Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
Amoniak
|
Wysłany: 04-08-2009, 16:35
|
|
|
Cześć wszystkim ;]
Mam na imię Monika, co przez literówki z czasem ewoluowało w Amoniaka. Można powiedzieć, że mam 15 lat (kwestia miesięcy, właściwie miesiąca), a anime interesuję się od ok. lat 5, zaczynając od Grobowca świetliów, Sailorek (chociaż kiedy leciały w tv, to ich strasznie nie lubiłam - w ogóle nie przepadałam za animacjami, w których występowali ludzie xD) czy Fushigi Yuugi. Teraz znam nieco więcej anime, za to gorzej u mnie z mangą, bo wszelkie empiki i inne takie w mojej miejscowości się nie znajdują, a jeździć gdzieś dalej nie bardzo zazwyczaj mam czas. Nie lubię zbytnio skanlacji. I to by było na tyle :) |
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 05-08-2009, 14:50
|
|
|
Witam wszystkich!!:)Tanuki znam już od dawien dawna,na forum miałam zamiar zarejestrować się też jakiś czas temu, aż wreszcie po tym jakże długim okresie uczyniłam to;)Mam 18 lat, jestem skrzypaczką, którą niebawem czeka dyplom, interesuję się przede wszystkim literaturą, chociaż heh może to dziwne, ale bardzo lubię fizykę;D. Z twórczością japońską zetknęłam się mając 6 lat (któż nie zna Sailor Moon?) i jak się okazało fascynacja pozostała aż do dnia dzisiejszego. Nałogowo czytam mangi i manhwy koreańskie, sama też rysuję, szczególnie wieczorami, kiedy wokół mnie panuje cisza,a zewsząd dobiegają jedynie odgłosy szumiącego wiatru. Uwielbiam wszystko co mroczne i tajemnicze, dlatego chętnie sięgam po dzieła z epoki gotyckiego romantyzmu.Cóż jeszcze? Hmm rozpoczęłam naukę japońskiego, ale heh jeszcze wiele przede mną w drodze ku poznaniu tego języka, obym wytrwała;) I to tyle o mnie, bardzo mi miło Was poznać;) |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-08-2009, 14:54
|
|
|
Witaj Vivian, co prawda ja nie jestem mroczny, ale za to jestem bardzo tajemniczy ;> Miłego pisania na forum ci życzę. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-08-2009, 17:15
|
|
|
O kurcze, super, skrzypce, w końcu coś poważnego, bo na gitarze teraz co trzeci przygrywa : D
Więcej ludzi z nietypowymi umiejętnościami! |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-08-2009, 19:15
|
|
|
Vivian napisał/a: | jestem skrzypaczką | Whooa. Pięknie :) Ja niestety od profesor Lahertowej usłyszałem, że na drugiego Pendereckiego jestem za leniwy, i przeniosłem się z muzycznej do zwyczajnej szkoły. Ale wciąż mam słabość do muzyki poważnej i klasycznych instrumentów, no i wciąż mam moje pianino.
Witaj na forum, i baw się dobrze! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-08-2009, 19:56
|
|
|
Nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu posta Totema do gowy mi przyszedł pewien cytat (jak dobrze pamiętam z wiersza Fortepian Chopina C. Norwida) "Ideał sięgnął bruku" : D |
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 06-08-2009, 20:28
|
|
|
Dziękuję za miłe przyjęcie;)A gram już hmm z 12 lat, weteranka ze mnieXD chodzę do dwóch szkół, liceum klasa już będzie maturalna o prof biol chem fiz i liceum muzyczne, interesują mnie diametralnie różne dziedziny, więc dużo problemów z tego wynika, ale co tam;)Pasje wzbogacają człowieka!;D |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-08-2009, 20:39
|
|
|
Normalnie ucieleśnienie Kotomi z Clannada. Kto oglądał serię, ten zrozumie ; ) |
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 11-08-2009, 15:35
|
|
|
Witam, na portal zaglądam już od jakiegoś czasu, ale postanowiłem, moze i pojawić się na forum (fakt, jakość, zwłaszcza merytoryczna innych polskich forów o podobnej tematyce, przyczyniła się do tego).
Tak więc witam, możecie mnie nazywać Hawk (nie, nie ma to żadnego związku z pewnym japońskim piłkarzem, korzystam z tego nicka na forach o tematyce zbliżonej do anime, o tym częstym skojarzeniu dowiedziałem się później) interesuje się kulturą wschodnioeuropejską, kulturą japońską, literaturą i muzyką (również tworzeniem), ale przede wszystkim jestem maniakiem gór... Chyba tyle na początek ^^ |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-08-2009, 16:50
|
|
|
Hawk napisał/a: | przede wszystkim jestem maniakiem gór... | Witam współmaniaka. Pozostaje tylko określić, czy już nie wyobrażasz sobie gór bez uprzęży, kasku i woreczku z talkiem, czy też jeszcze owszem :3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 11-08-2009, 17:14
|
|
|
Hawk napisał/a: | interesuje się kulturą wschodnioeuropejską |
Dabryj dień, ja dumaju szto ty tut znajdiesz heta cziewo szukajesz. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-08-2009, 18:01
|
|
|
Cytat: | interesuje się kulturą wschodnioeuropejską, kulturą japońską, literaturą i muzyką (również tworzeniem) |
A, to interesujące. Na Tanuki co prawda zajmujemy się głównie komiksem i filmem animowanym, ale od pewnego czasu możemy publikować wszystko (za wyjątkiem muzyki, rzecz jasna). |
|
|
|
|
|
nikka_93
|
Wysłany: 11-08-2009, 18:09
|
|
|
Witam, na imię mam Dominika, ale znajomi mówią na mnie Nika. Mam 16 lat. Pochodzę z Konina. Anime i Mangą interesuję się już od jakichś sześciu lat. A wszystko na poważnie (bo wcześniej były jakieś Pokemony, Dragon Balle i Sailor Moony) zaczęło się od Fushigi Yuugi.
Oprócz tego interesuję się również kulturą japońską, literaturą o tematyce fantastycznej, rysowaniem postaci mangowych ;) i kolekcjonowaniem figurek. To chyba tyle o mnie. ;) Miło mi was poznać. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-08-2009, 18:21
|
|
|
Witaj nikka na forum. Skoro interesujesz się rysowaniem to może pokarzesz jakieś swoje szkice? http://forum.tanuki.pl/forum27.htm - tam możesz je wrzucać. |
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 11-08-2009, 20:08
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Witam współmaniaka. Pozostaje tylko określić, czy już nie wyobrażasz sobie gór bez uprzęży, kasku i woreczku z talkiem, czy też jeszcze owszem :3 |
JESZCZE sobie wyobrażam ;) Ale za pewien czas mam zamiar sobie niewyobrażać gór bez raków, czekana i sporego lodowca ;p
Slova napisał/a: |
Dabryj dień, ja dumaju szto ty tut znajdiesz heta cziewo szukajesz. |
я не знаю, имею надежду что найду
Teukros napisał/a: |
A, to interesujące. Na Tanuki co prawda zajmujemy się głównie komiksem i filmem animowanym, ale od pewnego czasu możemy publikować wszystko (za wyjątkiem muzyki, rzecz jasna) |
Zapewne to, iż interesuje się komiksem i animacją japońską, jest dość naturalne, tak samo jak to, że nie są to moje jedyne zainteresowania ^^ |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|