Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
Haeriksu
meow x3
|
Wysłany: 26-04-2008, 16:10
|
|
|
Jako że to mój pierwszy post na tym forum, pragnę powitać wszystkich bardzo serdecznie.
Na forum trafiłem w zasadzie dość przypadkowo, wertując strony o mandze w poszukiwaniu interesujących mnie informacji. Z braku rzeczy do roboty (aczkolwiek nie do końca z braku laku), dzień po oficjalnym uzyskaniu wykształcenia średniego, w obliczu braku ochoty na naukę do matury, jak i czekających mnie 5-miesięcznych wakacji, postanowiłem dołączyć do zacnego grona użytnkowników :) Mam nadzieję, że nie zjadacie tu nowych, a ze swojej strony mogę obiecać, że będę starał się nie schodzić poniżej pewnego poziomu.
Troszeczkę o mnie. Ciężko jednoznacznie określić mój charakter. Bywam obrzydliwie cyniczny w stosunku do niektórych, zaś dla innych jestem potulną przylepą, jakich próżno na tym świecie szukać. Czasem nadęty i pewny siebie, czasem "malutki", cichy, niepozorny. Zależnie od dnia: niepoprawny optymista, który potrafi bezustannie się uśmiechać, nawet do komisji wojskowej; bądź też skończony pesymista, którego humor lepiej określić mianem głębokiej, dobrze wykopanej mogiły, niż potocznie używanym słowem "dołek". Niekiedy dusza towarzystwa, innym razem samotnik przesiadujący w czeluściach swojego pokoju, regularnie uczęszczający na długie, samotne spacery po pobliskim lesie - samotne nie do końca z wyboru. Gdyby uśrednić to wszystko, wyszłoby pewnie, że jestem przeciętnym człowieczkiem egzystującym sobie na tej planecie: z mało oryginalnymi marzeniami i jeszcze mniej oryginalnymi problemami. I na dobrą sprawę takim się widzę.
Jeśli chodzi o zainteresowania, to zacznę od swojej "profesji", czy też dziedziny, z którą wiążę nadzieję na przyszłość. Jestem zamiłowanym chemikiem, zaś moje specjalizacje - jeśli można to tak nazwać - to chemia organiczna i biochemia. W związku z tym, za około 5 miesięcy rozpocznę studia na wydziale chemii Uniwersytetu Warszawskiego. Moje zamiłowanie do nauk ścisłych na tym się co prawda nie kończy, jednakże generalnie widać prawidłowość, że im bliżej chemii, tym moja wiedza większa.
Będąc umysłem ścisłym wbrew pozorom bynajmniej nie skazuję się na egzystencję w świecie liczb i wzorów, toteż na tym moje zainteresowania się nie kończą. Interesują mnie także dziedziny nauk humanistycznych, takie jak socjologia i historia, w tym głównie temat Powstania Warszawskiego. Jestem również początkującym fotografem, a moja stagnacja w tej maści wiązała się głównie z "namiętnymi" przygotowaniami do kolejnych etapów olimpiady chemicznej - w ciągu wakacji mam nadzieję podnieść swoje umiejętności i może wreszcie zainwestować w dobry aparat :) Ponadto piłka nożna w wersji biernej - głównie ze względu na stan zdrowia, oraz polska scena ULTRAS. W wolnych chwilach lubię chodzić na długie spacery po pobliskim lasku, gdzie zwykle porządkuję myśli tudzież marzę o różnych rzeczach, wszakże umysły ścisłe również marzenia posiadają. Nie mógłbym zapomnieć o mandze i anime, chociaż w tej kwestii ostatnimi czasy mam spore zaległości, które planuję zacząć nadrabiać w najbliższym czasie.
Na wstępie to chyba tyle. Jeśli zagoszczę tu na dłużej, a mam nadzieję że zagoszczę, to niektórzy być może dowiedzą się o mnie czegoś więcej. Najważniejsze chyba napisałem, także z góry cieszę się, iż będę miał okazję poznać tu ciekawe osoby, których zapewne w tym miejscu nie brakuje. |
_________________ "I hope that you miss me
Put me down on history
I feel such a reject now
Get yourself a life." |
|
|
|
|
Chiba
|
Wysłany: 27-04-2008, 21:31
|
|
|
Hayo.
Nie jest to mój pierwszy post, ale możemy tak uznać.
Zamieszkuję sobie fioletowy domek we Wrocławiu, razem z komputerem i 300 GB wolnej pamięci czekającej na anime.
W chwilach obecnych siedzę przy garach, chodzę boso po lesie, piszę, rysuję, czytam, oddycham. tworzę i się uśmiecham. Wieczorem oczywiście siad przed komputerem i odpływamy do nowego japońskiego świata.
Profesji brak, 2 klasa gimnazjum się kłania.
