Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-08-2009, 21:23
|
|
|
No patrzcie go, ja do niego po białorusku, tak swojsko, a on do mnie z rosyjskim wyskakuje, wstyd! |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 11-08-2009, 21:34
|
|
|
Coś mi się niezgadzało... Ale ten tego... выбачаць ^^' ze wszystkimi Białorusinami, których miałem okazje poznać rozmawiałem po polsku, więc z językiem jestem nieosłuchany ^^'
No tak... Hajnówka, nie zwróciłem uwagi, więc niezaskoczyła przegródka ^^' |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 11-08-2009, 21:54
|
|
|
Hawk napisał/a: | Coś mi się niezgadzało... |
A mogło być, w języku już ponad trzy lata ne rozmawiałem, więc sporo mi sie zaczęło mieszać, nawet z rosyjskim, a z lokalną gwarą to już totalnie : D Ale podstawy i założenia pamiętam.
Hawk napisał/a: | ze wszystkimi Białorusinami, których miałem okazje poznać rozmawiałem po polsku |
Bo wielu po prostu swojego ojczystego jezyka nie zna - na Białorusi białoruski jest zakazany, oficjalnym jezykiem jest rosyjski.
No, ale przynajmniej poniekąd bratnia dusza jakaś w koncu przybyła : D |
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 11-08-2009, 22:04
|
|
|
Slova napisał/a: |
Bo wielu po prostu swojego ojczystego jezyka nie zna - na Białorusi białoruski jest zakazany, oficjalnym jezykiem jest rosyjski. |
Wiem o tym. Niestety Łukaszenkowska indoktrynacja z tego co mi mówiono, jest bardzo intensywna... Zresztą miałem okazje kiedyś rozmawiać z proreżimową dziewczyną i to było strasdzne, bo ona mieszkając w Polsce wygadywała rzeczy od których włos się jerzył na głowie...
Ale starczy, bo chyba na dobry początek łamie regulamin forum, o nieprowadzeniu dyskusji politycznych...
więc wracam do kwestii społecznych...
Problem jest taki, ze powstawanie czegoś w rodzaju narodu Białoruskiego było opóżnienione w stosunku do Ukrainców, czy Litwinów, do tego doszło brak jakichś "starożytnych" tradycji (Administracyjnie w koncu były to przez większą cześć historii tereny Wielkiego Księstwa Litewskiego) a proces tworzenia sie, który mógł spokojnie toczyć się w niepodległej Litwie, albo na Urainie (chociaż tam właściwie cały proces miał tam miejsce za czasów Austro-Węgierskich) na Białorusi został przerwany przez stalinizm |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
Samara
Bad Woman
|
Wysłany: 23-08-2009, 22:31
|
|
|
J atak trochę bardzo nieśmiało się wcisnę ... Więc Hejka wszystkim.
Mam na imię Kasia i mam 980714 lat - Zakłócenia na linii, przepraszamy.
Em ... i nie wiem co dalej xD
....
Jestem z Kielc ... ._.
..........
I się boje ... xD
Nie no, serio, nie wiem co napisać. Anime i Mangą interesuje się już dobre 5 lat ale od jakiś 2 lat moja średnia w oglądaniu i czytaniu dramatycznie - DRAMATYCZNIE! spadła, teraz zaczęłam coś co zajmuje niestety więcej niż to kochane 25 min - za którym tęsknie. Poza tym uwielbiam puzzle, te online też ^^ Chwalić się innymi rzeczami nie ma sensu ^^ |
_________________ **... A B S T R A K C J A ...**
Gee, Gee, Gee, Gee, Baby, Baby. |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-08-2009, 06:17
|
|
|
Ehh...to tylko kolejna strona nowych użytkowników których bardzo serdecznie witam na forum. Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić, pisać dużo mądrych postów i po prostu długo tu pobędziecie ^^ |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 24-08-2009, 08:57
|
|
|
Avalia napisał/a: | Ehh...to tylko kolejna strona nowych użytkowników których bardzo serdecznie witam na forum. Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić, pisać dużo mądrych postów i po prostu długo tu pobędziecie ^^ |
Pobeda pobeda... przywiazemy ich/je do krzesel i bedziemy kazac ogladac Anime! Zostana, jak zawsze...
Wszystkich serdecznie pozdrawiam, zapraszam do wspolnych ( mam nadzieje, ze przemyslanych nie nie spontanicznych ) dyskusji na temat Anime, Mangi, Sztuki, muzyki i czego kolwiek innego byscie tu nie znalezli. Mnie na pewno nie znajdziecie nigdzie, gdzie pisze sie o Religii czy Polityce, to nie moja bajka... Czytac regulamin! Myslec zanim Piszecie a nie odwrotnie, czasem jest juz za pozno nawet chwile po wyslaniu posta jak zlapie was Moderator podczas Edytowania to Kropka, nie wytlumaczysz sie i juz.
Jej, to bedzie nasz kolejny rok razem niedlugo xD jak fajnie. Oficjalnie zapraszam tez zainteresowane osoby do dolaczania ( pisania podan[?] ) do Lisiej Federacji ( Kitsune Renmai ).
PS:
Sorry za bledy, brakuje mi slownika i poprawiania jezyka w FireFoxie, ale moja nowa Vista nawet po doinstalowaniu Polskiego go nie uznaje i basta... To samo FireFox... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-08-2009, 13:12
|
|
|
Lila napisał/a: | przywiazemy ich/je do krzesel i bedziemy kazac ogladac Anime! Zostana, jak zawsze... |
Mnie chcieli wyrzucić, a zostałem. Chyba nie ma na to reguły.
Lila napisał/a: | Anime, Mangi, Sztuki, muzyki i czego kolwiek innego |
Prowadnic litych i ułożyskowanych, modułów zapłonu elektronicznych i mechanicznych, podziałek 3/8" i 0.325"...
Lila napisał/a: | Oficjalnie zapraszam tez zainteresowane osoby do dolaczania ( pisania podan[?] ) do Lisiej Federacji ( Kitsune Renmai ). |
Ja się zawsze zastanawiałem, czemu to służy... |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 24-08-2009, 13:35
|
|
|
Samara napisał/a: | I się boje ... xD |
Oj nie bój się nie gryziemy (tylko za nogi wieszamy przez balkon ;P)
Witam wszystkie nowalijki!!! |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-08-2009, 13:49
|
|
|
Witaj Katarzyno na forum. |
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 24-08-2009, 13:57
|
|
|
Haha! Witam serdelecznie wzystkie nowości! |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Lulu
|
Wysłany: 24-08-2009, 17:35
|
|
|
Hej wszystkim! ^^
Więc tak... mam na imię Aleksandra a mangą i anime interesuję się od dość niedawna.
Wiele razy czytałam recenzje Tanuki lecz nigdy nie miałam jakoś odwagi się zarejestrować.
Lecz przełamałam się i tak oto jestem ^^
Pozdrawiam wszystkich xD |
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 24-08-2009, 18:09
|
|
|
O, ciebie również witam, moja imienniczko ^^ |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Lulu
|
Wysłany: 24-08-2009, 19:39
|
|
|
Mwahahahaa >D Jak fajnie ^^ Poznać imienniczkę na dzień dobry ;D |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 24-08-2009, 21:48
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie~! ^_^ jak ja dawno tego nie robiłam... teraz mogę znowu postraszyć x3 |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|