak ja zrobi znowu coś złego w quescie(nie mówię o Trollingu, czy innych popierdółkach) i graczom moderatorom się nie spodoba, oraz zrobię tak jak Jumanowi edycję postu. Tu zaczyna wyskakiwać lawina oskarżeń.
Dlatego wiem o co chodzi Tabrisowi, bo mu się nie chce kłócić. Ja też daleki jestem od tego na tym etapie Multiświata. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-12-2011, 14:27
|
|
|
Nikt nie zrobił Jumanowi edycji postu, więc może bez bezpodstawnych oskarżeń?
Ba, nikt jej nawet nie nakazał, została jedynie zgłoszona uwaga. Robicie panowie z igły widły i zamiast pisać w queście prowokujecie innych do straty czasu na tę kłótnię zamiast na pisanie.
Delikatnie zauważę też, że przydałby się od Was nowy post fabularny ;-)
PS: Osoby wybierające się na "ustawkę" z Illyą proszę o PMa na ten temat. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-12-2011, 14:54
|
|
|
To może jeszcze dorzucę swoje trzy grosze. Multiświat jest specyficznym działem na forum, ze względu na questy pozwala się tutaj na więcej, panuje luźniejsza atmosfera. Istotne jest to, że najlepiej w tym dziale orientują się osoby, które biorą aktywny udział w jego życiu. W tym momencie Tren jest najlepszym wyborem, bo wie co i jak, i istnieje znikoma szansa, że nadużyje swoich uprawnień. Jako moderator może jedynie wyłapywać zdarzenia niezgodne z regulaminem, natomiast nie ma wpływu na grę jako taką (od tego jest MG, czyli Daer, który raczej nie pozwoli sobie dmuchać w kaszę). W przypadkach kontrowersyjnych do akcji zawsze może wkroczyć Serika lub Ysen, a na razie takie nie miały miejsca i znając Tren, mieć nie będą. Gdyby jednak doszło do jakiejś wielkiej awantury (w co bardzo wątpię), wtedy zapewne decyzje będzie podejmowało całe grono moderacyjne po konsultacji z Daerem. Uczciwie przyznaję, że w tej chwili nie mam ochoty wcinać się komuś w jego "dziedzinę", nie jest to kwestia braku czasu, a zwyczajna świadomość, że prędzej popsułabym zabawę niż zrobiła coś pożytecznego i podejrzewam, że i reszta modów nie widzi potrzeby pilnowania tematu, w którym świetnie radzi sobie Tren, a nad wszystkim czuwa Serika. Także:
1. Więcej wiary w ludzi, zwłaszcza że trafiła Wam się najłagodniejsza z moderatorek na Kotatsu.
2. W razie wątpliwości lub kiedy ktoś nie będzie się zgadzał z decyzją Tren (bądź innego moda), zawsze może poprosić kogoś innego o opinię. Obowiązkiem moderatora jest na taką prośbę odpowiedzieć, po zapoznaniu się z okolicznościami. |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 03-12-2011, 15:06
|
|
|
Osoby wybierające się do Illyi mają czas do wieczora na post ;-) Potem zacznie się walka.
PS: Czy wszyscy mają już dostęp do GDoca? |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-12-2011, 16:28
|
|
|
Nikt się do mnie ze swoim mailem jeszcze nie zgłosił, więc Ci, których maila nie posiadam - nie mają... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-12-2011, 18:23
|
|
|
Chciałbym zwrócić uwagę, tak na zakończenie tematu, że Multiświat jest działem dość specyficznym - moderatorzy którzy go czytają to zwykle ci sami moderatorzy którzy mają zwyczaj uczestniczyć w questach. Ci których uczestnictwo w danej zabawie nie interesuje zazwyczaj do niej wogóle nie zaglądają. Taka sytuacja panowała na tym forum praktycznie od zawsze, i nigdy nie było z tym problemu. To po pierwsze.
Po drugie (by było jasne) - kwestie czy Daerianowi (czy komukolwiek innemu) należą się uprawnienia moderowania jakimś tematem to kwestia moderacji i administracji forum. Nigdy nie ulegaliśmy pojawiającemu się czasem gdzie indziej zwyczajowi wybierania modów głosami forumowiczów i nie zamierzamy tego zmieniać.