Miłobyłoby poznać ludzi, fajnych ludzi, nie tylko przez giegie, ale też w realnym świecie ;]
Ostrzeżenie: niebiezpieczne stężenie jaoji i juri we krwi, umiłowanie wolności, pozory nieśmiałości przemieniające się w nieustający bełkot, skłonność do uzależnień, nagła zmiana zainteresowań, zwlekanie z realizacją planów.
Miło-było utonąć w szarej masie kolorowych ludzi :) |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 27-04-2008, 21:36
|
|
|
Witam wszystkich, i życzę miłej zabawy :) |
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 28-04-2008, 19:30
|
|
|
Witam wszyskich nowych. Rozmnożyło się was troszkę... No ale nic :) PRzestrzegajcie regulaminu, nie denerwujcie moderacji i bawcie się dobrze |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Kendra
|
Wysłany: 01-05-2008, 18:42
|
|
|
Witam wszystkich :)
Mam 23 lata, mieszkam w Łodzi. Anime oglądałam już jako mały dzieciak, ale nie mogę poszczycić się liczbą obejrzanych tytułów. Dopiero od niedawana tak naprawdę odbiło mi na punkcie anime. Poza tym trwonię czas na czytaniu, slęczeniu na tubce czy tańcu.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-05-2008, 20:10
|
|
|
Witam wszystkich nowych forumowiczów (można tak powiedzieć?) i życzę miłych i ciekawych dyskusji. |
|
|
Katsumi32
Hell Girl
|
Wysłany: 01-05-2008, 22:03
|
|
|
Ohayoo !!
a więc na forum wpadłam właściwie przypadkowo no, ale myślę, że będzie mi się z Wami miło pisało :P |
|
|
|
|
|
Mugen
Sealed
|
Wysłany: 02-05-2008, 09:17
|
|
|
Witam.
No i w zasadzie to byłoby na tyle. |
|
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 02-05-2008, 14:47
|
|
|
Witam wszystkich nowych bawcie się dobrze, piszcie mądrze etc. :) (upodabniam się do matki). Oj, ale dawno nikogo nie witałem ^^
PS. I żeby Neozdrada (jeśli ktoś niestety ma) was nie oszukiwała! Wiem, to już w moim przypadku paranoja. |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 02-05-2008, 16:33
|
|
|
radgers napisał/a: | Witam wszystkich nowych bawcie się dobrze, piszcie mądrze etc. :) (upodabniam się do matki). Oj, ale dawno nikogo nie witałem ^^ |
Dopóki nie wróci ktoś musi nam o niej przypominać ^^
Witam wszystkich nowych, bawcie się dobrze, piszcie dużo i mądrze... no i ogólnie miłej zabawy życzę ;] |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Astek
Dołączył: 02 Maj 2008 Skąd: zależnie od kaprysu :D Status: offline
|
Wysłany: 02-05-2008, 17:19
|
|
|
Cześć:D to forum to też był u mnie przypadek, szukałem tłumaczenia zwrotów -kun -san itd no i Tanuki było jak znalazł :D |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-05-2008, 18:51
|
|
|
Dawno nikogo nie witałam: a więc do wszystkich nowych! :) Miłej zabawy, dużej przyjemności z korzystania z tego forum!! By przypadek i każde inne okoliczności z których tu jesteście - złączyły Was tutaj na dłużej! I jak wszystkim przy tym będzie miło - to sukces gwarantowany, i radości dużo! Tyle mojego, lekko opóźnionego trochę przywitania :) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 02-05-2008, 22:25
|
|
|
cześć cześć cześć dziubaski :****************
obyście trwali tu tak długo aż serwery nie padną od naszych postów |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 03-05-2008, 10:54
|
|
|
Serdecznie witam wszystkich nowych^^ |
|
|
|
|
|
Valhrad
|
Wysłany: 03-05-2008, 20:14
|
|
|
Po długich godzinach rozmyślań i wewnętrznych rozterek, zdecydowałem się (wreszcie :P) powiedzieć "ohayo!" społeczności Forum Tanuki.
Na forum zarejestrowałem się jakiś czas temu jednak wcześniej wspomniane rozterki powstrzymywały mnie przed realnym dołączeniem do zacnej grupy użytkowniczek i użytkowników (które, imo, wiąże się z udzielaniem się na forum, a nie z biernym czytaniem jak to zwykłem czynić dotychczas).
Kilka słów o sobie. Mangą i anime zacząłem się interesować kilka lat temu, jednak dopiero rok temu dałem się wciągnąć w ten temat. Jestem więc, jakby na to nie patrzeć tzw. shiro w temacie japońskiej animacji i komiksu. Poza M&A interesuję się bronią białą (99% teoretyki z niewielkim dodatkiem praktyki) i polską powieścią fantastyczną. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|