Po trzecie:
Regulamin, punkt V.3 napisał/a: | Decyzje moderatorów nie będą przedmiotem powszechnej debaty. Jeśli użytkownik uzna, że moderator przekroczył swoje uprawnienia bądź postąpił niesprawiedliwie, powinien wysłać prywatną wiadomość do administratora, uzasadniając swoje zarzuty. Skargi na łamach forum i wszelkie inne formy odwoływania się do opinii publicznej będą kasowane jako spam. |
Oznacza to nie tylko, że odwołania należy ograniczać do PM-ek, ale też że bardzo niemile widziane są próby odwoływania się przeprowadzane przez osoby trzecie, chyba że są naprawdę uzasadnione. A skoro juman_ zastrzeżeń nie zgłasza (i nie widzę by kwestia dotknęła kogoś innego)... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
juman_
:)
|
Wysłany: 04-12-2011, 20:42
|
|
|
Skonfliktowałem się z innym graczem - czy mamy przeprowadzić walkę za pośrednictwem GDoca czy pisząc kolejne posty w wątku głównym? |
_________________ Set the Controls for the Heart of the Sun |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 04-12-2011, 22:13
|
|
|
Według Waszej decyzji, jednak duża ilość krótkich postów będzie niewygodna - albo więc na GDocu, albo piszcie je tutaj/na priv i złóżcie potem w dłuższe posty.
Wróć - proszę na GDoc. Bo niestety na tego gracza już ktoś inny też się wybiera... |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 04-12-2011, 23:05
|
|
|
Będziemy pisać po kawałku w GDocu. Przykro mi juman_, ale o ile nie miałbym problemów z eliminacją gracza, o tyle ten Servant ma... złe stosunki z magią demonologiczną. I postanowił zamienić w krwawą masę całą Waszą trójkę (do Rider nic nie ma, za to do jej Mastera tak). |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-12-2011, 02:16
|
|
|
Eh, tydzień mi zajęło nim ten post stworzyłam...
Ale za to macie okazję obserwować początek wspaniałej, acz cokolwiek wybuchowej przyjaźni.
Btw. tłumacząc z Bazyliowego na Polski "druga najlepsza w kraju" oznacza, "jedna z najlepszych w kraju, ale nie najlepsza". I tak, postać Caladana zapewne mnie rozpozna. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 09-12-2011, 16:34
|
|
|
Postać Caladana może, ale niekoniecznie sam Caladan;). Historią interesowałem profesjonalnie(byłem jednym z lepszych historyków w szkole, ale chleba trudno z tego się wyżywić.) ostatni raz w liceum. Mam mnóstwo do przeczytania odnośnie postów do questów. Jutro zacznę robić przedsmak przed burzą. Oby quest w miarę ciekawszy był. |
Even for a little while
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-12-2011, 16:45
|
|
|
Caladan napisał/a: | Postać Caladana może, ale niekoniecznie sam Caladan;) |
Znaczy co, wytniesz sobie informacje z mojego posta z pamięci czy jak? Bo ja mówię o postaci mojego Mastera - jako jedyny z graczy masz szansę wiedzieć kim ona jest, gdy ją zobaczysz.
I mam problem ze zrozumieniem o co chodzi ci z tą historią. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 09-12-2011, 17:14
|
|
|
To znaczy, że mój stan wiedzy historycznej w tamtych czasach był nadprogramowy. Od dobrych 6-7 lat nie interesuje się się historia, bo do niczego mi nie jest potrzebna. Dobra musiałem jedynie magisterce opisać to i owo o historii kilku firm ubezpieczeniowych. Akurat to było ciekawe. Przyjmijmy moja wiedza podręcznikowa leży trupem. Jedynie zainteresuje się nowinkami, lub ciekawostkami historycznymi, ale głównie z starożytności.
Tren nie rozumiem cię, ale to dobry znak do przyjaźni, bo jednego mojego kolegę tez nie kumam, a bardzo go lubię. Podobnie jest w druga stronę;). |
Even for a little while
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 09-12-2011, 20:44
|
|
|
Caladan napisał/a: | Oby quest w miarę ciekawszy był. |
Na pewno jest nieciekawy dla lewicy. Dostało się nie tylko siedzibie przy rozbrat, ale także... Sierakowskiemu.
A tak na marginesie, to Ty i Repli moglibyście już coś napisać. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-12-2011, 20:48
|
|
|
Tabris napisał/a: | Na pewno jest nieciekawy dla lewicy. Dostało się nie tylko siedzibie przy rozbrat, ale także... Sierakowskiemu. |
Zawsze jakiś Mistrz może urzędować przy Nowogrodzkiej... ;) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|